Ζύμη για χριστουγεννιάτικα στολίδια (pics+vid)

Τι να κάνετε σήμερα το απόγευμα με τα παιδιά στο σπίτι για να περάσει η μέρα σας; Στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ζύμη για χριστουγεννιάτικα στολίδια (pics+vid)
πηγή φωτογραφίας: Instagram account @klink5

Στολίσατε ή όχι ακόμη; Όποια και αν είναι η απάντησή σας, τα στολίδια που θα φτιάξετε σήμερα με τα παιδιά σας μπορείτε να τα βάλετε στο ήδη διακοσμημένο σας δέντρο ή στο δέντρο που πρόκειται να στολίσετε.

Η καραντίνα έκανε όλους τους γονείς να ανεβάσουν τα στολίδια και τα χριστουγεννιάτικα δέντρα από την αποθήκη τους πολύ πιο νωρίς απ' ό,τι συνήθιζαν να κάνουν τις προηγούμενες χρονιές και κάπως έτσι και εμείς αποφασίσαμε σιγά σιγά να σας προτείνουμε ιδέες διακόσμησης και χειροτεχνιών για να περάσετε αυτές τις εβδομάδες με τα παιδιά στο σπίτι.


https://www.instagram.com/p/CHTNrIdjn4m/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η πιο διασκεδαστική από όλες τις κατασκευές; Είναι η αλμυρή ζύμη για χριστουγεννιάτικα στολίδια. Δείτε παρακάτω τα υλικά για να τη φτιάξετε και εσείς.

  • 1 κούπα αλάτι
  • 4 κούπες αλεύρι
  • 1 1/2 κούπες νερό

Τα υλικά όπως είδατε είναι εύκολα και σίγουρα τα έχετε στο σπίτι. Αν ωστόσο δεν θέλετε να χαλάσετε το καλό σας αλεύρι αγοράστε ένα οικονομικότερο και αποθηκεύστε το στο ντουλάπι για κατασκευές ζύμης.

Πώς θα φτιάξετε τη ζύμη:

Ανακατέψτε όλα τα υλικά με μια κουτάλα στο μπολ, ζυμώστε καλά και έπειτα απλώστε τη στον πάγκο και ανοίξτε τη με έναν πλάστη.

Με διάφορα κουπάτ φτιάξτε τα σχέδιά σας και ψήστε για περίπου 2-3 ώρες σε προ θερμασμένο φούρνο στους 120 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις.

Αφαιρέστε τα από τον φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν και έπειτα με χρώματα βάψτε τα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γκλίτερ για να τα κάνετε ακόμη πιο λαμπέρα.

Αν η παραπάνω διαδικασία σας μπερδεύει, δεν έχετε παρά να δείτε μια δεύτερη συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί.



Στη gallery μαζέψαμε στολίδια από το Instagram που έφτιαξαν μαμάδες με τα παιδιά τους και δημοσίευσαν τις δημιουργίες τους στο διαδίκτυο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved