Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά;

Ιδέες και προτάσεις για όσους δεν έχουν φύγει ή έχουν επιστρέψει από τις διακοπές.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο - Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά;

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Ο καιρός το επόμενο διήμερο προβλέπεται βροχερός καθώς η κακοκαιρία «Θάλεια» κάνει την επέλασή της. Εάν ακόμα δεν έχετε πάει διακοπές ή έχετε μόλις επιστρέψει, υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο και στο σπίτι για να περάσετε όμορφο και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν;

Διασκεδαστικά κι εύκολα πειράματα

Τα πειράματα είναι πάντα μία ενδιαφέρουσα δραστηριότητα για τα παιδιά η οποία τους προσφέρει διασκέδαση και γνώση. Δείτε εδώ δέκα εύκολα αλλά ταυτόχρονα πολύ εντυπωσιακά πειράματα που μπορείτε να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο παρέα με τα παιδιά σας στο σπίτι.

Χειροτεχνίες από χαρτί

Εάν το μικρό σας έχει κουραστεί να κάνει συνέχει τα ίδια και τα ίδια, σας προτείνουμε να φτιάξετε παρέα μία πανεύκολη κατασκευή που σίγουρα θα το ενθουσιάσει. Η κατασκευή αυτή είναι εμπνευσμένη από το καλοκαίρι και το βυθό της θάλασσας και δεν είναι άλλη από χάρτινα ψαράκια. Για να την κάνετε δε θα χρειαστείτε παρά μόνο μία κόλλα χαρτί, ένα μαρκαδόρο και ελάχιστο χρόνο. Δείτε εδώ τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Εντυπωσιακό παιχνίδι με μπουκάλι και μαγνήτη

Φτιάξτε ένα αυτοσχέδιο και ιδιαίτερο παιχνίδι με μπίλιες και μαγνήτη και τα παιδιά είναι βέβαιο ότι δε θα θέλουν να σταματήσουν να παίζουν. Θα χρειαστείτε μόνο ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι, ένα μαγνήτη, λίγο σελοτέιπ και μερικές μπίλιες. Δείτε εδώ πώς θα το φτιάξετε.

Αινίγματα για παιδιά

Τα παιδιά λατρεύουν τους γρίφους, τα αινίγματα και τις σπαζοκεφαλιές. Τους αρέσει να «σπάνε» το κεφάλι τους για να βρουν απάντηση σε κάτι που ακούγεται τρελό. Επιπλέον, οι γρίφοι και τα αινίγματα δεν προσφέρουν στα παιδιά μόνο διασκέδαση, αλλά τα βοηθούν να μάθουν πράγματα «ακονίζοντας» το μυαλό τους. Δείτε εδώ 27 διασκεδαστικά αινίγματα και τις απαντήσεις τους.

therino cinema
(πηγή φωτογραφίας: Instagram @_jackieblack_)

Θερινό σινεμά στο σπίτι

Φτιάξετε το δικό σας θερινό σινεμά στο σπίτι σας και απολαύσετε μια ταινία στην αυλή ή το μπαλκόνι σας. Δείτε εδώ προτάσεις για να δημιουργήσετε το πιο υπέροχο σκηνικό και να περάσετε εσείς και τα παιδιά σας ένα αξέχαστο βράδυ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved