Σπιτικά παγωτίνια με στραγγιστό γιαούρτι, μούρα και μέλι

Ιδανικά για μωρά, νήπια, παιδιά σχολικής ηλικίας και εφήβους που δίνουν εξετάσεις.

Σπιτικά παγωτίνια με στραγγιστό γιαούρτι, μούρα και μέλι
Bigstock

Μια εύκολη, δροσιστική και υγιεινή λιχουδιά για παιδιά, που χρειάζεται μόνο 3 υλικά: μούρα, γιαούρτι και μέλι! Είναι τόσο θρεπτικά που μπορείτε να τα δώσετε ακόμα και για πρωινό σε ένα ζεστό καλοκαιρινό πρωινό.

Ιδανικά για μωρά, νήπια, παιδιά σχολικής ηλικίας και εφήβους που δίνουν εξετάσεις. Δείτε παρακάτω τα οφέλη ανά ηλικία!

Οι 10 συνταγές του Άκη για γρανίτες που ξεχωρίζουμε και φτιάχνουμε σπίτι μας

Γιατί να τα φτιάξετε στο σπίτι;

Τα σπιτικά σνακ όπως αυτά τα παγωτίνια, οι μπάρες με χουρμάδες ή η χειροποίητη γκρανόλα έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν περιέχουν τεχνητές γεύσεις, χρωστικές ή παχυντικά σιρόπια. Επιπλέον, είναι εγκεκριμένα από τα ίδια τα παιδιά — γλυκά, αλλά όχι υπερβολικά.

Αυτή η συνταγή δημιουργήθηκε για να «μετατρέψει» ένα καθημερινό smoothie σε ένα παγωτό γεμάτο οφέλη.

Γρανίτες φράουλα - βατόμουρο με 4 υλικά

Υλικά:

  • 250 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι πλήρες (όχι light)
  • 1 φλιτζάνι ανάμεικτα μούρα (π.χ. φράουλες, μύρτιλα, βατόμουρα – φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι (μπορείτε να αυξομειώσετε ανάλογα τη γεύση)

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε το γιαούρτι, τα μούρα και το μέλι στο μπλέντερ και τα χτυπήστε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Δοκιμάστε και προσθέστε μέλι αν θέλετε περισσότερη γλυκύτητα.
  2. Ρίξτε το μείγμα σε φόρμες για παγωτίνια/γρανίτες. Κλείστε με τα καπάκια ή βάλτε ξυλάκια.
  3. Αφήστε στην κατάψυξη όλη τη νύχτα (τουλάχιστον 6-8 ώρες).
  4. Για να τα ξεφορμάρετε, τα αφήστε 5 λεπτά εκτός ψυγείου ή περάστε τη φόρμα από χλιαρό νερό.

Φτιάξτε τρίχρωμες γρανίτες με καρπούζι, γάλα καρύδας και ακτινίδιο

Θρεπτικά οφέλη των συστατικών

Μούρα (φράουλες, μύρτιλα, βατόμουρα): Πλούσια σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.

  • Για μωρά (μετά τους 10-12 μήνες): Ενισχύουν το ανοσοποιητικό και βοηθούν στη σιδηροαπορρόφηση.
  • Για νήπια: Βοηθούν στην εντερική υγεία και στην ανάπτυξη.
  • Για παιδιά σχολείου: Ενισχύουν τη μνήμη και τη συγκέντρωση.
  • Για μαθητές σε εξετάσεις: Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τον εγκέφαλο από το στρες.

Μέλι (μόνο για παιδιά άνω των 12 μηνών!): Φυσικό γλυκαντικό με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και ήπια αντιφλεγμονώδη δράση.

  • Ενέργεια που απορροφάται σταδιακά (ιδανικό για μελέτη και δραστηριότητες).
  • Για μεγαλύτερα παιδιά: Καταπραΰνει τον λαιμό, ιδιαίτερα όταν καταναλώνεται δροσερό.

Στραγγιστό γιαούρτι πλήρες: Πλούσιο σε πρωτεΐνη, ασβέστιο, προβιοτικά και καλά λιπαρά.

  • Για μωρά: Ενισχύει την ανάπτυξη των οστών και τη λειτουργία του εντέρου.
  • Για νήπια και παιδιά: Υποστηρίζει την εγκεφαλική ανάπτυξη και διατηρεί τον κορεσμό.
  • Για εφήβους: Ιδανική πρωτεϊνούχα βάση για ενέργεια και συγκέντρωση.

Πέντε θήκες για γρανίτες που θα χρησιμοποιείτε ξανά και ξανά αυτό το καλοκαίρι

Διατροφική Αξία (ανά παγωτίνι)

  • Θερμίδες: 91.7 kcal
  • Υδατάνθρακες: 19.2g
  • Πρωτεΐνη: 4.3g
  • Λίπος: 0.3g
  • Ασβέστιο: 47.9mg
  • Βιταμίνη C: 0.9mg
  • Φυτικές Ίνες: 0.9g
  • Σάκχαρα: 17.8g

Είναι ιδανικά για:

  • Καλοκαιρινό απογευματινό στην αυλή
  • Δροσερό σνακ μετά το μπάνιο
  • Ελαφρύ πρωινό για παιδιά που δεν έχουν όρεξη
  • Νευρικά παιδιά σε περιόδους με πολύ διάβασμα ή εξετάσεων – χωρίς ζάχαρη και υπερδιέγερση!

πηγή συνταγής: themediterraneandish.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved