To brownie που πρέπει να φτιάξετε μέσα στο φθινόπωρο.
Αγαπάτε το φθινοπωρινό ψήσιμο; Αυτά τα brownies με κολοκύθα ξεκινούν με πλούσια, σοκολατένια brownies, αλλά παίρνουν μια ευχάριστη και αναπάντεχη στροφή χάρη σε μια λαχταριστή στρώση κολοκύθας που «στροβιλίζεται» μέσα τους.
Brownie στο τηγάνι: Tο πιο γρήγορο γλυκό για τα παιδιά σας
Δεν πρόκειται για μια συνταγή brownies όπου η κολοκύθα είναι απλώς διακοσμητική. Εδώ η κολοκύθα παίρνει πρωταγωνιστικό ρόλο, μετατρέποντας το πουρέ της σε μια γέμιση που θυμίζει τάρτα κολοκύθας. Το αποτέλεσμα; Ένα υπέροχα αφράτο, σοκολατένιο γλυκό με φθινοπωρινά μπαχαρικά και απαλή, έντονα πορτοκαλί γέμιση κολοκύθας.
Θέλετε ένα εύκολο γλυκό; Φτιάξτε brownies με σοκολάτα γάλακτος
Μερικά tips που αξίζει να γνωρίζετε

Σε θερμοκρασία δωματίου: Φυλάξτε τα brownies σε αεροστεγές δοχείο για έως και 3 ημέρες, αφού πρώτα κρυώσουν.
Στο ψυγείο: Για να κρατήσουν μερικές μέρες παραπάνω, μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο.
Κατάψυξη: Ναι, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη! Μόλις κρυώσουν τα brownies, τοποθετήστε τα σε αεροστεγές δοχείο και καταψύξτε τα για έως 3 μήνες. Όταν θέλετε να τα απολαύσετε ξανά, αφήστε τα να ξεπαγώσουν στο ψυγείο όλη τη νύχτα ή σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου μία ώρα.
To πρωινό που θα σας δώσει ενέργεια μέσα σε 5 λεπτά (family friendly)
Σπιτικός ή κονσερβοποιημένος πουρές κολοκύθας;
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπιτικό πουρέ, αλλά για τη σταθερότητα και τη γεύση, οι σεφ προτιμούν τον κονσερβοποιημένο πουρέ κολοκύθας. Έχει πάντα την ίδια υφή και ένα απαλό, ζωντανό πορτοκαλί χρώμα που κάνει το γλυκό σας τέλειο.
Προετοιμασία: 15'
Eκτέλεση: 20'
Υλικά
Brownie σοκολάτας:
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 φλιτζάνι κακάο
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/4 κουταλάκι μαγειρική σόδα
- 1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας (λιωμένα)
- 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Μείγμα κολοκύθας:
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 κουταλάκι μπαχαρικό pumpkin spice
- 1/4 κουταλάκι μαγειρική σόδα
- 3/4 φλιτζάνι κονσερβοποιημένη κολοκύθα
- 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
Βήματα
-
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C.
-
Στρώστε ένα ταψί 33x23 εκ. με λαδόκολλα, αφήνοντας τις άκρες να προεξέχουν για εύκολη αφαίρεση, και αλείψτε τη λαδόκολλα.
-
Σε μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και τη σόδα.
-
Σε μικρό μπολ, χτυπήστε το λάδι, τα αυγά και τη βανίλια και ενσωματώστε τα στο μείγμα με το αλεύρι και το κακάο. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
-
Για το μείγμα κολοκύθας: Ανακατέψτε ζάχαρη, αλεύρι, αλάτι, μπαχαρικά και σόδα. Σε μικρό μπολ, χτυπήστε τα αυγά με την κολοκύθα και ρίξτε το μείγμα αυτό στο μείγμα με το αλεύρι και τα μπαχαρικά. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
-
Απλώστε το μισό μείγμα σοκολάτας στο ταψί.
-
Με κουτάλι, ρίξτε το μισό μείγμα κολοκύθας πάνω και απλώστε απαλά.
-
Προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα κολοκύθας και σοκολάτας και στριφογυρίστε απαλά με ένα κουτάλι. Ώστε να έχετε στριφογυριστά σχέδια επάνω στο brownie.
-
Ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Αφήστε να κρυώσουν και κόψτε σε μπάρες.
-
Αφήστε να κρυώσουν και κόψτε σε μπάρες.