Pumpkin Muffins – Πώς θα φτιάξετε φθινοπωρινά muffins κολοκύθας
Αυτή είναι η συνταγή για τα πιο νόστιμα muffins κολοκύθας. Φτιάξτε τα σήμερα κιόλας.
Αχ, φθινοπωράκι… Οι πρώτες ψυχρούλες, τα φύλλα που πέφτουν και η μυρωδιά της κολοκύθας παντού! Αυτά τα μαλακά, αφράτα, ζουμερά muffins κολοκύθας είναι ιδανικά για κάθε μαμά που θέλει ένα γρήγορο, νόστιμο κολατσιό για τα παιδιά της, ένα συνοδευτικό για τον καφέ ή τη ζεστή σοκολάτα της, ή ακόμα και με ένα φλιτζάνι τσάι στο απόγευμα. Και ναι, είναι τέλεια για τον Halloween μήνα, γιατί ποιος δεν αγαπά λίγη φθινοπωρινή μαγεία στο πιάτο του;
Αυτά τα muffins θα πρέπει να μπουν στη «λίστα αγαπημένων» σας — και όχι άδικα, αφού τα παιδιά σας σίγουρα θα τα ζητούν συνέχεια. Η συνταγή είναι απλή και τα κεκάκια σας θα μοιάζουν σαν να βγήκαν από φούρνο ζαχαροπλαστείου!
Μικρά μυστικά για τέλεια Pumpkin Muffins

Ζυγίστε το αλεύρι: Για ζουμερά, τρυφερά μάφινς, η μέτρηση με ζυγαριά κουζίνας είναι το κλειδί! Το πολύ αλεύρι είναι ο πιο συχνός λόγος που τα muffins είναι στεγνά.
Υλικά σε θερμοκρασία δωματίου: Αφήστε τα αυγά και το γάλα 30-60 λεπτά πριν ξεκινήσετε εκτός ψυγείου. Κρύα υλικά = κρύο μείγμα = δύσκολο ψήσιμο. Τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου αναμειγνύονται καλύτερα και τα muffins γίνονται πιο αφράτα.
Υλικά (για 12 muffins):
- 1½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (180 γρ.)
- 2½ κ.γ. pumpkin spice
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ φλ. καστανή ζάχαρη (110 γρ.)
- ½ φλ. ζάχαρη λευκή (100 γρ.)
- ½ φλ. λάδι (120 ml)
- ¼ φλ. γάλα πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου (60 ml)
- 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1¼ φλ. πουρέ κολοκύθας (280 γρ.) - (Αν δεν έχετε σε κονσέρβα, βράστε πορτοκαλί κολοκύθα και πολτοποιήστε τη).
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C. Στρώστε 12 θήκες μάφινς με χαρτάκια.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τα μπαχαρικά, μπέικιν, σόδα και αλάτι. Χτυπήστε ελαφρά με σύρμα.
- Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε την καστανή και τη λευκή ζάχαρη, το λάδι, το γάλα, τα αυγά και τη βανίλια μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε τον πουρέ κολοκύθας και ανακατέψτε.
- Ρίξτε τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατέψτε με σπάτουλα μέχρι να ενωθούν — μην ανακατεύετε υπερβολικά.
- Μοιράστε το μείγμα στις θήκες, γεμίζοντας τρία τέταρτα της κάθε θήκης.
- Ψήστε 5 λεπτά στους 220°C. Χωρίς να ανοίξετε τον φούρνο, χαμηλώστε στους 175°C και ψήστε για 15 λεπτά ακόμα ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα ξυλάκι για σουβλάκι από το κέντρο.
- Αφήστε τα να κρυώσουν σε σχάρα.
Tip της μαμάς: Θέστε ένα χρονόμετρο για να μην ξεχάσετε να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία! Κανείς δεν θέλει να καούν τα muffins απ’ έξω και να μείνουν ωμά μέσα.