Health Line: Πώς να προστατεύσω το παιδί μου από θερμοπληξία το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και ήδη ζήσαμε ημέρες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Health Line: Πώς να προστατεύσω το παιδί μου από θερμοπληξία το καλοκαίρι;

Ένα από τα σημεία που μπορεί να ανησυχήσει κάθε μητέρα, είναι με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσει αυτές τις ζεστές ημέρες, τι ακριβώς πρέπει να κάνει, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για εμφάνιση θερμοπληξίας στο παιδί. Ο άνθρωπος διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία του, ανεξάρτητα από το εξωτερικό περιβάλλον, για αυτό και παρατηρούνται ελάχιστες διαφορές στη θερμοκρασία του σώματος, που σχετίζονται με την ώρα της ημέρας, την ώρα του φαγητού και τη δραστηριότητα του ατόμου.

Οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν τα παιδιά μικρών ηλικιών πολύ περισσότερο, σε σχέση με τους ενήλικες και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα θερμοπληξίας και αφυδάτωσης. Η εκδήλωση θερμοπληξίας οφείλεται στο γεγονός ότι δεν μπορεί ο οργανισμός να ανταπεξέλθει στη ζέστη και να μειώσει τη θερμοκρασία του σώματος. Επιπλέον η αναλογία της επιφάνειας του σώματος των παιδιών προς τον όγκο τους είναι μεγαλύτερη, σε σύγκριση με των ενηλίκων, με αποτέλεσμα να αυξάνεται πολύ πιο εύκολα και γρήγορα η θερμοκρασία του σώματος.

Πώς μπορεί όμως η μαμά να προλάβει τον κίνδυνο της θερμοπληξίας?

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις συμβουλές μου για το πώς να προστατεύσετε το παιδί σας από τον καύσωνα και τη θερμοπληξία.



Δρ.Μαριαλένα Κυριακάκου
www.kyriakakou.gr
marialenakyriakakou@gmail.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved