Health Line: Θάλασσα ή Πισίνα - Προστασία στο νερό και κίνδυνοι (vid)

Το καλοκαίρι το κολύμπι αποτελεί έναν από τους πιο υγιεινούς τρόπους άθλησης του παιδιού και ταυτόχρονα χαράς και παιχνιδιού.

Health Line: Θάλασσα ή Πισίνα - Προστασία στο νερό και κίνδυνοι (vid)

Παρόλο αυτά η κολύμβηση πέρα από διασκεδαστική μπορεί να γίνει και ιδιαίτερα επικίνδυνη δραστηριότητα, εάν δεν λαμβάνουν οι γονείς τα απαραίτητα μέτρα και προφυλάξεις.

Είναι σημαντικό λοιπόν ανεξάρτητά από το σημείο κολύμβησης, είτε στη θάλασσα είτε σε μία πισίνα, να τηρούνται οι βασικοί κανόνες ασφαλείας, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα του παιδιού και των υπόλοιπων μελών μιας οικογένειας.

Οι κίνδυνοι στο νερό μπορούν να ελλοχεύουν παντού: από την αμμουδιά που παίζει το παιδί και παρασυρθεί ξαφνικά από ένα κύμα, μέχρι τα ήσυχα νερά μιας πισίνας που αποτελούν πόλο έλξης.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός άλλωστε πως κάθε χρόνο δυστυχώς περιστατικά πνιγμονής σημειώνονται στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με πολλά από αυτά να οφείλονται στην ελλιπή τήρηση βασικών κανόνων ασφαλείας.

Οι κίνδυνοι στο νερό είναι τέτοιοι που ακόμη και μια βουτιά μπορεί να αποβεί μοιραία εάν συνοδεύεται από αμέλεια και ελλείψεις.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις συμβουλές μου για το πώς να εξασφαλίσετε ένα ασφαλές μπάνιο στο παιδί σας.



Δρ.Μαριαλένα Κυριακάκου
www.kyriakakou.gr
marialenakyriakakou@gmail.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved