Πότε απαγορεύουμε στην έγκυο να γυμναστεί;

Πότε απαγορεύεται η άσκηση στην εγκυμοσύνη.

Μενέλαος Λυγνός
Πότε απαγορεύουμε στην έγκυο να γυμναστεί;

Άσκηση στην εγκυμοσύνη: Πότε απαγορεύεται;

Η εγκυμοσύνη είναι μία περίοδος στη ζωή της γυναίκας γεμάτη προσμονή για τον ερχομό του νέου μέλους της οικογενείας. Εντούτοις, αυτή καθαυτή η κύηση θέτει σε δοκιμασία τόσο το σώμα της γυναίκας, όσο και την ψυχική της ισορροπία.

Έχει παρατηρηθεί, λοιπόν πως η σωματική άσκηση κατά την εγκυμοσύνη, μπορεί να δράσει επικουρικά σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των ψυχικών μεταπτώσεων. Επιπλέον, χάρη στην άσκηση τονώνεται το μυϊκό σύστημα και έτσι μειώνονται διάφορες σωματικές ενοχλήσεις, όπως είναι η ισχιαλγία και η οσφυαλγία, ενώ περιορίζονται και τα οιδήματα, ειδικά των κάτω άκρων.

Όπως και να έχει όμως, η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γίνεται πάντα αφού προηγουμένως έχει ζητηθεί η συμβουλή του θεράποντος ιατρού, ο οποίος γνωρίζει το ιστορικό της εγκύου και την κλινική της κατάσταση.

Σε ποιες περιπτώσεις τώρα απαγορεύεται η άσκηση κατά την εγκυμοσύνη; Όπως θα αναφέρουμε και στο βίντεο που ακολουθεί, υπάρχουν κλινικές οντότητες σχετιζόμενες με την εγκυμοσύνη, οι οποίες την καθιστούν απαγορευτική. Μάθετε παρακάτω ποιες είναι αυτές.



Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ

Δείτε ΕΔΩ σε ποιο στάδιο της κύησης

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved