Πώς να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το ανοσοποιητικό σύστημα πρέπει να είναι ισχυρό.

Πώς να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη απαιτεί να είστε πιο υγιείς. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το σώμα σας υφίσταται μια δραστική αλλαγή, καθώς φιλοξενεί και μια νέα ζωή. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα μας προστατεύει από ασθένειες και ειδικά την περίοδο που μια γυναίκα είναι έγκυος αυτό θα πρέπει να είναι πιο ισχυρό απ’ ότι συνήθως.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την ενίσχυσή του ανοσοποιητικού κατά τη διάρκεια των 9 μηνών:

Τρώτε τα σωστά τρόφιμα
Αυτό που χρειάζεστε είναι μια υγιεινή διατροφή. Επιλέξτε τα πράσινα λαχανικά, τα εσπεριδοειδή και το σκόρδο. Χρειάζεστε επίσης τρόφιμα όπως το κρέας, το κοτόπουλο, το χοιρινό, τα αυγά, το καλαμπόκι, τα καρύδια και τους σπόρους. Αυτά τα τρόφιμα παρέχουν στο σώμα λιπαρά οξέα, βιταμίνες A, B6, B12, C και D, καθώς και άλλα μέταλλα - όλα αυτά μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Αποφύγετε το πρόχειρο φαγητό
Οι έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση πρόχειρων φαγητών μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή. Καθώς το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι ήδη αδύναμο, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε είναι κάτι τέτοιο.

Πίνετε περισσότερο νερό
Βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετό νερό. Το νερό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποτοξινωθεί το σώμα σας.

Πάρτε συμπληρώματα
Το σώμα σας χρειάζεται επιπλέον θρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το φαγητό που τρώτε μπορεί να μην είναι σε θέση να παρέχει όλες τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεστε. Γι΄ αυτό πρέπει να πάρετε προγεννητικά συμπληρώματα – σε συνεργασία με τον γιατρό σας.

Ασκηθείτε
Εκτός από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος η άσκηση σας βοηθά να προετοιμαστείτε για τον τοκετό! Μιλήστε με το γιατρό σας και ξεκινήστε ένα πρόγραμμα άσκησης.

Αποβάλλεται το στρες
Το στρες μπορεί να επηρεάσει το ήδη εξασθενημένο ανοσοποιητικό σας σύστημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δοκιμάστε το διαλογισμό, τη γιόγκα, ένα καλό μασάζ, ένα καλό βιβλίο ή την αγαπημένη σας μουσική. Αυτό που χρειάζεστε είναι μια θετική στάση για να δώσετε βοηθήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved