Τα οφέλη της μουσικής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η καταπραϋντική της επίδραση στην έγκυο και το μωρό της.

Τα οφέλη της μουσικής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η μουσική έχει θεραπευτικές ιδιότητες και καταπραϋντική επίδραση στα συναισθήματά μας, καθώς μας βοηθάει να χαλαρώνουμε και να αλλάζουμε τη διάθεσή μας προς το καλύτερο.

Ειδικότερα η ακρόαση της μουσικής κατά την εγκυμοσύνη δεν έχει μόνο μια καταπραϋντική και αναζωογονητική επίδραση στη μητέρα, αλλά και μια θετική επίδραση στο αγέννητο μωρό. Τα θετικά «κύματα» που δέχεται η έγκυος από την ακρόαση μουσικής θα δημιουργήσουν μια προγεννητική διέγερση που θα τη βοηθήσει να συνδεθεί με το αγέννητο μωρό της. Τα επίπεδα στρες και άγχους θα μειωθούν και έτσι θα μειωθεί και το τυχόν στρες που το αγέννητο μωρό μπορεί να αισθανθεί στη μήτρα.

Ιατρικοί εμπειρογνώμονες έχουν πραγματοποιήσει διάφορες μελέτες σε έγκυες γυναίκες για να μάθουν τα αποτελέσματα της μουσικής στα αγέννητα μωρά. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα αγέννητα μωρά που εκτέθηκαν στη μουσική κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη μήτρα παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στη συνολική διανοητική, γνωστική, συμπεριφορική, αισθητηριακή, ψυχολογική και συναισθηματική τους ανάπτυξη σε σύγκριση με εκείνα που δεν εκτέθηκαν σε μουσική.

ofeli mousikis egkimosini 1

Όπως διαβάζουμε στο MomJunction τα θετικά αποτελέσματα που η μουσική μπορεί να έχει στο αγέννητο μωρό σας είναι:

Θα βελτιώσει τα αντανακλαστικά του: Όταν ακούτε μουσική ενώ είστε έγκυος, το αγέννητο μωρό σας θα μπορεί να ακούει τις δονήσεις και θα αρχίζει να αντιδρά με το ίδιο. Το μωρό σας μπορεί επίσης να προσπαθήσει να συγχρονιστεί με τους ρυθμούς της δόνησης. Αυτό μπορεί να βελτιώσει τα αντανακλαστικά και τις αντιδράσεις του αγέννητου μωρού σας, καθώς και τη συνολική κίνηση του.

Θα βελτιώσετε τις ακουστικές αισθήσεις του αγέννητου μωρού σας: Καθώς ακούτε μουσική με ακουστικά, θα ενισχύσετε σημαντικά τη συγκέντρωση του αγέννητου μωρού σας, τις ακουστικές του αισθήσεις και τις δεξιότητες. Το αγέννητο μωρό σας μπορεί να μην είναι σε θέση να κατανοήσει τη μουσική σε αυτό το στάδιο και αυτό που φτάνει στο μωρό σας είναι πιθανότατα οι δονήσεις από τα ηχητικά κύματα. Ωστόσο, το μωρό θα εξακολουθήσει να προσπαθεί να επικεντρωθεί στους ήχους και με αυτόν τον τρόπο θα βελτιώσει την πνευματική του διέγερση.

Θα λειτουργήσει ως ένα χαλαρωτικό νανούρισμα μετά τη γέννηση: Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι το αγέννητο μωρό σας θα μπορεί να θυμάται τη μουσική και τους ήχους που ακούσατε ενώ ήσασταν έγκυος. Εάν ακούτε κάποια χαλαρά τραγούδια ενώ είστε έγκυος, είναι πολύ πιθανό το μωρό σας να τα θυμάται ακόμα και μετά τη γέννηση. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια μουσική για να χαλαρώσετε το μικρό σας αφού γεννηθεί. Το μωρό σας θα είναι σε θέση να αναγνωρίσει τους ήχους και θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε το μωρό σας αμέσως.

Θα διαμορφώσει τη συνολική προσωπικότητα του μωρού σας: Ο τύπος της μουσικής που ακούτε ενώ είστε έγκυος μπορεί να επηρεάσει τη συνολική προσωπικότητα του μωρού. Εάν ακούτε χαλαρωτικούς ήχους και απαλή μουσική, το μωρό σας θα μπορούσε να αναπτύξει μια ήρεμη προσωπικότητα. Από την άλλη πλευρά, εάν ακούτε μουσική που είναι δυναμική και εκρηκτική, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια επιθετική και ανήσυχη προσωπικότητα του μωρού σας. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ιατρικές μελέτες ή έρευνα για να το υποστηρίξει πλήρως όμως οι εμπειρογνώμονες εξακολουθούν να εργάζονται σχετικά.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved