Οι 5 πιο κοινοί φόβοι στην εγκυμοσύνη και γιατί δεν θα έπρεπε να σας αγχώνουν τόσο

περίοδος της εγκυμοσύνης  αποτελεί μια μοναδική εμπειρία, αλλά συνήθως συνοδεύεται από ένα σωρό φόβους και άγχη για τις  μέλλουσες μανούλες.

Οι 5 πιο κοινοί φόβοι στην εγκυμοσύνη και γιατί δεν θα έπρεπε να σας αγχώνουν τόσο

Και είναι λογικό. Δεν πρέπει όμως να αφήνουμε αυτά τα αρνητικά συναισθήματα να μας κυριεύουν γιατί στην ουσία δεν μας αφήνουν να απολαύσουμε αυτή την τόσο όμορφη και φυσιολογική διαδικασία.

Πάμε να δούμε 5 από τους πιο κοινούς φόβους στην εγκυμοσύνη και γιατί δεν θα έπρεπε να μας αγχώνουν τόσο.

Αποβολή

Φυσικά και η νο1 ανησυχία είναι η πιθανότητα να αποβάλλετε. Αν λοιπόν συμμερίζεστε τις πιθανότητες να ξέρετε πως λιγότερο οι πιθανότητες αυτού του σεναρίου είναι λιγότερες από 20% και οι περισσότερες εγκυμοσύνες καταλήγουν σε υγιέστατα μωρά.

Ακόμα να ξέρετε πως οι περισσότερες αποβολές γίνονται κατά τη διάρκεια των πρώτων δύο εβδομάδων την εγκυμοσύνης, δηλαδή την περίοδο που πιθανότατα ακόμα δεν γνωρίζουν για την σύλληψη τους. Μετά τις 6-8 εβδομάδες, αφού έχετε δηλαδή ακούσει τον χτύπο της καρδιάς με τον γιατρό σας, οι πιθανότητες για αυτό το σενάριο πέφτουν στις 5%.

Ακόμα να ξέρετε πως για μία γυναίκα που έχει ήδη βιώσει μια φορά αποβολή, οι πιθανότητες να της ξανασυμβεί είναι 3 στις εκατό.

Το μωρό μου μπορεί να γεννηθεί με κάποιο πρόβλημα

Όπως όλες οι γυναίκες, κρατάτε την αναπνοή σας σε κάθε προγεννητική εξέταση περιμένοντας να ακούσετε ότι όλα είναι εντάξει και το μωράκι σας αναπτύσσεται φυσιολογικά. Και οι πιθανότητες είναι πάλι με το μέρος σας καθώς η πιθανότητα για κάποια γεννητική ανωμαλία είναι 4 στις εκατό.

bigstock Crying Pregnant Woman Portrait 227382193

Κι όμως. Και σε αυτό το ποσοστό εντάσσονται και οι πιο ανώδυνες και ασήμαντες, όπως είναι για παράδειγμα κάποιο πιθανό πρόβλημα με το νυχάκι του ποδιού.

Πρωινή αδιαθεσία- Το μωρό μου δεν τρέφεται αρκετά

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Τα μωρά απορροφούν όλα τα θρεπτικά συστατικά από τις τροφές που τους δίνεται, ακόμα και αν τρώτε μόνο κράκερς και χυμό. Δεν θα πρέπει να σας ανησυχεί η οποιαδήποτε ανισορροπία σχετικά με το πόσο τρώτε το πρωί και αν θα επηρεάσει το μωρό σας, εκτός αν βρίσκεστε σε σημείο που είστε υπερβολικά αφυδατωμένη, όπου έτσι και αλλιώς πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Θα φάω ή θα πιω κάτι που θα κάνει κακό στο μωρό μου

Οι γυναίκες σήμερα νιώθουν πραγματικά πάρα πολύ πίεση για να κάνουν τα πάντα σωστά και έχουν πολύ μεγάλες απαιτήσεις από τους εαυτούς τους. Πέρα από τα βασικά όπως είναι μια υγιεινή διατροφή και η πρόσληψη βασικών βιταμινών που είναι απαραίτητες, οι μέλλουσες μαμάδες αγχώνονται για κάθε απόφαση που παίρνουν και τρελαίνονται. Ο γιατρός σας είναι ο ειδικός για να σας τονίσει τα μεγάλα απαγορευτικά στην διατροφή σας τις πρώτες ημέρες της εγκυμοσύνης σας.

Δεν χρειάζεται να τρελαθείτε άμα φάτε μη παστεριωμένο τυρί μια φορά! Πιστέψτε μας, οι μαμάδες μας δεν γνώριζαν ούτε τα μισά από αυτά που γνωρίζουμε εμείς τώρα για να προστατεύουμε το μωρό μας και δείτε πόσο υγιέστατες βγήκαμε!

Είμαι πολύ στρεσαρισμένη και κάνω κακό στο μωρό μου

Όλες αυτές οι τρελαμένες ορμόνες, η καθημερινή εξάντληση, οι εξάψεις και όλα τα υπόλοιπα συμπτώματα που έρχονται παρέα.. δεν είναι και λίγα για να μην στρεσάρεστε.
Θα ήταν κάπως απίθανο να μην έχετε μέρες που το άγχος σας παίρνει τα ηνία. Αποδεχτείτε το. Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε και που στρεσάρεστε!

Αν δείτε ότι εμφανίζεται σε μεγάλη ένταση ή συχνότητα, αλλάξτε την καθημερινότητα σας και εντάξτε λίγη ώρα yoga, χαλάρωσης ή δοκιμάστε να καταγράφετε τις σκέψεις σας σε ένα ημερολόγιο. Είναι το καλύτερο αντιστρες.

Όπως και να έχει, αυτό το άρθρο έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν θα πρέπει να συμβουλεύεστε αποκλειστικά αυτό αλλά τον γυναικολόγο σας.
Με το καλό να έρθει το μωράκι σας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved