8 τρόφιμα που πρέπει να περιέχει η διατροφή σας στην εγκυμοσύνη

Με ένα μωρό να μεγαλώνει στην κοιλιά σας η ισορροπημένη διατροφή και η κατανάλωση των σωστών, θρεπτικών τροφών γίνεται ακόμη πιο σημαντική.

8 τρόφιμα που πρέπει να περιέχει η διατροφή σας στην εγκυμοσύνη

Υπάρχουν διάφορα είδη τροφίμων που θα πρέπει να προσθέσετε στα γεύματα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας για να σας βοηθήσουν να πάρετε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε.

Διαβάστε ποια είναι και ποιες θρεπτικές ουσίες περιέχουν:

Πράσινα λαχανικά
Το μπρόκολο, τα μπιζέλια, τα ανοιξιάτικα λαχανικά και το σπανάκι έχουν άφθονο φυλλικό οξύ για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του μωρού σας, καθώς και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος.

Ξηροί καρποί και σπόροι
Μια χούφτα από αυτά κάνουν ένα υγιεινό, ενεργειακά αναζωογονητικό σνακ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Περιλαμβάνουν ποικιλία θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των βασικών ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, της βιταμίνης Ε και του σιδήρου.

Σκληρά τυριά
Αποτελούν μεγάλη πηγή ασβεστίου που συμβάλλει στην ανάπτυξη των οστών και των δοντιών του μωρού σας. Θα πρέπει να καταναλώνετε 2-3 μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων ανά ημέρα - 30 γραμμάρια τυριών υπολογίζονται ως μία δόση.

Κόκκινο κρέας
Το κόκκινο κρέας περιέχει σίδηρο και πρωτεΐνες. Άλλες καλές πηγές σιδήρου είναι τα δημητριακά πρωινού, το ψωμί ολικής αλέσεως, τα αυγά και τα όσπρια.

Φασόλια
Περιέχουν ίνες, πρωτεΐνες και σίδηρο.

Δημητριακά πρωινού ολικής αλέσεως
Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα μπολ δημητριακών ολικής αλέσεως χωρίς ζάχαρη. Είναι μια καλή πηγή ινών για να διατηρήσετε το πεπτικό σας σύστημα σε καλό δρόμο.

Αυγά
Τα αυγά είναι μια κατάλληλη πηγή πρωτεΐνης. Καλό είναι να είναι πάντα καλομαγειρεμένα.

Λιπαρά ψάρια
Τα λιπαρά ψάρια έχουν τα περισσότερα από τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που χρειάζεται το μωρό σας, αλλά πρέπει να αποφεύγετε να τρώτε περισσότερες από δύο μερίδες την εβδομάδα.

Πηγή: Tescobaby

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved