Κρυάδες και εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πώς θα αντιμετωπίσετε τις κρυάδες στην εγκυμοσύνη!

Κρυάδες και εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η εγκυμοσύνη προκαλεί διάφορες αλλαγές στον τρόπο που νιώθει και αισθάνεται μια εγκυμονούσα. Ενώ ορισμένες σωματικές δυσφορίες είναι απλώς φυσιολογικά συμπτώματα μιας υγιούς εγκυμοσύνης, άλλες μπορεί να σηματοδοτούν την ύπαρξη κάποιου προβλήματος.

Για παράδειγμα οι κρυάδες που μπορεί να νιώθει μία έγκυος μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα μιας πάθησης που απαιτεί ιατρική περίθαλψη. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν εμφανίσετε κρυάδες, ρίγη ή άλλα ασυνήθιστα συμπτώματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

Κρυάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τι είναι οι κρυάδες;

Ένα απλό κρυολόγημα ή η γρίπη μπορεί να προκαλέσουν κρυάδες. Τη μια στιγμή μία εγκυμονούσα αισθάνεται κρύο και την άλλη ζέστη. Συχνά ο ιδρώτας συνοδεύει τα κρύα ρίγη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Κρυάδες στην εγκυμοσύνη - Αίτια

Ο πυρετός και οι κρυάδες είναι συνήθως συμπτώματα λοίμωξης. H πιο κοινή αιτία που μπορεί να προκαλέσει παθολογικό ρίγος σε μια εγκυμονούσα είναι οι λοιμώξεις οξείες ή χρόνιες.

kryades stin egkimosini 2

Κρυάδες στην εγκυμοσύνη - Τι να προσέξετε

Το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είναι εκείνο κατά το οποίο αναπτύσσεται το μωρό, οπότε θεωρείται και πιο επικίνδυνο σε περίπτωση που μια εγκυμονούσα ανεβάσει πυρετό. Η έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της φάσης της εμβρυϊκής ανάπτυξης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο το μωρό σας να αναπτύξει δισχιδής ράχη. Η δισχιδής ράχη είναι το αποτέλεσμα ανώμαλου σχηματισμού του νευρικού σωλήνα, λόγω αποτυχίας στην σύγκλιση των οπίσθιων τόξων των σπονδύλων ώστε να σχηματισθεί ο οστέινος νωτιαίος σωλήνας που περιβάλλει το νωτιαίο μυελό.

Κρυάδες στην εγκυμοσύνη - Θεραπεία

Ενώ τα φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, όπως η ιβουπροφαίνη και η ακεταμινοφαίνη, μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του πυρετού είναι σημαντικό να λάβετε την έγκριση του γιατρού σας προτού πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο χωρίς συνταγή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Ανάλογα με τη σοβαρότητα, τη διάρκεια του πυρετού, καθώς και το στάδιο ανάπτυξης του μωρού, ο γιατρός σας είναι σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τον πυρετό και τις κρυάδες που έχετε.

πηγή: modernmom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved