Εγκυμοσύνη και έμβρυο: Εσείς μιλάτε στην κοιλιά σας; Τρόποι να δεθείτε με το αγέννητο μωρό σας

Η εγκυμοσύνη είναι η αρχή ενός μεγάλου έρωτα. 

Οι πρώτες εβδομάδες μπορεί να είναι κουραστικές, αγχωτικές και είναι λίγο δύσκολο να δεθείτε με το μωρό σας.

Όμως, καθώς η εγκυμοσύνη σας εξελίσσεται και η κοιλίτσα σας μεγαλώνει, θα αρχίσετε να αισθάνεστε πολύ περισσότερο με μια μέλλουσα μαμά.

Για να προετοιμαστείτε για τη νέα σας ζωή, αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας με το αγέννητο μωρό σας. Ορίστε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να έρθετε πιο κοντά με το μωρό σας.

1. Κάντε μασάζ στην κοιλίτσα σας

Ένας υπέροχος τρόπος για να δεθείτε με το μωρό σας είναι το μασάζ στην κοιλίτσα σας. Κάντε μασάζ είτε με τη κρέμα είτε με το λάδι που χρησιμοποιείτε για τις ραγάδες. Καθώς κάνετε μασάζ στην κοιλίτσα σας, μιλήστε της. Μασάζ μπορεί να κάνει και ο σύντροφός σας στην κοιλιά σας. Είναι ένας τρόπος να δεθεί κι εκείνος με το μωρό.

2. Κολυμπήστε

Το κολύμπι είναι ένας τρόπος για να γυμναστείτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Θα νιώσετε πώς νιώθει και εκείνο μέσα στον δικό σας σάκο.

3. Τραγουδήστε και μιλήστε στο μωρό

Η ακοή του μωρού σας αναπτύσσεται συνεχώς. Από την 23η εβδομάδα, μπορεί να ακούσει την καρδιά σας και το γουργουρητό του στομαχιού σας. Επίσης, αρχίζει να ακούει και ήχους που έρχονται απ'έξω.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν, ότι ο ήχος της φωνής της μητέρας είναι από τις πρώτες αισθητηριακές εμπειρίες που έχει το έμβρυο καθώς αναπτύσσεται μέσα στη μήτρα. Το μωρό ακούγοντας τη φωνή σας, το κάνει να νιώθει ασφάλεια αμέσως μετά τη γέννησή του, όταν βρεθεί κοντά σας.

4. Κάντε μπάνιο

Ένα ωραίο χαλαρωτικό μπάνιο είναι ο τέλειος τρόπος να ηρεμήσετε. Είναι επίσης μια μεγάλη ευκαιρία να δώσετε προσοχή στο μωρό σας. Απλά βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν είναι πολύ ζεστό, καθώς αυτό μπορεί να βλάψει το μωρό σας.

5. Αντιδράστε στις κλωτσιές του μωρού σας

Μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε το μωρό σας μεταξύ της 18ης και της 20ης εβδομάδας. Η ανταπόκριση στις κλωτσιές του μωρού σας είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας μαζί του μέχρι να γεννηθεί. Κάθε φορά που κλωτσάει χαϊδέψτε το και μιλήστε του. Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από το να ξέρει το μωρό σας ότι θα ανταποκριθείτε σε κάθε του κίνηση.

Πηγή: babycentre.co.uk

Διαβάστε επίσης:
Πώς να δεθείτε με το νεογέννητο μωρό σας

5 φυσικοί τρόποι για να δεθείτε με το μωρό σας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved