Ποια αιθέρια έλαια είναι ασφαλή κατά την εγκυμοσύνη;

Ορισμένα αιθέρια έλαια, εκτός από το υπέροχο άρωμα έχουν ευεργετικές ιδιότητες, καθώς ανακουφίζουν για παράδειγμα, από πονοκεφάλους αλλά και υποβοηθούν τον ύπνο.

Ποια αιθέρια έλαια είναι ασφαλή κατά την εγκυμοσύνη;

Εσείς πάντως να χρησιμοποιείτε τα αιθέρια έλαια για μασάζ, μόνο αν σας τα έχει συστήσει κάποιος αρωματοθεραπευτής. Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν πως υπάρχουν κάποια αιθέρια έλαια που οπωσδήποτε πρέπει να αποφεύγονται σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης όπως εκείνα που προέρχονται από τα βότανα «άγριος Αϊ Γιάννης» και «βληχούν» από το δεντρολίβανο και τη μέντα.

Τα έλαια βάσης πάντως, όπως το αμυγδαλέλαιο ή το ελαιόλαδο, είναι γενικά ασφαλή και θα βοηθήσουν τα χέρια του μασέρ να γλιστρούν απαλά πάνω στο δέρμα σας. Το άτομο που σας κάνει μασάζ θα πρέπει να ρίχνει λίγο λάδι στις παλάμες του και να τα ζεσταίνει για να ένα λεπτό προτού το απλώσει απαλά στο σώμα σας. Είναι σημαντικό να είναι ήρεμος καθώς σας κάνει μασάζ. Διαφορετικά, τα χέρια του θα μεταδώσουν την έντασή του τόσο σ’ εσάς όσο και στο μωρό σας.

Το μασάζ μπορεί να καταπραΰνει πολλές από τις ενοχλήσεις της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, παρότι είναι ακίνδυνο, καλό είναι πριν το ξεκινήσετε να το συζητήσετε με το γιατρό σας. Αποφύγετε το μασάζ στην κοιλιά και στο κάτω μέρος της ράχης κατά το πρώτο τρίμηνο. Επίσης, αν βρείτε κάποιες τεχνικές άβολες, να το πείτε αμέσως στο μασέρ.

Εκτός από το μασάζ στο σώμα, ιδιαίτερα χαλαρωτικό είναι το μασάζ στα πόδια ή στην πλάτη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved