Πώς να δεθείτε με το νεογέννητο μωρό σας

Μόλις προστέθηκε στην οικογένειά σας ένα νέο μέλος με τη δική του προσωπικότητα, τις προτιμήσεις, τις αντιπάθειες.

Πώς να δεθείτε με το νεογέννητο μωρό σας

Θα νιώθετε πιθανότατα ενθουσιασμό, περιέργεια και θαυμασμό στη σκέψη της νέας σας κοινής ζωής.

Η γνωριμία με το μωρό σας είναι μια συνεχής διαδικασία. Ο χρόνος που περνάτε μιλώντας του, αγγίζοντάς το και κρατώντας το, αυξάνει την εμπιστοσύνη του σ' εσάς και θεμελιώνει τη σχέση σας.

Δέσιμο

Η δημιουργία ισχυρών δεσμών με το μωρό σας τις πρώτες εβδομάδες το βοηθά να νιώσει ασφαλές και σας δίνει σιγουριά για την ικανότητά σας ως γονιών. Θα πρέπει να του μιλάτε και εσείς και ο σύντροφός σας όσο γίνεται περισσότερο , κοιτάζοντάς το στο μάτια. Χαμογελάτε και απαντάτε στα γουργουρητά του - αυτές τις πρώτες "συζητήσεις" του μαθαίνουν ότι όταν κάποιος ακούει και αποκρίνεται.

Ο θηλασμός ευνοεί το δέσιμο.Αλλά, αν αντλείτε γάλα ή δίνετε μπουκάλι, μπορεί να συμμετέχει και ο μπαμπάς. Το άλλαγμα, το μπάνιο και η ώρα του ύπνου είναι άριστες ευκαιρίες να αλληλεπιδράτε και οι δυο με το μωρό σας.

Προσπαθήστε να περιορίσετε το δέσιμο που αφήνετε το μωρό σας, ώστε να μάθει πρώτα τα κοντινά του πρόσωπα και να νιώσει ασφαλές κοντά σας.

baby and mom

Αγκαλιά

Τα μωρά έχουν συχνά προτίμηση στη στάση που τα κρατάτε. Στο μωρό σας μπορεί να αρέσει να το κρατάτε στο χέρι σας με το πρόσωπο προς τα κάτω ή ίσως προτιμά να βλέπει το πρόσωπό σας. Μεγαλώνοντας, όταν θα αρχίσει να ελέγχει τον αυχένα του, ίσως θέλει να το κρατάτε στον ώμο σας για να βλέπει γύρω. Δοκιμάστε διάφορους τρόπους, στηρίζοντας πάντα το κεφάλι, μέχρι να βρείτε την πιο άνετη στάση και για τους δύο.

Κοιταχτείτε στα μάτια

Ενας από τους καλύτερους τρόπους για να γνωρίσετε το μωρό σας είναι να περνάτε χρόνο κοιτάζοντάς το στα μάτια. Κρατάτε το κοντά στο πρόσωπό σας μιλώντας και τραγουδώντας το.

Όταν παράγει έναν ήχο ή παρουσιάζει μια έκφραση στο πρόσωπό του , απαντάτε του με έναν ήχο ή ένα χαμόγελο. Δεν θα περάσει πολύς καιρός και θα προσπαθεί να αντιγράψει τις κινήσεις σας,να βγάλει τη γλώσσα του και να κινεί το στόμα του.

Διαβάστε επίσης

Πώς μπορώ να δεθώ με το παιδί μου;
Κι όμως υπάρχουν τρόποι να δεθείτε με το νεογέννητο μωρό σας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved