Είστε έγκυος και το μωρό σας αρχίζει να «κλωτσάει»; Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Η εγκυμοσύνη είναι μία μοναδική εμπειρία για την κάθε γυναίκα. Ένα από τα πιο διασκεδαστικά κομμάτια της, αναμφίβολα είναι και οι κλωτσιές του μωρού στην κοιλιά, ο πρώτος και ο μοναδικός για τους εννέα αυτούς μήνες, τρόπος επικοινωνίας με το μωρό σας!

Είστε έγκυος και το μωρό σας αρχίζει να «κλωτσάει»; Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Τις πρώτες κινήσεις του μωρού σας, θα τις αισθανθείτε μεταξύ της 16ης και της 25ης εβδομάδας κύησης και οι πρώτες «κλωτσιές» θα μιάζουν περισσότερο με ελαφρά «φτερουγίσματα»! Αν είναι η πρώτη φορά που θα γίνετε μαμά, μην ανησυχήσετε αν δεν «ακούσετε» το μωρό σας μέχρι και της 16η εβδομάδα. Είναι κάτι που συμβαίνει στις περισσότερες γυναίκες όταν βρίσκονται στην πρώτη τους εγκυμοσύνη. Όσο όμως περνάνε οι εβδομάδες, οι κινήσεις θα είναι αρκετά πιο έντονες και θα εκπλαγείτε από τη δύναμη που μπορεί να έχει ένα τόσο δα πλασματάκι!

Πόσο συχνά «κλωτσάει» ένα μωρό;
Στην αρχή της εγκυμοσύνης, το μωρό σας δεν θα σας τιμήσει ιδιαίτερα με την παρουσία του και θα νιώθετε κάποια σκιρτήματα αραιά και που. Όσο όμως περνάνε οι μήνες και ιδιαίτερα όταν μπείτε στο τρίτο και τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, οι «κλωτσιές» θα γίνουν πιο συχνές και πιο έντονες. Καλό θα ήταν να παρακολουθείτε και να κρατάτε σημειώσεις από τη συχνότητα των κινήσεων του μωρού σας και θα είστε ήσυχες ότι είναι όσο συχνές πρέπει!

Τι να κάνω αν δεν «κλωτσάει» συχνά;
Όπως ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, έτσι και το κάθε μωρό πριν καν γεννηθεί έχει τη δική του προσωπικότητα. Κάποια μωρά είναι πιο κινητικά το πρωί και κάποια άλλα το βράδυ. Αν παρατηρήσετε μειωμένη κινητικότητα, σε πρώτη φάση δοκιμάστε κάτι γλυκό, ξαπλώστε στο πλάι και συγκεντρωθείτε στο μωρό σας ακουμπώντας το χέρι στην κοιλιά σας και το πιθανότερο είναι στο επόμενο μισάωρο να νιώσετε την κίνησή του. Αν και πάλι δεν νιώθετε καμία κίνηση, καλό θα είναι να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας. Όταν διανύετε τον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης σας, μην αγχωθείτε αν ξαφνικά παρατηρήσετε οι «κλωτσιές» είναι λιγότερες. Αυτό συμβαίνει, γιατί πλέον το μωρό σας είναι αρκετά μεγάλο και έχει λιγότερο χώρο να κινηθεί.

Τι να κάνω για να «κλωτσήσει» το μωρό μου;
Αν θέλετε να ακούσετε το μωρό σας, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε μερικά από τα παρακάτω κόλπα:
• Πιείτε ένα παγωμένο ποτήρι νερό. Έτσι το μωρό θα ξυπνήσει και θα κάνει αμέσως αισθητή την παρουσία του.
• Πιέστε ελαφρά τη μία πλευρά της κοιλιάς σας. Το μωρό αμέσως θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα και θα πιέσει και εκείνο με τη σειρά του!
• Τα μωρά είναι λάτρεις των γλυκών και για να το κινητοποιήσετε δεν έχετε παρά να φάτε ένα κομμάτι σοκολάτα ή ό,τι γλυκό προτιμάτε!
• Αλλάξτε στάση του σώματος! Τα μωρά κλωτσάνε περισσότερο αν η μαμά είναι ξαπλωμένη ή αν η πλάτη ακουμπάει στο καναπέ ή στο κρεβάτι.
• Ακούστε μουσική! Στην προχωρημένη εγκυμοσύνη τα μωρά έχουν κανονικά την αίσθηση της ακοής. Λίγη μουσική θα τα ξυπνήσει και θα ανταποκριθούν αμέσως στα εξωτερικά ερεθίσματα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved