Φωτογράφος απαθανατίζει τις μικροσκοπικές πατούσες νεογέννητων μωρών

Φωτογραφίες ξεχωριστές και αγαπημένες πολλών μαμάδων. 

Φωτογράφος απαθανατίζει τις μικροσκοπικές πατούσες νεογέννητων μωρών
Instagram @ estheredithbirth

Οι πιο έντονες αναμνήσεις που έχουν πολλές μαμάδες από τη στιγμή που γεννούν το μωρό τους και το παίρνουν στην αγκαλιά τους, είναι, μεταξύ άλλων, και οι μικροσκοπικές πατούσες του.

Το χέρι τους πηγαίνει αυτόματα στα ποδαράκια του μωρού, τα οποία τις περισσότερες φορές δεν είναι καλυμμένα. Είναι μικρά, σχεδόν μικροσκοπικά ( υπάρχουν και εξαιρέσεις) με πολλές ...πτυχώσεις.

Εξέταση ποδιών των νεογέννητων

Η εξέταση των ποδιών του νεογέννητου μπορεί να δείξει αρκετά πράγματα.Παρά το μικρό τους μέγεθος, το πόδι του νεογέννητου έχει μια σύνθετη δομή. Οι περισσότερες παραμορφώσεις μπορούν να διαγνωστούν εύκολα. Μια ενδελεχής εξέταση περιλαμβάνει εκτίμηση της αγγειακής, δερματολογικής και νευρολογικής κατάστασης των κάτω άκρων και ψηλάφηση- αξιολόγηση του εύρους κίνησης της άρθρωσης και των δύο ποδιών.

Οι συνηθισμένες ανωμαλίες του ποδιού ενός νεογέννητου είναι μετατάρσια προσαγωγή, παραμόρφωση στο πέλμα, ευέλικτο επίπεδο πέλμα, άκαμπτο επίπεδο πέλμα καθώς και πολλαπλές παραμορφώσεις, πολυδακτυλικά, επικαλυπτόμενα δάχτυλα των ποδιών. Οι περισσότερες θεραπείες περιλαμβάνουν συντηρητικά μέτρα, όπως διατάσεις ή τοποθέτηση νάρθηκα.

Οι περιπτώσεις που απαιτούν χειρουργική επέμβαση πρέπει να παραπέμπονται σε έναν ειδικό με εξειδίκευση στη διόρθωση παραμορφώσεων των κάτω άκρων των μωρών. Όταν υποδεικνύεται χειρουργική επέμβαση, το μωρό πρέπει να είναι 6-9 μηνών έτσι ώστε το μπορεί να γίνει αναισθησία.

Φωτογραφίες με πατούσες μωρών

Αρκετοί φωτογράφοι γέννας απαθανατίζουν τα μωρά τη στιγμή του τοκετού εστιάζοντας σε αντιδράσεις και πρόσωπα. Ορισμένοι όμως, όπως η φωτογράφος Esther Edith, επικεντρώνεται στις μωρουδίστικες πατούσες.

Δείτε αυτές τις ξεχωριστές φωτογραφίες στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved