Εγκυμοσύνη τα Χριστούγεννα: Τα θετικά που δεν είχες σκεφτεί

Bigstock

Το να είσαι έγκυος τα Χριστούγεννα έχει τα πλεονεκτήματά του.

Για σένα που είσαι έγκυος, οι γιορτές αυτές είναι σίγουρα ιδιαίτερες και αρκετά διαφορετικές από τις προηγούμενες. Το αίσθημα της μόνιμης κούρασης πιθανά να μην σε αφήνει να πηγαίνεις από πάρτι σε πάρτι, ξεχνάς το αλκοόλ, το πιο σημαντικό, όμως, γνωρίζεις ότι αυτά είναι τα τελευταία Χριστούγεννα πριν αλλάξει όλος σου ο κόσμος, οι προτεραιότητες, το «είναι» σου.

Απόλαυσε την κάθε στιγμή όπως μπορείς, βγάλε πολλές φωτογραφίες Το να είσαι έγκυος τα Χριστούγεννα έχει βέβαια και τα θετικά του, κάποια σημαντικά και κάποια λιγότερο.

Δεν χρειάζεται να περιμένεις στις ουρές στα ταμεία

Ποιος δεν θα παραχωρούσε τη θέση του στην ουρά σε μία έγκυο; Θέλουμε να πιστεύουμε κανείς. Τις γιορτινές μέρες που ως γνωστόν γίνεται χαμός σε μεγάλα και μεγάλα καταστήματα, ίσως η φουσκωμένη σου κοιλίτσα σου εξασφαλίσει την λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία.

Μπορείς να πεις «όχι» σε καλέσματα χωρίς τύψεις

Τραπεζώματα, γιορτές, πάρτι. Τα Χριστούγεννα (εκτός από αυτά της καραντίνας) κάθε μέρα έχεις και από ένα κάλεσμα, είτε από συγγενή, είτε από φίλο, είτε από συνάδελφο. Φέτος, μπορείς να πεις «όχι» χωρίς τύψεις. Μπορείς να πεις ότι έχεις μία αδιαθεσία, ότι νιώθεις κουρασμένη και κανένας δεν θα μπορεί να σου πει το οτιδήποτε.

Τρως μελομακάρονα και κουραμπιέδες χωρίς τύψεις

Όχι γιατί είναι πεντανόστιμα και λαχταριστά, αλλά γιατί εσύ έχεις λιγούρες, "τρως για δύο" κτλ. Φυσικά το τελευταίο δεν ισχύει. Πρόκειται για έναν μύθο που έχει καταρριφθεί εδώ και χρόνια από τους ειδικούς. Προσπάθησε να μην το παρακάνεις με την κατανάλωση γλυκών και γενικά με το τι και πόσο θα φας στο γιορτινό τραπέζι. Παν μέτρον άριστον.

Θα πάρεις χρήσιμα δώρα

Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έτσι και αλλιώς θα πάρεις και θα κάνεις δώρα. Τώρα που όλοι ξέρουν ότι ένα μωρό είναι καθ’ οδόν, το πιθανότερο είναι τα περισσότερα δώρα που θα λάβεις να είναι χρήσιμα και πρακτικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης και όταν θα έρθει το μωρό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved