Πότε ο πονοκέφαλος στην εγκυμοσύνη είναι ανησυχητικός;

Πονάει συνέχεια το κεφάλι σας στην εγκυμοσύνη; Πότε να ανησυχήσετε και τι να κάνετε

Πότε ο πονοκέφαλος στην εγκυμοσύνη είναι ανησυχητικός;
Bigstock

Ο πονοκέφαλος μπορεί να προκληθεί από ποικίλους παράγοντες και το ίδιο ισχύει και για την περίοδο της εγκυμοσύνης. Από τους πιο συνήθεις είναι οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν ήδη από το πρώτο τρίμηνο κύησης.

Άλλοι λόγοι σύμφωνα με το verywellfamily.com, είναι τα χαμηλά επίπεδα του σακχάρου, η αφυδάτωση, η υψηλή αρτηριακή πίεση, ακόμα και η απότομη διακοπή της καφεΐνης. Επίσης, μπορεί να νιώθετε πονοκέφαλο μετά την πολύωρη έκθεση σε οθόνες, σε κατάσταση πείνας ή λόγω της κακής στάσης του σώματος.

Πότε είναι ανησυχητικός ο πονοκέφαλος;

Θα πρέπει να ανησυχήσετε εάν εκτός από τον πονοκέφαλο έχετε και τα ακόλουθα συμπτώματα: πρόβλημα στην ομιλία, θολή όραση ή απώλεια όρασης, αδυναμία σώματος και κυρίως από τη μία πλευρά.

Τα παραπάνω συμπτώματα αποτελούν ένδειξη κάποια εγκεφαλικής δυσλειτουργίας. Επίσης, εάν ο πονοκέφαλος δεν υποχωρεί παρά τη λήψη παυσίπονου και συνοδεύεται από συμπτώματα ναυτίας, πόνου στο συκώτι και θολή όραση, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας για να σας εξετάσει για προεκλαμψία.

Τι να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τον πονοκέφαλο φυσικά

Εάν ο γιατρός σας αξιολογήσει ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, δοκιμάστε να ανακουφιστείτε από τον πονοκέφαλο φυσικά με τους εξής τρόπους:

Ξαπλώστε και χαλαρώστε ιδανικά σε έναν σκοτεινό χώρο. Κλείστε φώτα, ηλεκτρονικές συσκευές, χαλαρώστε και προσπαθήστε να κοιμηθείτε έστω για λίγο.

Κάντε ένα ζεστό μπάνιο. Ένα μπάνιο ή ντουζ με ζεστό νερό μπορεί να σας χαλαρώσει και να σας ανακουφίσει από τον πονοκέφαλο. Ιδανική λύση εάν ο πονοκέφαλος προκαλείται από πόνο στον αυχένα ή την πλάτη.

Κόψτε την καφεΐνη σταδιακά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατανάλωση μέχρι και 200 mg ημέρας θεωρείται ασφαλής στην εγκυμοσύνη. Εάν παρόλα αυτά θέλετε να κόψετε τους καφέδες τελείως, καλό είναι να το κάνετε σταδιακά.

Κάντε ζεστές ή κρύες κομπρέσες. Η εναλλαγή κρύου-ζεστού μπορεί να σας ανακουφίσει. Ξεκινήστε με τις κρύες κομπρέσες στο σημείο του κεφαλιού που σας πονάει. Αφήστε την κομπρέσα για μερικά λεπτά και μετά από λίγο βάλτε στο ίδιο σημείο μία ζεστή.

Με πληροφορίες από bundoo.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved