Για ποιους λόγους δεν πρέπει να αγγίζουμε την κοιλιά μιας εγκύου χωρίς την άδειά της

Να γιατί δεν πρέπει να αγγίζουμε την κοιλιά μιας εγκύου.

Για ποιους λόγους δεν πρέπει να αγγίζουμε την κοιλιά μιας εγκύου χωρίς την άδειά της
Bigstock

Γενικά όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικό τους χαρακτήρα, κάποιοι είναι υπέρ του αγγίγματος, της επαφής, της αγκαλιάς, είναι από τη φύση τους πιο διαχυτικοί και εκδηλωτικοί, ενώ άλλοι όχι.

Μια έγκυος γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη συχνά με ενοχλητικές χειρονομίες. Είναι διαφορετικό να αγγίξει την κοιλιά σου ο άντρας σου και πατέρας του παιδιού σου, και διαφορετικό να την χαϊδέψει κάποιος φίλος, συγγενής, συνάδελφος, ή ακόμα και άγνωστος.

Ποιοι λοιπόν είναι οι λόγοι που ποτέ δεν πρέπει να ακουμπάμε την κοιλιά μιας εγκύου χωρίς την άδειά της;

Pregnant Belly With Parents Hands. Father Showing Finger On Pregnancy Belly Button. Couple Expecting

Ξεπερνάτε τα όρια

Εσείς θα θέλατε να ακουμπήσει κάποιος άγνωστος την κοιλιά σας; Είναι το ίδιο πράγμα. Το ότι μια γυναίκα είναι έγκυος δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να αρχίσει να ακουμπάει το σώμα της. Το σώμα μας είναι ο προσωπικός μας χώρος και τα όρια είναι εύκολο να ξεπεραστούν. Επίσης, η κοιλιά της εγκύου είναι ένα πάρα πολύ ευαίσθητο σημείο στο σώμα της, για αυτό άλλωστε και όταν νιώθει αμήχανα καλύπτει την κοιλιά με τα χέρια της.

Είναι άβολο

Μια εγκυμονούσα τη στιγμή που κάποιος, ακόμα και φίλος της, της χαϊδεύει την κοιλιά είναι πολύ πιθανό να αισθανθεί αμηχανία.

Είναι επικίνδυνο

Τα χέρια μας έχουν πολλά μικρόβια και ιούς, ειδικά τώρα με τον κορονοϊό και την H1N1, επομένως είναι απόλυτα εύλογο η εγκυμονούσα να αγχωθεί για την υγειά του εμβρύου και την δική της.

Μπορεί να έρθει η έγκυος σε δύσκολη θέση

Η μέλλουσα μανούλα μπορεί να δυσκολευτεί να σας πει ότι η χειρονομία σας την ενοχλεί, επομένως να αισθανθεί δυσφορία.

Δείχνει άνθρωπο με μειωμένη κοινωνική νοημοσύνη

Όταν ένας άνθρωπος, που δεν ανήκει στο κοντινό οικογενειακό μας περιβάλλον ή το φιλικό μας περιβάλλον, που δεν είναι ενδεχομένως και τόσο κοντά μας, νιώσει άνετα να αγγίξει το σώμα μας, αυτό από μόνο του αποτελεί σημάδι ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει μειωμένη κοινωνική νοημοσύνη.

Επομένως, μην χαϊδεύετε την κοιλιά μιας μέλλουσας μανούλας, εκτός αν σας δώσει εκείνη την άδειά της, ή σας το προτείνει από μόνη της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved