Πασχαλινό πρόγραμμα βαρεμάρας: Ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι τη Δευτέρα του Πάσχα

Δείτε τις προτάσεις μας και περάστε δημιουργικό χρόνο στο σπίτι.

Πασχαλινό πρόγραμμα βαρεμάρας: Ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι τη Δευτέρα του Πάσχα

Το Πάσχα πέρασε και φέτος ήταν πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα. Μικροί - μεγάλοι εξακολουθούμε να #Μένουμε_Σπίτι και περάσαμε όλες τις γιορτινές αυτές ημέρες, μακριά από χωριά, παππούδες και γιαγιάδες.

Δευτέρα του Πάσχα σήμερα και η πασχαλινή ατμόσφαιρα είναι ακόμα εδώ. Είναι σημαντικό τις μέρες αυτές, να μην αφήσουμε τον εγκλεισμό στο σπίτι να μας στερήσει τις όμορφες στιγμές και να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χρόνο που έχουμε για να περάσουμε χρόνο με τα παιδιά μας παίζοντας και διασκεδάζοντας.

Τις προηγούμενες μέρες, σας παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας για κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας και σήμερα το πασχαλινό πρόγραμμα βαρεμάρας, συνεχίζεται με τις δραστηριότητες που σας προτείνουμε για τη Δευτέρα του Πάσχα. Δείτε τις παρακάτω, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας.

Για παιδιά ηλικίας 1-3 ετών

Παιχνίδια με νερό
Η θερμοκρασία έχει ανέβει, ο ήλιος λάμπει, τι καλύτερο λοιπόν από το να περάσουμε λίγες ώρες στο μπαλκόνι και να αλλάξουμε παραστάσεις, τόσο εμείς όσο και τα παιδιά.

Τα παιδιά λατρεύουν το νερό και μία λεκάνη με νερό μπορεί να γίνει το αγαπημένο τους παιχνίδι. Βάλτε μέσα μερικά αυγά που έχουν περισσέψει ή άλλα παιχνίδια του μικρού σας και ζητήστε του να τα ψαρέψει.

Για παιδιά ηλικίας 3-5 ετών

Διαγωνισμός παντομίμας
Λόγω Πάσχα, ορίστε σαν κανόνα οι λέξεις που θα πρέπει να περιγράψετε στο παιδί σας, ή το παιδί σας σε εσάς, να σχετίζονται οπωσδήποτε με το Πάσχα και τις πασχαλινές δραστηριότητες.

Στόχος του παιχνιδιού να περιγράφετε τη λέξη μόνο με κινήσεις του σώματός σας, χωρίς να μιλήσετε καθόλου.

Για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών

Φτιάξτε πασχαλίτσες από origami
Τα origami είναι μία πολύ ιδιαίτερη και δημοφιλής κατηγορία χειροτεχνιών. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πώς θα φτιάξετε βήμα βήμα εντυπωσιακές πασχαλίτσες από χαρτί.



Για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών

Φτιάξτε 3D τουλίπες από χαρτί
Μία ενδιαφέρουσα τρισδιάστατη χειροτεχνία που είναι βέβαιο ότι θα λατρέψουν αγόρια και κορίτσια. Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε και εσείς να φτιάξετε 3D τουλίπες από χαρτί με τα παιδιά σας και διακοσμήστε τις στο σπίτι ή το μπαλκόνι σας.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved