Πασχαλινό πρόγραμμα βαρεμάρας: Ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι τη Μεγάλη Πέμπτη

Δείτε τις προτάσεις μας για σήμερα και περάστε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας. 

Πασχαλινό πρόγραμμα βαρεμάρας: Ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι τη Μεγάλη Πέμπτη

Η Μεγάλη Εβδομάδα οδεύει προς το τέλος της και το Πάσχα είναι μόλις μία ανάσα μακριά. Το φετινό Πάσχα είναι πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα και σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστο. Μικροί - μεγάλοι #Μένουμε_Σπίτι και περνάμε τις γιορτινές αυτές ημέρες, μακριά από χωριά, παππούδες και γιαγιάδες.

Είναι σημαντικό τις μέρες αυτές, να μην αφήσουμε τον εγκλεισμό στο σπίτι να μας στερήσει την πασχαλινή ατμόσφαιρα και τις όμορφες στιγμές. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν τη Μεγάλη Εβδομάδα για να γιορτάσουμε το Πάσχα εντός σπιτιού και παράλληλα να απασχολήσουμε τα παιδιά;

Τις προηγούμενες μέρες, σας παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας για τη Μεγάλη Δευτέρα, τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη και σήμερα, το πασχαλινό πρόγραμμα βαρεμάρας, συνεχίζεται με τις δραστηριότητες που σας προτείνουμε για τη Μεγάλη Πέμπτη. Δείτε τις παρακάτω, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας.

Για παιδιά ηλικίας 1-3 ετών:

Ζωγραφική με τα πασχαλινά αυγά
Αξιοποιήστε τα πλαστικά πασχαλινά αυγουλάκια που έχετε σπίτι και μετατρέψτε τα σε σύνεργα ζωγραφικής.

zvgrafiki me aygo

φωτογραφία: busytoddler.com

Τι θα χρειαστείτε:

  • πλαστικά αυγά
  • χρώματα ζωγραφικής
  • πλαστικά πιατάκια
  • κόλλα
  • ψαλίδι
  • ένα κομμάτι χαρτόνι (ό,τι χρώματα θέλετε)
  • μαρκαδόρους

Βάλτε σε ένα πλαστικό πιάτο ό,τι χρώματα έχετε και καθοδηγήστε το μικρό σας να χρησιμοποιήσει το πλαστικό αυγό σαν πινέλο, όπως στην φωτογραφία παραπάνω.

Έπειτα, κόψτε τον πάτο του πιάτου σε σχήμα αυγού και κολλήστε το σε ένα χαρτόνι, στο οποίο μπορείτε να γράψετε το όνομα του παιδιού σας ή και «Καλό Πάσχα».

zografiki me augo 2

φωτογραφία: busytoddler.com

Για παιδιά ηλικίας 3-5 ετών:

Φτιάξτε ένα πασχαλινό λαγουδάκι με δαχτυλομπογιές
Η ζωγραφική είναι από τις αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών και φυσικά όταν ζωγραφίζουν με τα χέρια, είναι η καλύτερή τους.

Αξιοποιήστε τις δαχτυλομπογιές που έχετε σπίτι και φτιάξτε μία υπέροχη πασχαλινή ζωγραφιά που μπορείτε να διακοσμήσετε στο παιδικό δωμάτιο ή στο σαλόνι. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πώς το μικρό σας μπορεί να φτιάξει εύκολα ένα πασχαλινό λαγουδάκι, χρησιμοποιώντας λίγα μόνο χρώματα και τα δάχτυλά του.



Πασχαλινές 3D κάρτες με αυγά
Φτιάξτε πρωτότυπες και εντυπωσιακές πασχαλινές κάρτες με το μικρό σας. Δείτε παρακάτω, πώς μπορείτε να φτιάξετε με λίγα υλικά που έχετε σπίτι, τρισδιάστατες κάρτες με πασχαλινά αυγά. Εάν έχετε τη δυνατότητα μπορείτε να τις δώσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα που αυτές τις μέρες είναι μακριά και έτσι να τους ευχηθείτε «Καλό Πάσχα» με τον πιο γλυκό τρόπο.

Για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών:

Φτιάξτε χειροτεχνίες αξιοποιώντας την χάρτινη καρτέλα των αυγών
Η Μεγάλη Πέμπτη, σύμφωνα με την παράδοση, είναι η μέρα που βάφουμε τα πασχαλινά αυγά. Αφού λοιπόν βάψετε τα αυγά σας, αξιοποιήστε τις χάρτινες καρτέλες που θα μείνουν και φτιάξτε όμορφες χειροτεχνίες με το μικρό σας. Δείτε το παρακάτω βίντεο και πάρτε ιδέες.



Για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών:

Βάψτε τα πασχαλινά αυγά παρέα
Όπως είπαμε και παραπάνω, η Μεγάλη Πέμπτη είναι αφιερωμένη στο βάψιμο των αυγών. Σε αυτήν την ηλικία, τα παιδιά είναι αρκετά μεγάλα ώστε να μπορούν να βοηθήσουν.

Ζητήστε λοιπόν από το παιδί σας να βάψετε μαζί φέτος τα πασχαλινά αυγά. Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε 7 πρωτότυπους τρόπους να διακοσμήσετε τα αυγά που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τα παιδιά.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved