Πασχαλινό πρόγραμμα βαρεμάρας: Ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι τη Μεγάλη Τετάρτη

Δείτε τις προτάσεις μας για σήμερα και περάστε όμορφο και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας. 

Πασχαλινό πρόγραμμα βαρεμάρας: Ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι τη Μεγάλη Τετάρτη

Η Μεγάλη Εβδομάδα έφτασε και το Πάσχα είναι μόλις μία ανάσα μακριά. Το φετινό Πάσχα θα είναι πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα και σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστο. Μικροί - μεγάλοι #Μένουμε_Σπίτι και περνάμε τις γιορτινές αυτές ημέρες, μακριά από χωριά, παππούδες και γιαγιάδες.

Είναι σημαντικό τις μέρες αυτές, να μην αφήσουμε τον εγκλεισμό στο σπίτι να μας στερήσει την πασχαλινή ατμόσφαιρα και τις όμορφες στιγμές. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν τη Μεγάλη Εβδομάδα για να γιορτάσουμε το Πάσχα εντός σπιτιού και παράλληλα να απασχολήσουμε τα παιδιά;

Τις προηγούμενες μέρες, σας παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας για τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη και σήμερα, το πασχαλινό πρόγραμμα βαρεμάρας, συνεχίζεται με τις δραστηριότητες που σας προτείνουμε για τη Μεγάλη Τετάρτη. Δείτε τις παρακάτω, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας.

Για παιδιά ηλικίας 1-3 ετών:

Εύκολο DIY παιχνίδι με πλαστικά πασχαλινά αυγά
Ένα ευρηματικό πασχαλινό παιχνίδι που μπορείτε να παίξετε με υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας.

pasxalino paixnidi gia nipia 1

(φωτογραφία: toddlerapproved.com)

Τι θα χρειαστείτε:

  • μία χάρτινη κούτα
  • κολλητική ταινία
  • ψαλίδι
  • πλαστικά αυγουλάκια
  • μία λεία επιφάνεια όπως αυτήν που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία η οποία θα λειτουργήσει σαν τσουλήθρα

Η κούτα θα είναι το «οχυρό» του μικρού σας. Κολλήστε με λίγη ταινία την λεία επιφάνεια στην κούτα ώστε να δημιουργεί μία τσουλήθρα και έπειτα βάλτε όλα τα πλαστικά αυγουλάκια που έχετε σπίτι. Στόχος το μικρό σας να τα παίρνει και να τα βγάζει εκτός κούτας τσουλώντας στην τσουλήθρα που έχει δημιουργηθεί.

Εύκολο παιχνίδι με κουτί δημητριακών
Μία έξυπνη, πασχαλινή χειροτεχνία που μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα και να τη χρησιμοποιήσετε σαν παιχνίδι για το μικρό σας.

pasxalino paixnidi gia nipia 2

(φωτογραφία: toddlerapproved.com)

Τι θα χρειαστείτε:

  • μία συσκευασία από κουτί δημητριακών
  • κόλλες Α4
  • μαρκαδόρους
  • δύο κομμάτια επιπλέον χαρτόνι
  • κολλητική ταινία
  • ψαλίδι & κοπίδι
  • πλαστικά καπάκια

Με το κουτί δημητριακών θα δημιουργήσετε ένα πασχαλινό λαγουδάκι. Αρχικά, κόψτε με το κοπίδι μικρό ορθογώνιο, το οποίο θα είναι το στόμα του λαγού. Έπειτα, ντύστε όλη τη συσκευασία με κόλλες Α4 και ζωγραφίστε με τους μαρκαδόρους το στόμα, τη μύτη και τα μάτια. Με το επιπλέον χαρτόνι κατασκευάστε τα αυτιά και στη συνέχεια κολλήστε τα στο πάνω μέρος της συσκευασίας.

Στόχος του παιχνιδιού, είναι το μικρό σας να «ταΐσει» το λαγουδάκι με όσο περισσότερο πλαστικά καπάκια μπορεί, βάζοντάς τα στο στόμα του.

Για παιδιά ηλικίας 3-5 ετών:

Φτιάξτε πασχαλινές κατασκευές από πλαστελίνη
Τις προηγούμενες μέρες, είχαμε μοιραστεί μαζί μας εύκολες κατασκευές με πλαστελίνη για παιδιά μικρότερης ηλικίας. Το πλάσιμο της πλαστελίνης ωστόσο, είναι μία αγαπημένη δραστηριότητα και για παιδιά μεγαλύτερη ηλικίας. Όσο μεγαλώνουν, με το εύπλαστο αυτό υλικό μπορούν να φτιάξουν εντυπωσιακές κατασκευές. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πώς να φτιάξετε μαζί με το μικρό σας ένα πασχαλινό λαγουδάκι.



Ταιριάξτε τα αυγά
Ζωγραφίστε σε κανονικά ή πλαστικά αυγά, κάποια κεφαλαία και μικρά γράμματα της άλφα-βήτα (ένα γράμμα σε κάθε αυγό). Έπειτα, ζητήστε από το μικρό σας να ταιριάξει το κάθε κεφαλαίο γράμμα με το αντίστοιχο μικρό του.

Σε αυτήν την ηλικία τα παιδιά μαθαίνουν σιγά-σιγά να διαβάζουν και να γράφουν και το συγκεκριμένο παιχνίδι θα κάνουν εξάσκηση, παίζοντας.

Για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών

Αγώνας... αυγού!
Πάρτε κατά προτίμηση μερικά πλαστικά αυγά και από ένα μεγάλο κουτάλι ο κάθε ένας. Στόχος του παιχνιδιού είναι να βάλετε το κουτάλι στο στόμα και πάνω του του αυγό και έπειτα να τρέξετε ή να περπατήσετε όσο πιο γρήγορα γίνεται σε μία απόσταση που θα έχετε ορίσει, χωρίς όμως να πέσει το αυγό. Νικητής είναι αυτό που θα καταφέρει να κρατήσει το αυγό στο κουτάλι.

Φτιάξτε πασχαλίτσες από χαρτί
Οι πασχαλίτσες είναι άμεσα συνδεδεμένες με το Πάσχα και την άνοιξη. Δείτε παρακάτω πώς θα φτιάξετε μαζί με το παιδί σας εντυπωσιακές πασχαλίτσες για να τις διακοσμήσετε στο σπίτι σας.



Για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών

Μαγειρέψτε παρέα
Η ενασχόληση με τη μαγειρική έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά. Εξασκούν το μέτρημα και την ανάγνωση, μαθαίνουν να συνεργάζονται και αναπτύσσουν τις χειρωνακτικές του δεξιότητες. Αυτές τις μέρες είναι ευκαιρία να περάσετε χρόνο με το μικρό σας και στην κουζίνα. Ζητήστε του να φτιάξετε παρέα τα τσουρέκια, τα πασχαλινά κουλουράκια και όποια άλλα πασχαλινά γλυκίσματα θέλετε.

Εάν έχετε ήδη φτιάξει τα τσουρέκια και τα κουλουράκια σας, μπορείτε να φτιάξετε μαζί και πασχαλινά cupcakes. Ειδικά, το στάδιο της διακόσμησής τους, θα ενθουσιάσει όλα τα παιδιά.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved