Πασχαλινό πρόγραμμα βαρεμάρας: Ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι τη Μεγάλη Παρασκευή

Δείτε τις προτάσεις μας για σήμερα και περάστε όμορφο και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας. 

Πασχαλινό πρόγραμμα βαρεμάρας: Ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι τη Μεγάλη Παρασκευή

Η Μεγάλη Εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και το Πάσχα είναι μόλις δύο μέρες μακριά. Το φετινό Πάσχα θα είναι πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα και σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστο. Μικροί - μεγάλοι #Μένουμε_Σπίτι και περνάμε τις γιορτινές αυτές ημέρες, μακριά από χωριά, παππούδες και γιαγιάδες.

Είναι σημαντικό τις μέρες αυτές, να μην αφήσουμε τον εγκλεισμό στο σπίτι να μας στερήσει την πασχαλινή ατμόσφαιρα και τις όμορφες στιγμές. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν τη Μεγάλη Εβδομάδα για να γιορτάσουμε το Πάσχα εντός σπιτιού και παράλληλα να απασχολήσουμε τα παιδιά;

Τις προηγούμενες μέρες, σας παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας για κάθε μέρα ξεχωριστά κακαι σήμερα, το πασχαλινό πρόγραμμα βαρεμάρας, συνεχίζεται με τις δραστηριότητες που σας προτείνουμε για τη Μεγάλη Παρασκευή. Δείτε τις παρακάτω, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας.

Για παιδιά ηλικίας 1-3 ετών:

Το παιχνίδι με τα χρώματα των αυγών
Χθες, η μέρα ήταν αφιερωμένη στο βάψιμο των αυγών. Εάν, αντί για το κλασικό κόκκινο, προτιμήσατε να τα βάψετε διάφορα χρώματα, μπορείτε να παίξετε ένα εύκολο και εκπαιδευτικό παιχνίδι με το μικρό σας.

Βάλτε σε ένα πλαστικό μπολ αυγά διαφόρων χρωμάτων και ζητήστε από το παιδί σας να τα χωρίσει ανάλογα με το χρώμα που έχουν. Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία μαθαίνουν τα διαφορετικά χρώματα και αυτό το πασχαλινό παιχνίδι, είναι ευκαιρία για εξάσκηση!

Ζωγραφίζοντας τα αυγά
Μίας και οι περισσότεροι βάψαμε τα πασχαλινά αυγά χθες, είναι ευκαιρία σήμερα να τα αξιοποιήσουμε για παιχνίδι και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Δώστε μερικά από τα πασχαλινά αυγά στο μικρό σας και ζητήστε του να προσθέσει τη δική του καλλιτεχνική πινελιά. Πώς; ζωγραφίζοντάς τα με δαχτυλομπογιές! Σίγουρα οι δημιουργίες του θα έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στο πασχαλινό τραπέζι.

Για παιδιά ηλικίας 3-5 ετών:

Το κρυμμένο κοτοπουλάκι
Μία εύκολη, πασχαλινή χειροτεχνία που μπορείτε να φτιάξετε με υλικά που σίγουρα έχετε σπίτι σας.

Τι θα χρειαστείτε:
Κόλλες Α4 ή λευκό χαρτόνι
κίτρινο χαρτόνι
μαρκαδόρους
κόλλα
ψαλίδι
ένα ξυλάκι ή εναλλακτικά ένα καλαμάκι

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε το αυγό και το κρυμμένο κοτοπουλάκι στο βίντεο που ακολουθεί:



Εύκολη χειροτεχνία με δαχτυλομπογιές
Το μικρό σας μπορεί να φτιάξει τα δικά του πασχαλινά αυγουλάκια, εύκολα χρησιμοποιώντας το χέρι το και μερικά χρώματα.

xeirotexnia daxtylompogies

φωτογραφία: fun-a-day.com

Χρησιμοποιώντας όποιο χρώμα θέλει από την παλέτα με της νερομπογιές, κάνει αρχικά σε μία κόλλα χαρτί, ένα αποτύπωμα της παλάμης του, χωρίς όμως να ακουμπήσει τον αντίχειρα. Αυτό θα είναι και το πασχαλινό αυγό, το οποίο στη συνέχεια, μπορεί να διακοσμήσει με διάφορα χρώματα και σχέδια.

Για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών:

Φτιάξτε κοτοπουλάκι από αυγοθήκες
Αξιοποιήστε τις αυγοθήκες που ξέμειναν από χθες και φτιάξτε μία ενδιαφέρουσα πασχαλινή κατασκευή. Δείτε τη διαδικασία βήμα βήμα στην gallery που ακολουθεί:



Για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών:

Φτιάξτε πασχαλινά pancakes παρέα
Τα pancakes είναι ένα αγαπημένο γλύκισμα, για πρωινό και όχι μόνο. Σήμερα που έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο στο σπίτι, είναι ευκαιρία να μπείτε στην κουζίνα με το παιδί σας και να δημιουργήσετε. Ένα εύκολο πιάτο που μπορείτε να φτιάξετε και που σίγουρα θα λατρέψει το μικρό σας, είναι τα πασχαλινά pancakes με σοκολάτα και φρούτα.



Εάν νηστεύετε, μπορείτε αντί για την παραπάνω συνταγή να ακολουθήσετε μία νηστίσιμη, χωρίς βούτυρο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved