Πασχαλινό πρόγραμμα βαρεμάρας: Ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι το Μεγάλο Σάββατο

Δείτε τις προτάσεις μας για σήμερα και περάστε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας. 

Πασχαλινό πρόγραμμα βαρεμάρας: Ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι το Μεγάλο Σάββατο

Η Μεγάλη Εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και το Πάσχα είναι μόλις μία μέρα μακριά. Το φετινό Πάσχα θα είναι πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα και σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστο. Μικροί - μεγάλοι #Μένουμε_Σπίτι και περνάμε τις γιορτινές αυτές ημέρες, μακριά από χωριά, παππούδες και γιαγιάδες.

Είναι σημαντικό τις μέρες αυτές, να μην αφήσουμε τον εγκλεισμό στο σπίτι να μας στερήσει την πασχαλινή ατμόσφαιρα και τις όμορφες στιγμές. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν τη Μεγάλη Εβδομάδα για να γιορτάσουμε το Πάσχα εντός σπιτιού και παράλληλα να απασχολήσουμε τα παιδιά;

Τις προηγούμενες μέρες, σας παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας για κάθε μέρα ξεχωριστά κακαι σήμερα, το πασχαλινό πρόγραμμα βαρεμάρας, συνεχίζεται με τις δραστηριότητες που σας προτείνουμε για το Μεγάλο Σάββατο. Δείτε τις παρακάτω, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας.

Παιδιά ηλικίας 1-3 ετών

Πλάθουμε κουλουράκια από πλαστελίνη
Από τις αγαπημένες δραστηριότητες των μικρών παιδιών, είναι το πλάσιμο της πλαστελίνης. Ακόμα και σε αυτήν την ηλικία μπορούν να φτιάξουν εύκολες κατασκευές και να περάσουν τον χρόνο τους δημιουργώντας.

Μία ιδέα είναι να κάνετε ότι η πλαστελίνη είναι ζύμη και να φτιάξετε παρέα όμορφα και εντυπωσιακά κουλουράκια ή και τσουρεκάκια.

Πασχαλινή ζωγραφιά
Τα παιδιά ήδη από πολύ μικρά λατρεύουν τη ζωγραφική. Σε αυτήν την ηλικία, τα σχέδια που κάνουν στο χαρτί να μην βγάζουν πάντα νόημα και κύριος στόχος είναι να μάθουν να ζωγραφίζουν εντός ορίων.

Σχεδιάστε σε μία κόλλα Α4 ένα μεγάλο πασχαλινό αυγό και ζητήστε από το μικρό να σας να το ζωγραφίσει με ό,τι χρώματα θέλει, χωρίς όμως να χρωματίσει την περιοχή εκτός του αυγού. Εναλλακτικά, εάν έχετε εκτυπωτή στο σπίτι, μπορείτε να εκτυπώσετε την παρακάτω χρωμοσελίδα.

xromoselida augo

Παιδιά ηλικίας 3-5 ετών

Φτιάξτε πασχαλινά αυτάκια
Μία εύκολη πασχαλινή χειροτεχνία που το παιδί σας μπορεί να... φορέσει! Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα πασχαλινό στέμμα με αυτάκια, χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε σπίτι σας. Το μικρό σας θα το λατρέψει και δεν θα θέλει να το βγάλει από το κεφαλάκι του.



Παιδιά ηλικίας 5-7 ετών

Φτιάξτε πασχαλινή κάρτα με minions
Τα minions είναι ένα αγαπημένο παιδικό για πολλά παιδιά. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε μία άκρως πασχαλινή κάρτα με αυγουλάκια - minions παρακάτω.



Διακοσμήστε την κάρτα στο σπίτι ή, εάν έχετε τη δυνατότητα αφήστε την στα σπίτι αγαπημένων σας προσώπων που μένουν κοντά.

Παιδιά ηλικίας 7-10 ετών

Κρεμάλα με πασχαλινές λέξεις
Η κρεμάλα είναι ένα διαχρονικό παιχνίδι που συνδυάζει τη μάθηση με τη διασκέδαση. Παίξτε κρεμάλα, βάζοντας μόνο πασχαλινές λέξεις. Εκτός από τις πιο εύκολες που έχουν να κάνουν με τα έθιμα του Πάσχα, μπορείτε να βάλετε και λέξεις που σχετίζονται με τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Ιησού και έτσι να κάνετε το παιχνίδι λίγο πιο δύσκολο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved