Πασχαλινό πρόγραμμα βαρεμάρας: Ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι τη Μεγάλη Τρίτη

Δείτε τις προτάσεις μας για σήμερα και περάστε όμορφο και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας.

Πασχαλινό πρόγραμμα βαρεμάρας: Ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι τη Μεγάλη Τρίτη

Η Μεγάλη Εβδομάδα έφτασε και το Πάσχα είναι μόλις μία ανάσα μακριά. Το φετινό Πάσχα θα είναι πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα και σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστο. Μικροί - μεγάλοι #Μένουμε_Σπίτι και περνάμε τις γιορτινές αυτές ημέρες, μακριά από χωριά, παππούδες και γιαγιάδες.

Είναι σημαντικό τις μέρες αυτές, να μην αφήσουμε τον εγκλεισμό στο σπίτι να μας στερήσει την πασχαλινή ατμόσφαιρα και τις όμορφες στιγμές. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν τη Μεγάλη Εβδομάδα για να γιορτάσουμε το Πάσχα εντός σπιτιού και παράλληλα να απασχολήσουμε τα παιδιά;

Χθες σας παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας για τη Μεγάλη Δευτέρα και σήμερα, το πασχαλινό πρόγραμμα βαρεμάρας, συνεχίζεται με τις δραστηριότητες που σας προτείνουμε για τη Μεγάλη Τρίτη. Δείτε τις παρακάτω, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας.

Για παιδιά ηλικίας 1-3 ετών:

Εύκολη πασχαλινή κατασκευή από πλαστελίνη
Από τις αγαπημένες δραστηριότητες των μικρών παιδιών, είναι το πλάσιμο της πλαστελίνης. Μπορείτε να φτιάξετε παρέα με το μικρό σας μία εύκολη πασχαλινή κατασκευή όπως ένα πασχαλινό αυγό που θα διακοσμήσετε όπως θέλετε. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και πάρτε ιδέες.



Μουσικό παραμύθι
Σε συνέχεια των χθεσινών προτάσεών μας, μπορείτε και σήμερα να εντάξετε τη μουσική στις δραστηριότητές του παιδιού σας. Η πρότασή μας για σήμερα, είναι ένα μουσικό πασχαλινό παραμύθι, «Το ραγισμένο κόκκινο αυγό». Απολαύστε το παρακάτω:



Για παιδιά ηλικίας 3-5 ετών:

Μάντεψε τη λέξη
Γράψτε διάφορες λέξεις που σχετίζονται με το Πάσχα, όπως αυγό, τσουρέκι, λαμπάδα κτλ σε μικρά χαρτάκια. Έπειτα διπλώστε τα και βάλτε τα σε ένα μπολ. Ζητήστε από το μικρό σας να διαλέξει ένα χαρτάκι και να σας περιγράψει τη λέξη που του έτυχε για να την βρείτε. Στη συνέχεια, κάντε και εσείς το ίδιο και ζητήστε από το παιδί σας να βρει τη λέξη που του περιγράφετε. Εάν το παιδί είναι ηλικίας 4-5 ετών, μπορείτε να βάλετε και χρόνο για να δυσκολέψετε το παιχνίδι λιγάκι παραπάνω.

Φτιάξτε πασχαλινό puppet από χαρτί
Μία ενδιαφέρουσα πασχαλινή χειροτεχνία με την οποία το μικρό σας μπορεί να παίζει για ώρες. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα χάρτινο, πασχαλινό puppet στο βίντεο που ακολουθεί:



Για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών:

Το ψάρεμα των... αυγών
Αυτό το παιχνίδι, ιδανικά παίξτε το στο μπαλκόνι. Γεμίστε μία λεκάνη με νερό και βάλτε μέσα μερικά αυγά. Έπειτα, τοποθετήστε μία άλλη λεκάνη με νερό στην άλλη άκρη του μπαλκονιού και ζητήστε από το παιδί σας να μεταφέρει τα αυγά από τη μία λεκάνη στην άλλη με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού. Στόχος του παιχνιδιού, είναι να μεταφέρει τα αυγά από τη μία λεκάνη στην άλλη, χωρίς να του πέσουν. Για να αποφύγετε τα σπασμένα αυγά στο πάτωμα σε περίπτωση ατυχήματος, μπορείτε να τα βράσετε πριν τα βάλετε στη λεκάνη.

Για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών:

Φτιάξτε πασχαλινό στέμμα από χαρτί
Μία άκρως πασχαλινή κατασκευή που το μικρό σας θα λατρέψει. Δείτε πώς θα φτιάξετε ένα χάρτινο στέμμα λαγουδάκι στο παρακάτω βίντεο.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved