Πώς θα αντιμετωπίσω το πρώτο κρύωμα του χειμώνα

Το παιδί κρύωσε κι εγώ πελάγωσα… 

Πώς θα αντιμετωπίσω το πρώτο κρύωμα του χειμώνα

Το πρώτο κρυολόγημα του χειμώνα για το παιδί μου ήταν μια δύσκολη κατάσταση που έπρεπε να αντιμετωπίσει όλο το σπίτι. Ναι μεν το μωρό είχε το «θέμα», αλλά η γκρίνια και η αίσθηση πως το παιδί υποφέρει μας επηρέαζε όλους. Μπορεί η κατάσταση να μην ήταν «βαριά», ώστε να απαιτείται επίσκεψη στον παιδίατρο, όμως έπρεπε να αντιμετωπιστεί, για να αντιμετωπιστεί και η όλη κατάσταση…

Πρακτικά, το ζήτημα ήταν η μπουκωμένη μύτη. Ο βήχας, η άσχημη διάθεση, όλα προέρχονταν από τη μύτη. Είχα όμως τη λύση στο φαρμακείο του σπιτιού μας: Το σπρέι Fitonasal, ιδανικό για να αντιμετωπίσει μια παιδική μύτη που τρέχει και κατάλληλο για μωρά από έξι μηνών. Αυτό που έπρεπε εγώ να κάνω ήταν να ξαπλώσω το μωρό στο ένα πλευρό, να εφαρμόσω το ειδικά φτιαγμένο για παιδικές μύτες στόμιο και να το πατήσω για μερικά δευτερόλεπτα. Αντίστοιχη η διαδικασία και από το άλλο πλευρό και… η μύτη ξεμπούκωσε, το μωρό ανασαίνει κανονικά και η γκρίνια χάνεται! Μέσα σε ελάχιστα λεπτά το μωρό «πήρε τα πάνω του», άρχισε να λέει τα… δικά του, να παίζει χαρούμενο στο χαλί και μια ανάσα ανακούφισης βγήκε από τα χείλη μου.

Δεν ήθελα τίποτα περισσότερο, αφού γνωρίζω καλά πως το Fitonasal είναι ένα σπρέι που μπορώ να χρησιμοποιώ όσο συχνά κρίνω απαραίτητο, αφού είναι ιδανικό τόσο για την αποσυμφόρηση της μύτης, όσο και για την προστασία του βλεννογόνου. Δρα χάρη στο TANNISAL, ένα μοριακό σύμπλοκο τανινών και αλίτη που αλληλεπιδρά με τον ρινικό βλεννογόνο, ενώ χάρη στο σπρέι εκνέφωσης συνεχούς ροής, προσφέρει βαθύ καθαρισμό της ρινικής κοιλότητας, απομακρύνοντας την περίσσεια βλέννα και τους παθογόνους, ερεθιστικούς και αλλεργιογόνους παράγοντες που παγιδεύονται μέσα σε αυτή (ιούς, βακτήρια, καπνό, αιθάλη, γύρη, ερεθιστικές ουσίες, κλπ.). Δεν «ξεμπουκώνει» απλώς τη μύτη του παιδιού δηλαδή, αλλά την καθαρίζει σε βάθος, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο ειδικά για τα μωρά σαν το δικό μου, που δεν έχει γίνει ακόμα ούτε ενός έτους και δεν μπορεί να φυσήξει τη μύτη του κανονικά.

mpoukomeni miti 24



Το Fitonasal Pediatric δεν περιέχει αγγειοσυσταλτικά αποσυμφορητικά και, χάρη στον μη φαρμακολογικό μηχανισμό δράσης του, δεν ξηραίνει τον ρινικό βλεννογόνο, δεν ερεθίζει και μπορεί να χρησιμοποιείται συχνά, ακόμη και για παρατεταμένες χρονικές περιόδους, ώστε να διευκολύνεται η αναπνοή.

Γνωρίζω άλλωστε πολύ καλά πως το Fitonasal λόγω της συσκευασίας του είναι εξαιρετικά πρακτικό και παρέχει συνεχή ροή σε όλες τις θέσεις, ενώ το στόμιό του προστατεύει τη μύτη ακόμη και των πιο μικρών παιδιών. Το προϊόν περιέχεται μέσα σε μια σακούλα που είναι μονωμένη από το εξωτερικό περιβάλλον, έτσι ώστε να επιτρέπει την έξοδο, αλλά όχι την επανείσοδο του αέρα, των υγρών ή άλλων υπολειμμάτων, ενώ παράλληλα περιέχει άζωτο που σέβεται τη στιβάδα του όζοντος.

Το μωρό σιγά σιγά συνήλθε κι αφού αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα με τη μπουκωμένη μύτη, η διάθεσή του βελτιώθηκε ραγδαία – και όλων μας, κατά συνέπεια. Οι επόμενες ημέρες πέρασαν σε φάση ανάρρωσης, μιας και το πρώτο κρύωμα του χειμώνα είχε έρθει και είχε περάσει…

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved