Πρώτη φορά βουλωμένη μυτούλα: Το μωρό μου κρύωσε!

Γέννησα Απρίλιο και τα δύο μου μωρά, με δύο χρόνια διαφορά και όλοι μου έλεγαν τι τυχερή που είμαι και πως ήταν η καλύτερη εποχή. 

Πρώτη φορά βουλωμένη μυτούλα: Το μωρό μου κρύωσε!

Δεν ξέρω από πλευράς… ζωδίου, αφού και τα δύο κορίτσια μου είναι Κριοί, αλλά σίγουρα από πλευράς καιρού και ιώσεων. Μέχρι να βρούμε μια σειρά με τα μωρά στο σπίτι, τα τελευταία κρύα του Απρίλη είχαν τελειώσει και μαζί έφευγαν οι περισσότεροι ιοί. Έτσι απολαμβάναμε τις βόλτες μας χωρίς άγχος – ή μάλλον, με μια αγωνία λιγότερη, για να είμαστε πιο ακριβείς. Όταν πια τελείωσε ο Σεπτέμβριος και άρχισαν να εμφανίζονται στον περίγυρο τα πρώτα κρούσματα ιώσεων, τα μωρά είχαν πάρει τα πάνω τους κι εγώ ένιωθα πολύ πιο σίγουρη, αν και δεν είχα αντιμετωπίσει αυτό που με απασχολούσε περισσότερο από όλα: Τι θα γίνει όταν το βρέφος αρρωστήσει.

Στην πρώτη μου κόρη έφτασε Νοέμβρης για να «μπουκώσει» η μυτούλα της, η δεύτερη από μέσα Οκτωβρίου, μόλις είχε γίνει έξι μηνών, εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα: Μύτη που τρέχει, δεν μπορεί να πάρει ανάσα, χάλια ύπνος, χάλια διάθεση και γκρίνια… Κάθε φορά η αγωνία ήταν η ίδια, γιατί ήταν η πρώτη φορά με βουλωμένη μυτούλα και είχα τρομερό άγχος πως το μωρό μου ταλαιπωρείται και έπρεπε να το βοηθήσω…

Από την αρχή είχα μαζί μου το κατάλληλο προϊόν, το Fitonasal Pediatric, που έδωσε τέλος στην αγωνία μου μια και καλή. Ήξερα πως το μωρό μου χρειάζεται βοήθεια και είχα τον τρόπο να του τη δώσω, γνωρίζοντας επιπλέον πως το ανακουφίζω, χωρίς η μέθοδός μου να έχει κανένα μειονέκτημα. Γιατί το σπρέι αυτό είναι ειδικά μελετημένο για τη μύτη των παιδιών, την οποία «ανοίγει» αποτελεσματικά, χωρίς να βλάπτει τον βλεννογόνο, αλλά αντίθετα, προστατεύοντάς τον. Παράλληλα έμαθα πως το σπρέι εκνέφωσης συνεχούς ροής που διαθέτει, προσφέρει βαθύ καθαρισμό της μυτούλας του μωρού, αφού απομακρύνει την περίσσεια βλέννα και τους παθογόνους ή άλλους παράγοντες που παγιδεύονται εκεί, κάτι που το βρέφος δεν μπορεί να κάνει με άλλο τρόπο. Το Fitonasal δηλαδή ουσιαστικά προστατεύει τη μυτούλα χωρίς καν να είναι «μπουκωμένη», για αυτό και χρησιμοποιείται άφοβα και απεριόριστα.

mpoukomeni miti 24



Δεν μπορώ παρά να παραδεχτώ πως η ιδέα του να εφαρμόσω για πρώτη φορά στη μυτούλα του παιδιού μου το σπρέι ήταν μια διαδικασία που μου προκαλούσε επίσης πολύ άγχος. Όμως με τη βεβαιότητα της μάνας που κάνει ό,τι κάνει για το καλό του παιδιού της, διάβασα προσεκτικά τις οδηγίες και… με μια βαθιά ανάσα το επιχείρησα. Ξαπλώνοντας το βρέφος στο ένα πλευρό, έπρεπε να εφαρμόσω το Fitonasal στο ρουθούνι που ήταν «από πάνω». Το ειδικά σχεδιασμένο στόμιό του, που είναι σχεδιασμένο για να προστατεύει τη μύτη ακόμη και των πιο μικρών παιδιών, με βοήθησε πολύ. Κατόπιν, απλώς το πάτησα για μερικά δευτερόλεπτα. Αμέσως επανέλαβα τη διαδικασία ξαπλώνοντας το μωρό στο άλλο πλευρό, για το άλλο ρουθούνι και… αυτό ήταν όλο!

Από εκείνη την πρώτη φορά, το Fitonasal βρίσκεται πάντα μαζί μας. Η μεγάλη μου κόρη, σχεδόν τριών πια, το ζητάει μόνη της και το εφαρμόζει σχεδόν τέλεια, σαν παιχνίδι. Αυτή εξάλλου δεν χρειάζεται να ξαπλώνει, καθώς από ενός έτους και μετά, τα παιδιά το χρησιμοποιούν σε όρθια θέση, εφαρμόζοντας στο ένα ρουθούνι, σκουπίζοντας και φυσώντας και κατόπιν στο άλλο. Το συνάχι και η μπουκωμένη μύτη είναι το πιο… συχνό μας πρόβλημα και με το Fitonasal έχουμε την πιο απλή και ανώδυνη λύση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved