Το «φαρμακείο» της μαμαδίστικης τσάντας: Τι έχω πάντα μαζί μου

Από όταν έγινα μαμά, ένα πράγμα αποδέχτηκα πως πρέπει να ξεχάσω οριστικά: Τις μικρές μου τσάντες.

Το «φαρμακείο» της μαμαδίστικης τσάντας: Τι έχω πάντα μαζί μου

Μπήκαν όλες στην ντουλάπα και θα ξαναβγούν όταν το μωρό μεγαλώσει και δεν θα χρειάζεται κάθε φορά που βγαίνουμε από την εξώπορτα να έχω μαζί μου… ένα μικρό νοικοκυριό! Η βόλτα όμως μας αρέσει και καταδιασκεδάζουμε κάθε φορά που βγαίνουμε – δηλαδή κάθε μέρα, κι ας είναι αυτό η καθημερινή μας περιπέτεια. Και πώς να μην είναι περιπέτεια, όταν κάθε φορά που βγαίνουμε, πρέπει να ετοιμαστούμε για… εκστρατεία.

Στη μεγάλη μου τσάντα λοιπόν, βάζω: Μια αλλαξιά ρούχα, τουλάχιστον δύο σαλιάρες, πάνες και σακούλες για να πετάω τις χρησιμοποιημένες πάνες, ένα σεντονάκι, χαρτομάντηλα, μωρομάντηλα, ένα μπουκάλι με νερό, από όταν άρχισε να πίνει, το μπουκάλι για το γάλα του, ένα θερμός με ζεστό νερό, το γάλα σε σκόνη, ή την κρέμα ή τα φρούτα ή ένα σνακ, από όταν μεγάλωσε λίγο, ένα καπέλο και τουλάχιστον ένα – δύο παιχνιδάκια… Κι όλα αυτά, κάθε μα κάθε φορά, πρέπει να τα έχω μαζί μου.

Ξεχωριστά και με ξεχωριστή και ιδιαίτερη επιμέλεια, φροντίζω πάντα το «φαρμακείο» της μαμαδίστικης τσάντας μου. Θέλω να είμαι προετοιμασμένη για ό,τι κι αν μου τύχει όσο είμαστε έξω στη βόλτα μας και με μια κίνηση να βρίσκω ότι χρειάζομαι. Από την πρώτη στιγμή, το «φαρμακείο» μου είναι πλήρως εξοπλισμένο… Λίγο βαμβάκι, νεράκι μήπως χρειαζόταν να καθαρίσω το προσωπάκι του μικρού μου, οι κρέμες για την αλλαγή της πάνας, μην τυχόν και έχει συγκαεί, απολυμαντικό χεριών. Αυτό που έχω πάντα στο φαρμακείο της τσάντας μου, από όταν το μωρό μου έκλεισε τους έξι μήνες, είναι το σπρέι για τη μύτη Fitonasal. Ένα προϊόν με στόμιο ειδικά φτιαγμένο για τις παιδικές μύτες, που και τις αποσυμφορεί αλλά και προστατεύει τον βλεννογόνο. Το χρειάζομαι γιατί θέλω το παιδί μου να έχει καθαρή αναπνοή, και καλή διάθεση πάνω από όλα, ανά πάσα στιγμή. Και καθώς η μύτη του είναι πολύ ευαίσθητη, πολύ συχνά «μπουκωμένη» και «τρέχει», το Fitonasal είναι πάντα στην τσάντα μου.

mpoukomeni miti 24



Το Fitonasal Pediatric είναι ειδικά μελετημένο για να απελευθερώνει τη μύτη των παιδιών σε περιπτώσεις συμφόρησης και ερεθισμού της ρινικής κοιλότητας που οφείλονται σε γριπώδεις συνδρομές, κοινό κρυολόγημα, αλλεργικές ρινίτιδες και ιγμορίτιδες, τόσο οξείες όσο και χρόνιες, καθώς δρα χάρη στο TANNISAL, ένα μοριακό σύμπλοκο τανινών και αλίτη που αλληλεπιδρά με τον ρινικό βλεννογόνο ασκώντας τόσο αποσυμφορητική δράση όσο και προστατευτική. Επιπλέον, προσφέρει βαθύ καθαρισμό της ρινικής κοιλότητας, απομακρύνοντας την περίσσεια βλέννα και τους παθογόνους, ερεθιστικούς και αλλεργιογόνους παράγοντες που παγιδεύονται μέσα σε αυτή (ιούς, βακτήρια, καπνό, αιθάλη, γύρη, ερεθιστικές ουσίες, κλπ). Αυτή ειδικά η δράση είναι εξαιρετικά χρήσιμη για τα βρέφη που δεν μπορούν να φυσήξουν τη μύτη τους και για τα παιδιά που δεν το κάνουν σωστά.

Το Fitonasal Pediatric δεν ξηραίνει τον ρινικό βλεννογόνο, δεν ερεθίζει και μπορεί να χρησιμοποιείται συχνά, ακόμη και για παρατεταμένες χρονικές περιόδους, για αυτό και είναι πάντα στην τσάντα μου. Είναι ειδικά κατασκευασμένο ώστε να παρέχει συνεχή ροή σε όλες τις θέσεις, την ώρα που το στόμιό του προστατεύει τη μύτη ακόμη και των πιο μικρών παιδιών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved