Με ποιον τρόπο συμβάλλουν οι αγκαλιές στη νοητική ανάπτυξη των παιδιών

Η αντίληψη ότι οι αγκαλιές «κακομαθαίνουν» το μωράκι μας θεωρείται πλέον παρωχημένη.

Με ποιον τρόπο συμβάλλουν οι αγκαλιές στη νοητική ανάπτυξη των παιδιών

Επιστημονικές έρευνες, τα τελευταία χρόνια, έχουν αποδείξει, αντίθετα, ότι οι αγκαλιές του μωρού από τη στιγμή που θα έρθει στον κόσμο και μέχρι να μεγαλώσει αρκετά, μόνο ευεργετικά αποτελέσματα έχουν στην ανάπτυξή του. Μάλιστα, σήμερα θεωρείται δεδομένο ότι η αγκαλιά είναι το βασικό μέσο για να αποκτήσει το παιδάκι μας συναισθηματική ασφάλεια και να αναπτυχθεί σωστά ώστε να γίνει ένας ισορροπημένος άνθρωπος, σε κάθε στάδιο της ζωής του.

Ποια μαμά, άλλωστε, μπορεί να αρνηθεί ότι η αίσθηση ευτυχίας που έχουμε όταν μόλις έχουμε αλλάξει το Babylino Sensitive του μωρού μας και εκείνο ήρεμο και ασφαλές, κουρνιάζει στην αγκαλιά μας, είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας μας;

Πώς η αγκαλιά βοηθά τη νοητική ανάπτυξη του μωρού

Τα μωρά μας, από την πρώτη στιγμή που θα έρθουν στον κόσμο, χρειάζονται τη μαμά τους ανά πάσα ώρα και στιγμή. Οι ανάγκες τους, όσο απλές και αν είναι, είναι επίσης και ανεξάντλητες, με αποτέλεσμα μια νέα μαμά να χάσει τις ισορροπίες της και να παρασυρθεί σε συμπεριφορές που δεν την εκφράζουν. Ποιο είναι τότε το «φάρμακο» για να ισορροπήσει ξανά, να σκεφτεί ψύχραιμα και ήρεμα και να προχωρήσει παρακάτω με νέες δυνάμεις; Φυσικά και μια αγκαλιά είτε από τον σύντροφό της είτε από τα παιδιά της είναι αυτό που θα την κάνει αμέσως να νιώσει καλά, ώστε να αντιμετωπίσει όλα όσα προκύπτουν με τον τρόπο που πραγματικά θέλει εκείνη.

ofeli-agkalias-2.jpg

Αντίστοιχο είναι το συναίσθημα των μωρών: Η αναταραχή που αισθάνονται, καθώς αναπτύσσονται, το σώμα και όσα νιώθουν αλλάζουν, καινούριες εμπειρίες τα αποσταθεροποιούν διαρκώς και τα κάνουν νευρικά και ανήσυχα. Πώς ένα μωρό που αισθάνεται κάθε άλλο παρά ηρεμία και ασφάλεια, θα μπορέσει να αναπτυχθεί φυσιολογικά, ιδίως ως προς το νοητικό του κομμάτι; Αυτό ακριβώς έρχεται να του δώσει η αγκαλιά της μαμάς: Αποδοχή και αγάπη. Αυτό είναι που κάνει τη μαμά μοναδική και «παντοδύναμη» στα μάτια τους, αυτό είναι που μπορεί να γιατρέψει σχεδόν τα πάντα, η αγκαλιά της μαμάς.

Αρκούν 20 μόλις δευτερόλεπτα αγκαλιάς για να νιώσει το μωράκι μας ότι το αγαπάμε και το αποδεχόμαστε, ότι το λατρεύουμε και μπορεί να γίνει πιο έξυπνο και πιο υγιές, άρα πιο ευτυχισμένο, την ώρα που χτίζουμε μαζί του τον πιο ανθεκτικό δεσμό μαμάς – παιδιού. Καλλιεργούμε την αυτοπεποίθησή του, το διδάσκουμε πώς να χτίζει και το ίδιο σχέσης αγάπης με τους γύρω του, ενώ αποβάλλει την ανασφάλεια, τυχόν θλίψη που αισθάνεται και που απορρέει από αυτή και αποβάλλει τον φόβο και την αρνητικότητα, που το κρατούν πίσω. Έτσι, του δίνουμε τον «χώρο» που χρειάζεται – μαζί με τα εφόδια – ώστε να αναπτυχθεί νοητικά με τον καλύτερο και πληρέστερο τρόπο.

Με λίγα και απλά λόγια, ένα μωράκι που δέχεται τις αγκαλιές που χρειάζεται, που δεν στερείται αγκαλιάς, είναι ήρεμο και γαλήνιο ώστε να αναπτυχθεί όπως πρέπει.

ofeli-agkalias-3.jpg

Τι σημαίνει «αγκαλιά» για το μωράκι μας

Αξίζει να σταθούμε λίγο πιο αναλυτικά στο τι σημαίνει «αγκαλιάζουμε» το μωράκι μας. Είναι μια ενέργεια τόσο φυσική, ώστε πιθανώς κάποιες στιγμές, να μην την αξιολογούμε όπως αξίζει. Παίρνοντας ως δεδομένο όμως ότι για το μωράκι μας θέλουμε μόνο το καλύτερο, ας εξετάσουμε γιατί επιλέγουμε τις ελληνικές πάνες Babylino Sensitive σε κάθε φάση της ζωής του, από την πρώτη του ημέρα, μέχρι τις ατελείωτες ώρες παιχνιδιού, μπουσουλήματος και εξερεύνησης, μέχρι τη στιγμή που θα αποχωριστεί την πάνα του για πάντα. Πρόκειται λοιπόν για ένα προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για μωράκια, που δεν προσφέρει απλά απορροφητικότητα χάρη στον υπερ-απορροφητικό πυρήνα, αλλά και πιστοποιημένη ασφαλή προστασία. Επίσης, έχουν σχεδιαστεί με προσεκτικά επιλεγμένα υλικά, πιστοποιημένα χωρίς βλαβερές ουσίες, για αποφυγή ερεθισμών – διαθέτουν και εκχύλισμα χαμομηλιού, για ακόμα περισσότερη φροντίδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, ενώ είναι οι μόνες πάνες που έχουν λάβει βραβείο ασφάλειας προϊόντος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως ένα από τα πιο ασφαλή βρεφικά προϊόντα της Ευρώπης.

Παράλληλα, είναι κλινικά ελεγμένες με άριστα αποτελέσματα, μετά από έλεγχο 4 εβδομάδων σε βρέφη υπό την επίβλεψη δερματολόγων και παιδιάτρων στο Δερματολογικό εργαστήριο Dermatest (Γερμανία), με τεχνολογία Dry Matrix με φυτικές ίνες που συγκρατεί τη μεγαλύτερη* ποσότητα υγρασίας από κάθε άλλη βρεφική πάνα και ειδική τεχνολογία Comfi-Fit, για άριστη εφαρμογή και ελευθερία σε κάθε κίνηση. Ο σχεδιασμός τους είναι ανατομικός και διαθέτουν επιπλέον φράγματα προστασίας από διαρροές, ενώ είναι extra λεπτές και απαλές.

ofeli-agkalias-4.jpg

Προσφέρουμε στο μωρό μας το καλύτερο και επιλέγουμε Babylino Sensitive. Φοράμε στο μωράκι μας την καθαρή του πάνα και το παίρνουμε αγκαλιά όσο πιο συχνά μπορούμε μέσα στη μέρα και τη νύχτα μας. Του προσφέρουμε ηρεμία και γαλήνη, αγάπη και αποδοχή και παίρνουμε κι εμείς τα ίδια συναισθήματα πίσω. Διότι, όπως έχει τονίσει η διάσημη οικογενειακή θεραπεύτρια του 20ού αιώνα Βιρτζίνια Σατίρ: «Χρειαζόμαστε 4 αγκαλιές την ημέρα για να επιβιώσουμε. Χρειαζόμαστε 8 αγκαλιές την ημέρα για συντήρηση. Χρειαζόμαστε 12 αγκαλιές την ημέρα για να αναπτυχθούμε» - κι ακόμα περισσότερες, μας κάνουν, σ’ εμάς και στα μωρά μας, μόνο καλό!

*Immersion in 0.9% saline solution for 50 minutes , Centrifugation for 3 min @ 440g-force.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved