Πώς οι καθημερινές αγκαλιές κάνουν τις σχέσεις μας πιο υγιείς και δυνατές

Αν μπορούσαμε να παρομοιάσουμε με κάτι τις αγκαλιές, θα λέγαμε πως είναι το υλικό από το οποίο δημιουργούνται και επιδιορθώνονται οι ανθρώπινες σχέσεις.

Πώς οι καθημερινές αγκαλιές κάνουν τις σχέσεις μας πιο υγιείς και δυνατές

Όλες έτυχε κάποια στιγμή να λογομαχήσουμε με τη μητέρα μας, να υψώσουμε τον τόνο της φωνής μας στον σύντροφό μας, να δώσουμε μία απότομη απάντηση στο μικρό μας. Έπειτα, όσες λέξεις και αν βάλαμε στη σειρά, δεν ήταν αρκετές για να εκφράσουν αυτό που τους επικοινώνησε η αγκαλιά που τους δώσαμε, ζητώντας να μας καταλάβουν και να μας συγχωρέσουν.

Μία αγκαλιά δεν είναι μόνο ένας τρόπος να εκφράσουμε σε κάποιο πρόσωπο που αγαπάμε τα συναισθήματά μας, είναι και μία κίνηση, μία σπουδαία προσπάθεια για να βελτιώσουμε τη σχέση που μας συνδέει με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Ειδικότερα αν πρόκειται για μία σχέση ζωής, όπως αυτή που μοιραζόμαστε με τον σύντροφο ή το παιδί μας, η οποία δοκιμάζεται από τη ρουτίνα και τα εμπόδια της καθημερινότητας, μία αγκαλιά κάθε μέρα μπορεί να είναι το συστατικό που θα την κάνει ακόμη πιο δυνατή, ώστε να αντέξει στον χρόνο.

Ακριβώς για αυτό, αν μερικές φορές ξεχνιέσαι και δεν αγκαλιάζεις όσο θα ήθελες τον σύντροφο ή το μικρό σου, παρακάτω θα βρεις μερικούς λόγους για να προσθέσεις μερικές επιπλέον αγκαλιές στο οικογενειακό πρόγραμμα.

Μία αγκαλιά μπορεί να ανατρέψει τα αρνητικά συναισθήματα ενός τσακωμού

Μερικές φορές, όταν έχουμε τσακωθεί με κάποιο αγαπημένο πρόσωπο, δεν ξέρουμε τι να πούμε ή τι να κάνουμε για να διανύσουμε την απόσταση που δημιουργήθηκε μεταξύ μας και να γίνουν τα πράγματα όπως ήταν πριν. Παρόλα αυτά, μία αγκαλιά έχει τον τρόπο να μαλακώσει τις καρδιές μας, να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να συζητηθούν πιο άνετα κάποια πράγματα και να βρεθεί μία λύση. Αυτό συμβαίνει διότι μία αγκαλιά ενεργοποιεί την παραγωγή ενώσεων στον εγκέφαλο, οι οποίες προάγουν ένα αίσθημα ηρεμίας και ασφάλειας σε κάθε άτομο, δηλαδή το κατάλληλο έδαφος για να μπορέσει να διαχειριστεί όποιο πρόβλημα έχει προκύψει στη σχέση.

agkalia-babylino-1.jpg

Μία αγκαλιά μας προσφέρει έναν βαθύτερο, πιο ουσιαστικό τρόπο επικοινωνίας

Αν το παιδί σου είναι ακόμη σε μία ηλικία που δεν έχει ακόμη την ικανότητα να εκφραστεί με λέξεις, η αγκαλιά είναι η πιο αποτελεσματική κίνηση για να ανταλλάξετε όμορφα συναισθήματα, χωρίς να χρειαστεί να πείτε απολύτως τίποτα. Ειδικότερα σε μία τόσο ξεχωριστή σχέση όπως αυτή που μοιράζεται μία μητέρα με το παιδί της, η επικοινωνία μέσω της ομιλίας δεν μπορεί να καλύψει το ευρύ φάσμα συναισθημάτων που αναπτύσσεται μεταξύ τους. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, η αγκαλιά και η σωματική επαφή εν γένει, είναι ένα μέσο για να αποκτήσεις ένα βαθύτερο, πιο ουσιαστικό δέσιμο με ένα αγαπημένο πρόσωπό, με τον σύντροφο ή το μωρό σου.

agkalia-babylino-2.jpg

Μία αγκαλιά μας ανακουφίζει από το άγχος και μας βοηθά να χαρούμε τη σχέση μας

Καλώς ή κακώς, ο σύγχρονος τρόπος ζωής ενισχύει σημαντικά την παραγωγή κορτζιόλης στον οργανισμό μας. Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, οι υποχρεώσεις εντός και εκτός γραφείου μας προκαλούν έντονο άγχος, οξειδωτικό στρες και δεν μας επιτρέπουν να χαρούμε όσο θα θέλαμε τις διαπροσωπικές σχέσεις με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ωστόσο, μία αγκαλιά από έναν άνθρωπο που αγαπάμε, μπορεί να έχει εξαιρετικά θετική επίδραση στη διάθεσή μας, αφού ενεργοποιεί την παραγωγή σεροτονίνης στον εγκέφαλο, μας βοηθά να αποφορτιστούμε με φυσικό τρόπο από το στρες, να ηρεμίσουμε και να μπορέσουμε να απολαύσουμε ξέγνοιαστες την παρέα των κοντινών μας ανθρώπων.

agkalia-babylino-3.jpg

Αν θέλεις, λοιπόν, οι σχέσεις που δημιουργείς να αντέξουν στον χρόνο και να είναι αρκετά δυνατές ώστε να ξεπεράσουν τα εμπόδια που θα προκύψουν στον δρόμο τους, μία αγκαλιά κάθε μέρα είναι μία κίνηση η οποία ενισχύει τους δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί σε αυτή τη σχέση, με τον πιο τρυφερό και ανθρώπινο τρόπο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved