Πέντε πράγματα που κερδίζει το μωρό μας όταν το αγκαλιάζουμε

Ξέρετε ή όχι τι προσφέρει η αγκαλιά σε ένα μωρό;

Μαργαρίτα Νικολάου
Πέντε πράγματα που κερδίζει το μωρό μας όταν το αγκαλιάζουμε

Θέλω να κάνετε το εξής πριν διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο. Κλείστε τα μάτια και σκεφτείτε το παιδί σας, μωρό. Ένα τόσο δα μικρό πλασματάκι, ανήμπορο να κάνει το ο,τιδήποτε μόνο του. Ένα μικρό ανθρωπάκι που τις περισσότερες ώρες κοιμάται, χασμουριέται, κάνει γκριμάτσες και με εκείνα τα μικροσκοπικά του χειλάκια πιπιλάει τη θηλή σας, την πιπίλα του, το μπιμπερό του ή τίποτα απολύτως. Απλά μιμείται τον θηλασμό. Ένα μωράκι που λατρεύει όσο κι εσείς να ακουμπά στο δέρμα σας - φορώντας μόνο το Babylino του. Έναν μικροσκοπικό άγγελο που το μόνο που θέλετε είναι να τον έχετε στην αγκαλιά σας. Τυλιγμένο στα χέρια σας. Ακουμπισμένο επάνω στην καρδιά σας.

Τι υπέροχη αίσθηση... Έτσι δεν είναι; Σίγουρα χαμογελάτε και το ίδιο συμβαίνει και στην δική μου περίπτωση. Ένα πλατύ χαμόγελο υπάρχει στο πρόσωπό μου και μόνο που σκέφτομαι τα χέρια μου τυλιγμένα γύρω από το παιδί μου. Η αγκαλιά είναι μεγαλύτερη απ' όσο πιστεύετε και προσφέρει πολλά περισσότερα από μια απλή φυσική επαφή.

Πολλές είναι οι έρευνες που δείχνουν ότι η αγκαλιά παίζει σημαντικό ρόλο στη συναισθηματική, γνωστική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών. Αλλά σίγουρα δεν περιμένατε τις έρευνες να σας αποδείξουν ότι μια αγκαλιά είναι ωφέλιμη και θεραπευτική, έτσι δεν είναι; Το ξέρατε και εσείς! Και σίγουρα ξέρετε τι κερδίζουν τα μωρά μας μέσα από αυτή, σωστά; Αν όχι, θα σας το θυμίσω εγώ.

Η αγκαλιά βοηθά τα μωρά να νιώθουν ασφάλεια

Τα παιδιά έχουν ανάγκη την αγάπη σας για να νιώσουν ασφάλεια και η αγκαλιά είναι η καλύτερη για να τα κάνετε να σας εμπιστευτούν.

Η αγκαλιά τους δείχνει ότι τα καταλαβαίνουμε

Είναι μικρά δεν ξέρουν ακόμη πώς να εκφράσουν αυτό που θέλουν και νιώθουν. Αν φοβηθούν, αν τρομάξουν, αν πεινάσουν, αν νιώσουν ανασφάλεια, η αγκαλιά σας είναι η μόνη τους παρηγοριά. Ακόμα και κατά την αλλαγή πάνας, η αγκαλιά σας είναι αυτό που αποζητούν. Εσείς εξάλλου, έχετε φροντίσει να επιλέγετε τις ελληνικές πάνες Babylino Sensitive για να προσφέρετε όχι μόνο απορροφητικότητα, αλλά και αποδεδειγμένη φιλικότητα για το δέρμα του, καθώς έχουν σχεδιαστεί με προσεκτικά επιλεγμένα υλικά πιστοποιημένα χωρίς βλαβερές ουσίες, άνετη εφαρμογή, σίγουρη και ασφαλή προστασία. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι είναι οι μόνες πάνες που έχουν βραβευτεί με βραβείο ασφάλειας προϊόντος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών.

Η αγκαλιά τα κάνει χαρούμενα

Εδώ κάνει εσάς χαρούμενους μια αγκαλιά, φανταστείτε αυτά τα μικρά πλασμάτακια πόση χαρά νιώθουν όταν είναι κουρνιασμένα στην αγκαλιά σας.

Η αγκαλιά ενισχύει το ανοσοποιητικό τους σύστημα

Ναι, ναι, αλήθεια σας λέω. Δεν είναι λίγες οι έρευνες που αποδεικνύουν με στοιχεία ότι η αγκαλιά ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η αγκαλιά ενισχύει το δεσμό μαζί σας

Όταν αγκαλιάζουμε τα μωρά μας, ο χρόνος σταματά και μας επιτρέπει να συνδεθούμε με τα παιδιά μας και να είμαστε εκεί για εκείνα. Συνδεόμαστε μαζί τους συναισθηματικά και ψυχικά.

Αλλά ας αφήσουμε όλα αυτά που κερδίζει ένα μωρό (και εσείς) από την αγκαλιά για να σας ρωτήσω... Εσείς αγκαλιάσατε σήμερα τα μωρά σας; Αν όχι, ελπίζω αυτό το άρθρο να σας εμπνεύσει και να σας ενθαρρύνει να κάνετε ακόμη μεγαλύτερες αγκαλιές σε καθημερινή βάση τόσο στα μικροσκοπικά μωρά σας όσο και τα μεγαλύτερα παιδιά σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved