Τι δυσκολεύεται ένας μπαμπάς να συζητήσει με τις κόρες του…

Λένε πως δεν υπάρχει θέμα που να μην μπορείς να το συζητήσεις με τα παιδιά σου.

Νίκος Συρίγος
Τι δυσκολεύεται ένας μπαμπάς να συζητήσει με τις κόρες του…

Πως οφείλεις να είσαι ανοικτός σε κάθε συζήτηση. Ακόμη και στα πιο περίεργα. Σε αυτά που θεωρητικά θα σε έφερναν στην πιο δύσκολη θέση.

Όταν μπήκε η Εύα στη ζωή μου, πίστευα ότι δεν θα μπορούσα να μιλήσω μαζί της για το σεξ. Ψέματα. Δεν υπήρχε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρχει το σεξ στο λεξιλόγιο μου σε συζήτηση με τις κόρες μου. Ούτε με την Εύα, ούτε με την Έλενα. ΠΟΤΕ. Παίζω σχεδόν οσκαρικά τον κουφό και τον μουγκό όταν θέλω. Αλλά, πιστέψτε με, όταν σκέφτομαι αν το δυσκολότερο θέμα συζήτησης με τα κορίτσια θα ήταν το σεξ, καταλήγω ότι δεν θα ήταν. Άλλο είναι. Κι εύχομαι από καρδιάς να μην χρειαστεί να το συζητήσω ποτέ… Ποτέ!

Είναι το ενδεχόμενο να μείνεις χωρίς δουλειά. Να μπει σε κίνδυνο η «ασφάλεια» που παρέχεις στα παιδιά σου. Να νιώσεις αυτή την απειλή. Ότι δεν θα μπορείς να τους παρέχεις ούτε το μίνιμουμ. Να νιώσεις ξεκρέμαστος και να πρέπει να βρεις δύναμη να πεις στα κορίτσια «όλα θα πάνε καλά». Κι ας μην είσαι σίγουρος ότι θα πάνε. Πριν από αρκετά χρόνια, βρέθηκα σε αυτή τη θέση. Κατά λάθος. Με την Εύα να είναι 7 χρονών και την Έλενα να… έρχεται σε δύο μήνες, η διαδρομή από την δουλειά στο σπίτι ήταν πιο εφιαλτική και από εκείνη στην Εύβοια με ένα μέτρο χιόνι… Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου ως μπαμπάς που δεν έβρισκα λέξεις. Ούτε σκέψεις.

Το ευχάριστο ήταν ότι έπειτα από μια εβδομάδα είχα βρει δουλειά. Το ακόμη πιο ευχάριστο ότι έχουν περάσει 12 χρόνια από τότε και δεν βρέθηκα ποτέ ξανά σε αυτή τη θέση. Και ελπίζω να μην βρεθώ. Κανένας να μην βρεθεί.

Πραγματικά βγάζω το καπέλο στους μπαμπάδες που έχουν βρεθεί απέναντι από τις κόρες τους, από τα παιδιά τους και έχουν καταφέρει να συζητήσουν, να εξηγήσουν και να κρατήσουν την ασφάλεια που παρέχει ένας μπαμπάς στα παιδιά του άθικτη. Λάθος, δεν βγάζω απλά το καπέλο, υποκλίνομαι… Είναι σίγουρα γενναιότεροι και ικανότεροι από πολλούς. Κι ας έχασαν τη δουλειά τους.

Νίκος Συρίγος

Διευθυντής του Onsports.gr / Ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΜΟΥΣΙΚΟΣ 98,6

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved