Ο Μάνος της Εύας, ο Μάνος… παράσημο!

Λένε ότι μεγαλώνοντας τα κορίτσια, οι κόρες, έχουν σαν πρότυπο άντρα τον μπαμπά.

Νίκος Συρίγος
Ο Μάνος της Εύας, ο Μάνος…  παράσημο!

Μάλιστα. Κάπως έτσι περίμενα με ανυπομονησία, την πρώτη σοβαρή σχέση της Εύας (Η Έλενα ελπίζω να… αργήσει καμιά 30αριά χρόνια). Πριν λίγο καιρό, ήρθε αυτή η… μαύρη ώρα.

«Μπαμπά, θα έρθει ο Μάνος από το σπίτι, σε πειράζει;». Αρχική απάντηση: «Θα είμαι κι εγώ… εδώ;».

Εύα: «Έλα ρε μπαμπάααα!» Μάλλον θα ήμουν… Και ήμουν. Και ήρθε. Παρένθεση. Όλο αυτό το διάστημα, πριν τη συνάντηση με τον Μάνο, το ρόλο του PRιστα για λογαριασμό του Μάνου είχε αναλάβει η Έλενα. Που τον παρουσίαζε κάτι μεταξύ του Γιάννη Πλούταρχου και του Ιησού. Πιο καλό παιδί… πεθαίνεις! Μάλιστα. Κάθε μέρα και κάτι. «Ο Μάνος αυτό, ο Μάνος εκείνο, ο Μάνος το άλλο…». Βρε τον Μάνο! Πολυβόλο η Έλενα… Μέχρι που μου είπε ότι «Μπαμπά, να ξέρεις ότι ο Μάνος σε ακούει στον Μουσικό, το πρωί και του αρέσουν πολύ τα τραγούδια που βάζεις!». Σε λίγο θα μου έλεγε ότι… μπαίνει και στο Mothersblog για να διαβάζει πως αντιμετωπίζει ένας άντρας την εγκυμοσύνη!

Η Εύα πάλι, κλασσικά ολλανδικά: Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι.

Προφανώς και ο Μάνος είχε ξανάρθει σπίτι. Απλά χωρίς να είναι ο μπαμπάς εκεί… Όλοι το έχουν κάνει κι όλοι το ξέρουν αυτό! Τι; Όχι; Αλήθειες να λέμε… Και να γράφουμε!

Μην τα πολυλογώ, ο Μάνος ήρθε. Και με βρήκε στην κλασική μου θέση, τις ελάχιστες ώρες που είμαι σπίτι… «Ημιθανή» στον καναπέ! Σηκώθηκα, χαιρετηθήκαμε και… Λοιπόν, ο μπαγάσας ήταν έτσι ακριβώς όπως τον περιέγραφε η Έλενα! Ακριβώς όμως! Ένα παιδί που σε κερδίζει με την πρώτη ματιά… Χαμογελούν τα μάτια του! Ξέρεις, αυτά που όπως έλεγε και ο Πατσίνο, δεν λένε ποτέ ψέματα… Ο Μάνος, που λες, φίλε και συνάδελφε μπαμπά που πιθανόν να… περιμένεις τον δικό σου Μάνο τώρα, είναι κανονικός. Δεν έχει τρία χέρια, έξι πόδια, εφτά κεφάλια… Δεν είναι το «τέρας» που έχεις στο μυαλό σου ότι θα… φάει την κόρη σου! Είναι ένα κανονικό, καλό- στην περίπτωση του Μάνου, ΠΟΟΟΟΛΛΛΥΥΥΥ ΚΑΛΟ- παιδί…

koritsompampas 2

Και ξέρεις, συνάδελφε κοριτσομπαμπά, πέραν της κόρης σου που πιστώνεται την επιλογή αυτού του καλού παιδιού, βάζεις κι εσύ ένα παράσημο στο στήθος. Γιατί ήσουν καλό πρότυπο… Γιατί η κόρη δεν θα κάνει σοβαρή σχέση με κάποιον «παπάρα» αν δεν ήσουν εσύ «παπάρας». Δεν θα γυρίσει να κοιτάξει καν, κάποιον που δεν θα είναι καθαρός αν εσύ ήσουν καθαρός. Δεν θα ενδιαφερθεί για κάποιον που θα βρίζει το κορίτσι του, αν εσύ δεν έβριζες τη μάνα της. Δεν θα τα φτιάξει ποτέ με κάποιον τσιγκούνη και μίζερο αν εσύ δεν είσαι τσιγκούνης και μίζερος. Γιατί εσύ ήσουν (κι είσαι) ο άντρας που πήρε τις περισσότερες εικόνες και ερεθίσματα… Ο άντρας μέσα από τον οποίο απέκτησε άποψη για τους άντρες.

Γι’αυτό Εύα μου, είμαι πολύ χαρούμενος για την επιλογή σου. Γι’αυτόν τον… Μάνο! Κι ας με νικάει ο μπαγάσας, συνέχεια στο PRO. Μάλλον είναι επειδή παίζω κλασικά… ημιθανής από τον καναπέ! Αλλά δεν θα ξεκουραστώ… Θα του δείξω εγώ!

Υγ. Καλά δεν… συγκρινόμαστε στις φωτογραφίες! Πολύ καλύτερη η δική μας, Εύα ΜΟΥ!

Νίκος Συρίγος

Διευθυντής του Onsports.gr / Ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΜΟΥΣΙΚΟΣ 98,6

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved