Όλα για μια κόρη γίνονται!

Ο χώρος του αθλητισμού είναι πολλές φορές σκληρός. Κάποιες μάλιστα πολύ σκληρός.

Νίκος Συρίγος
Όλα για μια κόρη γίνονται!

Βλέπεις, στο βωμό του ανταγωνισμού, οι αθλητές καλούνται να γίνουν «μηχανές». Να νικάνε και τον χρόνο και τον πόνο. Κυρίως να νικάνε τα συναισθήματα τους.

Για όσους δεν το ξέρουν, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αναδείχτηκε πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ. Έπειτα από 34 ολόκληρα χρόνια. Μεγάλη δουλειά. Και πολλά τα συναισθήματα. Αρχηγός του ΠΑΟΚ και κατά πολλούς ο σημαντικότερος παίκτης στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν ο Αντελίνιο Βιεϊρίνια. Πορτογάλος.

Αρχηγός του ΠΑΟΚ αλλά συνάμα και ο πιο άτυχος. Μια εβδομάδα πριν τον αγώνα που θα εξασφάλιζε και μαθηματικά τον τίτλο του ΠΑΟΚ, ο Βιεϊρίνια τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο. Και θα υποβληθεί σε επέμβαση. Θα είχε υποβληθεί ήδη αν δεν ήταν η φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Και προφανώς (εκ προσωπικής πείρας) θα είχε γλιτώσει τους πόνους που προκαλεί ένα κατεστραμμένο γόνατο.

Δεν θα μπορούσε όμως να σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή… Να πανηγυρίσει με τους συμπαίκτες του και τον κόσμο της ομάδας του.

Κυρίως όμως δεν θα μπορούσε να προσφέρει στην κόρη του Χριστίνα, το συναίσθημα να περπατήσει μαζί του στη διαδρομή προς την απονομή του τροπαίου και φυσικά να τον θαυμάσει την στιγμή της μεγαλύτερης για τον ίδιο υπέρβασης…

Ποια ήταν αυτή; Να μπει στο γήπεδο, σε αυτό το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι, ουσιαστικά με ένα πόδι!

Πόσο μάλλον δε, το τελευταίο δώρο, πριν πατήσει το χορτάρι του γηπέδου, να είναι ένα φιλί από την κόρη και μια αγκαλιά. Αυτά που επιζητά κάθε μπαμπάς, πριν φύγει και όταν γυρίζει από τη δουλειά. Αυτά που γεμίζουν τις μπαταρίες του. Που τον κάνουν να ξεχνά την κούραση, τις σκοτούρες, πολλές φορές και τον πόνο.

Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Αυτό το φιλί και η αγκαλιά της κόρης, είναι το μεγαλύτερο θαύμα του κόσμου. Κι ο μεγαλύτερος έρωτας. Είναι όλοι οι έρωτες μαζεμένοι.

Είναι ολάκερο το σύμπαν. Το φιλί και η αγκαλιά της κόρης.

Για εκείνη που εν τέλει γίνονται όλα…





Νίκος Συρίγος

Διευθυντής του Onsports.gr / Ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΜΟΥΣΙΚΟΣ 98,6

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved