Όταν η Εύα έγινε… εξώφυλλο!

Το Σεπτέμβριο του 2003 η Εύα ήταν μικρή για να καταλάβει τι σημαίνει μπάσκετ και μεγάλη για να μην θέλει να χάνει ούτε δευτερόλεπτο από το χρόνο της.

Νίκος Συρίγος
Όταν η Εύα έγινε… εξώφυλλο!

Η Εθνική Ελλάδος (του μπάσκετ βεβαίως-βεβαίως) ετοιμαζόταν για το Ευρωμπάσκετ και στα περίπτερα ακόμη ζούσαν και βασίλευαν τα περιοδικά και οι εφημερίδες. Πόσο μάλλον δε το «Τρίποντο». Περιοδικό. Για το μπάσκετ. Το γράφω για όσους δεν έχουν περάσει ούτε απ’έξω από ένα γήπεδο μπάσκετ γιατί όποιος έχει περάσει ή όποιος έστω θυμάται τη διαφήμιση με τον «ψηλολέλεκα» που επειδή του έπλυνε έγκαιρα τη φανέλα η μάνα του αναφώνησε «έβαλες τρίποντο μαμά!», θα ξέρουν…

Τώρα που το σκέφτομαι, πάντα αναρωτιόμουν βλέποντας το συγκεκριμένο σποτάκι, πώς είναι δυνατόν μια τόσο κοντούλα μαμά να έχει βγάλει ένα γιο δυο μέτρα! Αλλά αφού δεν ένοιαξε το… απορρυπαντικό, να νοιάξει εμένα; Μπα… Σε μια σύσκεψη λοιπόν του περιοδικού, για το εξώφυλλο, ένιωσα λίγο… ΠΑΣΟΚ! Κι είπα, «αφού ο Αντρέας πήρε τις εκλογές με ένα κοριτσάκι στην αφίσα γιατί να μην πάρουμε το Ευρωμπάσκετ με ένα κοριτσάκι στο εξώφυλλο;»! Το δικό μου κοριτσάκι… ! Την Εύα!

Η ιδέα άρεσε αλλά η θεωρία από την πράξη απείχε… Και απείχε πολύ! Γιατί; Διότι η Εύα τότε (και τώρα) δεν θέλει πολλά-πολλά… Θα κάνει αυτό που γουστάρει, όταν γουστάρει, όποτε γουστάρει. Τελεία. Άρα; Άρα… Πιο εύκολο ήταν να μας δώσει τη φανέλα του για τη φωτογράφιση ο Γιώργος Σιγάλας παρά να τη φορέσει η Εύα και κυρίως να φωτογραφηθεί πλάι στη θάλασσα! Η θάλασσα επιλέχθηκε όχι για το τοπίο αλλά μπας και την… παραμυθιάσουμε ότι θα κάνουμε μπάνιο μετά και μας κάτσει το πλάνο.

triponto exofilo

Για να γίνει δε η φωτογράφιση, φτιάξαμε συνεργείο μεγαλύτερο κι απ’αυτό που έχουν τα μοντέλα! Ο μπαμπάς-δημοσιογράφος. Η μαμά-ενδυματολόγος (να βάλει τη φανέλα στην Εύα). Η γιαγιά Βασιλεία- floor manager (για όλα τα άλλα). Και ένας φωτογράφος που έπρεπε να είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΜΑΓΚΑΣ για να βγάλει τη φωτό στα περίπου 2,3 δευτερόλεπτα που η Εύα θα ήταν ακίνητη με την μπάλα αγκαλιά… Και ήταν!

Έπειτα από μιάμιση ώρα περπάτημα στην παραλία, μία κρέμα, μισό γιαούρτι, 4-5 μπισκότα και ένα τσουβάλι παιχνίδια, η Εύα φόρεσε τη φανέλα, πήρε την μπάλα, έκατσε στο παγκάκι, μας επέτρεψε να απομακρυνθούμε στο μισό μέτρο και… θαύμα Χριστιανοί! Το «Τρίποντο» της 2ας Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε και ήταν… ΠΑΣΟΚ παρά μία μέρα… (Τρεις του Σεπτέμβρη να περνάς!). Η Εθνική δεν πήρε μετάλλιο αλλά 17 χρόνια μετά αυτό το εξώφυλλο κρέμεται στον τοίχο του σαλονιού για να μας θυμίζει την εποχή που… μπορούσαμε να κλέβουμε στιγμές από την Εύα, με μια βόλτα στη θάλασσα!

Νίκος Συρίγος

Διευθυντής του Onsports.gr / Ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΜΟΥΣΙΚΟΣ 98,6

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved