Οι κόρες σε κάνουν καλύτερο άντρα!

«Πόσο αλλάζει ο άντρας όταν γίνεται μπαμπάς… Αλλάζει.»

Νίκος Συρίγος
Οι κόρες σε κάνουν καλύτερο άντρα!

Ημέρα του Άντρα, λένε, είναι η 19η Νοεμβρίου. Κάθε χρόνο. Μην τρελαίνεστε. Δεν είναι για «θόρυβο». Όπως και η μέρα του πατέρα. Σε αυτά, να με συμπαθάτε οι συνάδελφοι, πατέρες και άντρες, αλλά μας κερδίζουν οι μαμάδες και οι γυναίκες. Εύκολα.

Το κορίτσι που «κουμαντάρει» το Motherblog.gr, η Μαργαρίτα μας, είχε μια απορία το πρωί: Πόσο αλλάζει ο άντρας όταν γίνεται μπαμπάςΑλλάζει. Ειδικά αν είναι κοριτσοπατέρας. Γίνεται πιο ευαίσθητος. Πολύ πιο ευαίσθητος. Γιατί το μεγάλωμα των κοριτσιών είναι σαν να φυτεύεις μια γαρδένια στον κήπο… Για να πιάσει, θέλει πολλή προσοχή. Ευαίσθητο λουλούδι η γαρδένια. Όπως οι κόρες.

Από την στιγμή που πήρα στα χέρια μου την Εύα και εν συνεχεία όταν ήρθε η Έλενα, όσο και αν προσπάθησα να κρατήσω τον τύπο που πλακωνόταν με το παραμικρό, ξενύχταγε κάθε βράδυ και ζούσε κάθε μέρα για την… κάθε νύχτα που θα ερχόταν, δεν τα κατάφερα. Δεν έχουμε χαθεί εντελώς με αυτόν τον Νίκο αλλά δεν βλεπόμαστε συχνά… Κι όχι από ανάγκη. Από επιλογή.

Γιατί μεγαλώνοντας ένα κορίτσι, γίνεσαι θέλοντας και μη το πρότυπο του άνδρα για τις κόρες σου. Και σίγουρα δεν θέλεις να πέσουν πάνω στον Νίκο του τότε… Θέλεις κάτι πιο soft και ασφαλές! Τα κορίτσια λοιπόν σε κάνουν καλύτερο άντρα. Της ουσίας όχι των εντυπώσεων. Κάθε κουβέντα, κάθε πράξη σου πρέπει να γίνεται με υπευθυνότητα. Όχι χάριν γούστου. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να σου κάνουν. Να σε κάνουν καλύτερο άντρα, καλύτερο άνθρωπο. Να σε κάνουν καλύτερο απ’ότι ήσουν. Να σε κάνουν καλύτερο γενικά…

Δεν ξέρω αν κάποιοι άντρες και εν συνεχεία μπαμπάδες, ένιωσαν ότι… έχασαν μέρος από το αντριλίκι τους, όταν έκαναν παιδιά. Προσωπικά, νιώθω ότι άφησα πίσω κάποια «περιττά»… Μόνο αυτό.

Νίκος Συρίγος

Διευθυντής του Onsports.gr / Ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΜΟΥΣΙΚΟΣ 98,6

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved