Πέντε συμβουλές που θα έδινα στον εαυτό μου προτού γίνω μαμά

Πέντε συμβουλές που θα έδινα στον εαυτό μου προτού γίνω μαμά

Τα κορίτσια κοιμήθηκαν, οι διακοπές τελείωσαν, τα ταπεράκια ετοιμάστηκαν, η αφύπνιση για το πρωινό ξύπνημα έχει ήδη μπει!

Πέφτει το μάτι σε κούτα που έφερα από το υπόγειο με παλιά πράγματα, παλιά τρόπος του λέγειν, είναι πράγματα που έφερα από το φοιτητικό σπίτι στη Νέα Σμύρνη και προφανέστατα δεν χρειαζόμουν τόσο για να τσεκάρω τα τελευταία οκτώ χρόνια αν μου λείπει κάτι.

Ανάμεσα σε cd του Σχοινά, φιγουράρει ένα λάδι καρύδας από τον Άγιο Δομίνικο, ξέμεινε από το honeymoon και μου θύμισε την προσπάθεια εκείνου του καλοκαιριού να μαυρίσω.

Εκεί κι ένα βιβλίο που έμεινε μισοδιαβασμένο να μυρίζει αλμύρα. Εκεί και η σκέψη: Τι θα έλεγες στον εαυτό σου, εκείνον που δεν έχει μπει ακόμα στο club των μαμάδων αλλά προτιμά τα άλλα, τα νυχτερινά club; Ποιες συμβουλές θα έδινες που να μην έχουν σχέση με τα παιδιά και το μεγάλωμά τους αλλά με το μεγάλωμα το δικό σου;

Κοιμήσου Κατερίνα!

Θα κάνεις δύο παιδιά που ο ύπνος είναι το τελευταίο πράγμα που θα αγαπήσουν στη ζωή τους, σε περιμένει μπόλικη αϋπνία, εργατώρες ολόκληρες, απλά κοιμήσου!

Ταξίδεψε:

Θες road trip, θες camping, με λίγα λεφτά στην τσέπη, με λιγότερα; Ταξίδεψε γιατί εκείνος ο μαμαδίστικος εαυτός σου θα βάλει στεγανά και θα σου απαγορεύσει δίκαια τα μπάνια στη θάλασσα στις 2 το μεσημέρι με ένα κατάλευκο μωρό ή τις υπερατλαντικές πτήσεις με δύο μωρά.

Βγες!

Απλά τράβα την πόρτα και βγες! Χωρίς να χρειάζεσαι πρόγραμμα, οργάνωση, μια νταντά για τα παιδιά, γενικά χωρίς να δώσεις λογαριασμό σε κανένα για το πού θα πας, πότε θα γυρίσεις, αν θα γυρίσεις.

Εκτίμα την μοναξιά σου:

Το ότι μπορείς να κάνεις ένα μπάνιο ανενόχλητη, το ότι μπορείς να διαβάσεις ένα βιβλίο χωρίς να ακούς σαν μουσική υπόκρουση στο back round το «μαμά, μαμά, μαμά» σε διαφορετικέ τονικότητες και οκτάβες.

Μην βιάζεσαι να κάνεις την έξυπνη για τις μαμάδες γύρω σου:

Μην επικρίνεις τους γονείς που τα παιδιά τους ουρλιάζουν στο μάρκετ, μην ξενερώνεις με τα μωράκια που κλαίνε ασταμάτητα στο διπλανό τραπέζι του εστιατορίου, μην επικρίνεις τις γνωστές σου που δίνουν ένα σωρό γλυκά στα παιδιά τους, γενικά μην είσαι τόσο αυστηρή με τις μαμάδες που συναντάς.

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved