Πέντε πράγματα που παθαίνει κάθε μαμά το καλοκαίρι με τα παιδιά

Στα βάσανα οι μαμάδες και δεν το λέμε πουθενά

Πατούλια Kατερίνα
Πέντε πράγματα που παθαίνει κάθε μαμά το καλοκαίρι με τα παιδιά

Με θητεία σχεδόν έξι ετών και πέντε καλοκαιριών στον ρόλο της μαμάς δύο κοριτσιών σε νηπιακή ηλικία αυτή τη στιγμή κι έχοντας γύρω μου πολλές νέες μαμάδες, θα σου μιλήσω σήμερα για τα fails μας. Ονόματα δεν θα πω αλλά κάνε κι εσύ τα δικά σου Τικ σε όλα εκείνα που πάθαμε κι ευτυχώς δεν κόστισαν στα παιδιά μας, ειδικά το καλοκαίρι.

Αν νομίζεις με λίγα λόγια πως καλοκαίρι με τα παιδιά θα πει, δύο κουβαδάκια και δύο παιδιά να παίζουν ενώ εσύ διαβάζεις ανενόχλητη το βιβλίο σου, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος.

Με βρίσκεις πανέτοιμη #νοτ για τις διακοπές με τα παιδιά. Ετοιμάζω βαλίτσες, έχω σημειωματάριο για να μην ξεχάσω τίποτα – ξέρουμε καλά ότι θα ξεχάσω- και κάνω μια αναδρομή στα μαμαδοκαλοκαίρια που πέρασαν.

Με πολύ χιούμορ και με εμπειρίες καλοκαιριού και διακοπών έτερων μαμάδων, θα σου μιλήσω ειλικρινά για το τι μπορεί να πάθεις!

Υπερκόπωση:

Ξεκάθαρα! Ξεκίνα λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που σε βοηθούν καθημερινά με τα παιδιά, στις δασκάλες, στους γονείς, στην πεθερά σου, στην κοπέλα που σε βοηθάει, γιατί τώρα ξέρεις πώς είναι να παλεύεις με τα παιδιά 24 ώρες το 24ωρο. Βάλε την διαδικασία αυτή σε ένα άλλο περιβάλλον, γιατί είπαμε είστε διακοπές, τον χρόνο που χρειάζεται ένα παιδί να εγκλιματιστεί στο νέο περιβάλλον και θα δεις πως θα πέφτεις ξερή για ύπνο κάθε βράδυ, αναπολώντας τις διακοπές που έπεφτες ξερή από τα κοκτέιλς στο νησί.

Θα πάθεις όσα κορόιδευες:

Θυμάσαι που εκείνη η ξαδέρφη είχε ξεχάσει να πάρει δεύτερη πάνα για το μωρό ή είχε ξεχάσει το παιδί στη θάλασσα; Τα epic fails που θα σε βρουν το καλοκαιράκι στην άδεια με τα παιδιά θα σε κάνουν πρωταθλήτρια μπροστά στην ξαδέρφη. Στην προσπάθεια να χαλαρώσεις κι εσύ, μιας και διακοπές είσαι και δεύτερη αλλαξιά για τα παιδιά θα ξεχάσεις και το μωρό μπορεί να σου φύγει από την ξαπλώστρα καθώς το αλλάζεις και όλα όσα κορόιδευες θα τα πάθεις μαζί!

Θα γίνεις η μαμά σου, ειδικά στην παραλία

Κι όχι η μαμά σου στα ωραία της μόνο, η μαμά σου που σου φώναζε να μην πηγαίνεις στα βαθιά και σε κοιτούσε όλη η πλαζ. Η μαμά σου που σου έβγαζε μέχρι και μαγειρευτό φαγητό γιατί η θάλασσα σε κούρασε. Η μαμά σου που σου έβαζε 10 κιλά αντηλιακό μετά από κάθε βουτιά και που σου άλλαζε μαγιό κάθε τρεις και λίγο και που σου έλεγε να μην κάθεσαι στην άμμο με τρόπο επιτακτικό. Εντάξει, στο αντηλιακό καλά θα κάνεις, στο μην τρέχεις Κωστάκη στα βαθιά ενώ το παιδί είναι 10 ετών, πρωταθλητής στην κολύμβηση, όχι δεν θα στο συγχωρήσω.

Θα βαρεθείς να πλένεις μαγιό:

Και να κουβαλάς κουβαδάκια και να ετοιμάζεις θερμό και φρούτα και κρέμες και γάλα και σνακ για να πας μια ώρα στην παραλία με το μωρό. Αλλά δεν θα σε νοιάζει. Γιατί το να δίνεις φρουτόκρεμα σε ένα μωρό που βλέπει το ηλιοβασίλεμα και χαμογελά, θα σε κάνει τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο στον κόσμο.

Θα πάθεις πλάκα με το πόσες φίλες, γνωστές αφήνουν τα παιδιά στο χωριό, στο νησί, μακριά στους παππούδες.

Και όχι για μια εβδομάδα, για ένα μήνα, για δύο μήνες. Κι εκεί λίγο θα νομίζεις πως κάτι πάει στραβά με σένα, που ούτε χωριό και νησί έχεις για να στείλεις τα παιδιά και το κυριότερο ούτε θέλεις να τα στείλεις κάπου.

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved