Τέσσερα συναισθήματα που θα έχεις μπροστά στο αρνητικό τεστ εγκυμοσύνης

Ακόμα ένα αρνητικό τεστ εγκυμοσύνης; Μην σκας!

Πατούλια Kατερίνα
Τέσσερα συναισθήματα που θα έχεις μπροστά στο αρνητικό τεστ εγκυμοσύνης

Πλησιάζει η Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας κι εσύ στο μυαλό σου έχεις ένα πράγμα: Αυτές τις δύο γραμμές που θέλεις επιτέλους να δεις στο τεστ εγκυμοσύνης. Αυτό δεν είναι άλλο ένα ανέμελο κείμενο μιας γυναίκας που έμεινε έγκυος πολύ εύκολα και θα σου πει πως δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι και όταν θα σταματήσεις να αγχώνεσαι το μωρό θα έρθει (είναι αλήθεια αλλά όχι τόσο απλά όπως στο παρουσιάζουν).

Ξέρω πολύ καλά πως νιώθεις και είναι πιθανό να διαβάζεις το κείμενο αυτό μετά από ένα ακόμα αρνητικό τεστ και να ψάχνεις απαντήσεις στο γιατί συμβαίνει αυτό και να ξέρεις απέξω όλες τις συντομογραφίες TTC άκα trying to conceive PPT Ή NPT άκα positive pregnancy test, negative και πάει λέγοντας.

Εκεί λοιπόν που είσαι ήμουν και εδώ που είμαι ελπίζω να έρθεις με δύο κορίτσια αγκαλιά και με την ευχή το μόνο σου πρόβλημα να είναι η αυπνία. Αλλά για να φτάσουμε εδώ, πρέπει να ξεμπουδουκλώσουμε τα συναισθήματά σου που αυτή τη στιγμή είναι αρνητικά όσο και το τεστ που έκανες, ας δούμε πως να τα αντιμετωπίσεις.

Γιατί, γιατί γιατί δεν είναι θετικό το τεστ:

Περνάς από παιδικές χαρές, βλέπεις χαρούμενα ροδαλά μωρά και φτάνεις στο σπίτι, κάνεις το τεστ που είσαι σίγουρη πως θα είναι θετικό και αφού έχεις και μια μικρή καθυστέρηση και ο κόσμος σου γκρεμίζεται σε δύο λεπτά. Μία γραμμή στο τεστ, μισή καρδιά εσύ στο μπάνιο του σπιτιού. Για να λύσεις το θέμα του γιατί, σιγουρέψου πως έχεις μιλήσει στον μόνο υπεύθυνο για να σου απαντήσει: ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΣΟΥ! Ούτε στην κολλητή, ούτε στο τάδε φόρουμ, ούτε πουθενά που δεν βλέπεις πτυχίο ιατρικής. Ο γιατρός σου είναι εξάλου ο μόνος που μπορεί να σου προτείνει τις απαραίτητες εξετάσεις και σε σένα και στον καλό σου για να δούμε πως όλα είναι καλά από βιολογικής άποψης.

Γιατί όλες μένουν έγκυες με την πρώτη κι εγώ δεν μπορώ:

Έχουμε λύσει το βιολογικό του πράγματος, οι εξετάσεις σας είναι σούπερ και είστε σε αυτό το ποσοστό που είναι καλά αλλά οι πιθανότητες δεν το ευνοούν. Στο διάστημα αυτό είναι πολύ πιθανό από την πλειοψηφία του περίγυρού σου να ακούς επικές ατάκες αλλά και αληθινές δεν λέω: Εμείς δεν προσπαθήσαμε, ήθελε να έρθει το μωρό, δεν το περιμέναμε, μία είπα να μείνω έγκυος, μία και συνέβη, δεν το είχα καταλάβει κι άλλα τέτοια ανθηρά. Κι όλα αυτά τη στιγμή που εσύ μετράς γόνιμες μέρες, μετράς θερμοκρασία, παρακολουθείς την ωορρηξία και επειδή θεός δεν είσαι, οι σκέψεις μέσα σου γι΄αυτά που ακούς, σε κάνουν έξαλληηηηηηηηη.Οκ! Ήρθε η ώρα, να κάνεις ένα focus σε σένα. Να πας τα ταξίδια που θες, να κάνεις ότι δεν είχες κάνει και δεν θα μπορείς να κάνεις με ένα μωρό αγκαλιά και να πάρεις μια απόσταση από εγκυμονούσες εφόσον βλέπεις πως δεν νιώθεις ωραία. Κανείς δεν θα σε κρίνει και είναι σημαντικά να νιώθεις καλά κι όχι μόνο να προσποιείσαι.

Γιατί όλοι μου λένε να μην αγχώνομαι!

Η αλήθεια είναι πως την στιγμή που θα πάρεις απόφαση πως με το άγχος τίποτα δεν γίνεται, είναι πιθανό να μείνεις έγκυος στο δευτερόλεπτο. Αλλά επειδή κανείς ποτέ δεν αγχώθηκε λιγότερο όταν του είπαν να μην αγχώνεται, εγώ θα σου προτείνω να κάνεις ό,τι νιώθεις. Κι αν βλέπεις πως δεν νικάς το στρες και γιόγκα κάνε και διαλογισμό και βελονισμό κι ότι θα σε ξεμπλοκάρει.

Κι αν δεν τα καταφέρουμε ποτέ;

Έτσι σε θέλω, με θετική σκέψη, να οραματίζεσαι πόσο μίζερη θα είναι η ζωή σου αν δεν καταφέρεις να γίνεις μαμά. Καταλαβαίνεις πως το να φτιάχνεις σενάρια κυρίως αρνητικά με το μυαλό σου δεν θα σε οδηγήσει πουθενά. Aλήθεια τώρα! Πόσο καλό θεωρείς πως θα σου κάνει να σκεφτείς ένα θετικό σενάριο, ακόμα κι αν αυτό δεν περιλαμβάνει παιδιά;

Αυτό που πρέπει αρχικά να σκεφτείτε και οι δύο μαζί, εσείς που αυτή τη στιγμή παλεύετε, είναι πως το τανγκό θέλει δύο για να χορευτεί και αν είστε μαζί, ακόμα και στην τρικυμία, το ταξίδι θα αξίζει, όποιος κι αν είναι ο προορισμός. Η μητρότητα, δεν είναι χάνω ή κερδίζω. Το ζητούμενο είναι, αυτό το αρνητικό τεστ, όσο συνεχίζεις να το βλέπεις, να μην σας απομακρύνει, να μην σας τσακίσει.

Κι εύχομαι τον επόμενο μήνα να δεις απο καρδιάς τις δύο γραμμές!

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved