Το ζητούμενο δεν ήταν το ολοήμερο ως τις 5.30 το απόγευμα αλλά το να έχουμε ολοήμερο!

Αν κι εσύ πέρασες ώρες και ώρες για να συμπληρώσεις το χαρτί του ολοήμερου και να κάνεις τικ στο κουτάκι 5.30 ή όχι, σου έχω νέα: Δεν ήταν αυτό το ερώτημα.

Πατούλια Kατερίνα
Το ζητούμενο δεν ήταν το ολοήμερο ως τις 5.30 το απόγευμα αλλά το να έχουμε ολοήμερο!

Η ανακοίνωση που έκανε κάθε γονιό – που εργάζεται- να πάρει θάρρος, είχε να κάνει με εκείνη την πληροφορία που ήθελε τα σχολεία, δημοτικά και νηπιαγωγεία, να έχουν το τελευταίο τους κουδούνι στις πέντε και μισή το απόγευμα.

Δεν θα σου συζητήσω για τις ώρες που περάσαμε οι μαμάδες που δουλεύουμε για να σκεφτούμε αν είναι σωστό να μένει ένα παιδί ως τις 5μιση, δεν θα μιλήσω καν για τα μεσημέρια που η εθνική ήταν πηγμένη, είχα φύγει μια ώρα νωρίτερα και πάλι έφτανα στο σχολείο καθυστερημένη ή έβαζα τις φίλες -μαμάδες (Μάρθα, Μαρία είμαι υπόχρεη για μια ζωή) που μπορούσαν να πάρουν τα κορίτσια από το σχολείο στις τέσσερις το μεσημέρι.

Κι αφού όλες εμείς οι εργαζόμενες μαμάδες χωρίς παππούδες και γιαγιάδες στο plan b, πήραμε την απόφαση να συνεχίσουμε με σχόλασμα στις 4 και κάναμε όλοι οι γονείς του ολοήμερου χαρτιά εκ νέου, στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς και στην ανακοίνωση των κενών σε εκπαιδευτικούς, καταλάβαμε πως το ζητούμενο ήταν άλλο.

Ο μήνας έχει φτάσει 26, οι εκπαιδευτικοί που θα κάλυπταν τα κενά στις τάξεις για να ανοίξει επιτέλους το ολοήμερο θα έρθουν από Οκτώβριο και ολοήμερο δεν υπάρχει.

Γιατί το βασικό για να ανοίξει ένα τμήμα ολοήμερου δεν είναι το αν θα σχολάμε στις 5μιση αλλά το αν θα βρεθεί εκείνος ο αναπληρωτής, ο δασκαλάκος που ήταν λεβεντιά για να ξεκινήσει το ολοήμερο.

Ως τότε, θα κάνουμε εναλλάξ βάρδιες, θα ζητάμε συγχώρεση από τη δουλειά μας που ευτυχώς καταλαβαίνει το δράμα μας και και θα φτιάξουμε και μια φανουρόπιτα ακόμα, μπας και βρεθεί εκπαιδευτικός να καλύψει τα κενά.

Κι όταν θα έρθει η ώρα, την επόμενη χρονιά, να πάρουμε το χαρτί για το ολοήμερο, δεν θα το συμπληρώσω, θα δώσω λευκή την κολλά κι ας με μηδενίσει ο διευθυντής.

Αν είσαι νέα μαμά και θες μια καλή φίλη, θα την βρεις στο mail a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram: https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved