Γράμμα στο μικρό Σοφάκι πριν την Πρώτη Δημοτικού

Γράμμα στο Πρωτάκι μου! Edition δεύτερο παιδί!

Πατούλια Kατερίνα
Γράμμα στο μικρό Σοφάκι πριν την Πρώτη Δημοτικού

Θυμάσαι που πριν δύο χρόνια έστελνα γράμμα στο πρωτάκι μου, την κόρη την πρωτότοκη, που όλα πρώτη τα κάνει και μαθαίνω κι εγώ μαζί της; Ε, ήρθε η ώρα της μικρής και απορούμε οικογενειακώς πώς το μωράκι μας έγινε μεγάλη κοπέλα.

Γράμμα στο πρωτάκι μου

Με τη Σοφία βγήκα από το μαιευτήριο κι έξω έριχνε εκείνο το λεπτό χιονόνερο που θυμίζει πούδρα πάγου που πέφτει απαλά στο πρόσωπο. Η μέρα δεν ήταν η ιδανική για να βγεις με νεογέννητο αλλά η δεύτερη φορά εξόδου με βρήκε πιο σίγουρη, πιο δυνατή, πιο μαμά.

Ήταν και η πρωτότοκη που μας περίμενε στο σπίτι κι ούτε καταλάβαμε πως τα δύο μωρά συναντήθηκαν στο σπίτι για πρώτη φορά σε ένα βίντεο που εγώ, η πιο γραφική από τη Σαντορίνη μάνα, όποτε το βλέπω κλαίω.

Να μην στα πολυλογώ, η Σοφία έγινε επίσημα το μωρό της οικογένειας πριν έξι σχεδόν χρόνια κι όλα πήγαιναν καλά, με τις κλασικές γκρίνιες, τα tantrums, το ροζ κουβερτάκι με τα αστέρια όπου κι αν πάμε, μέχρι που στο τέλος του Νηπιαγωγείου μας ευχήθηκαν καλή πρόοδο στην Πρώτη Δημοτικού.

Το μωρό θα πάει Πρώτη Δημοτικού;

Αυτό το μωρό με τα χρυσά μαλλιά που μέχρι χτες πιπιλούσε το δάχτυλό του για να κοιμηθεί αρνούμενο πιπίλες και μασητικά;

Η Σοφία που μέχρι χτες έβαζε τα κλάματα γιατί φοβόταν να κοιμηθεί μόνη, ετοιμάζεται να χάσει το πρώτο της δοντάκι και να γράψει Άλφα- Βήτα;

Η Σοφία που της διαβάζαμε παραμύθια το ένα μετά το άλλο μας απειλεί πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα διαβάζει εκείνη τα παραμύθια σε εμάς;

Η Σοφία που θέλει το ροζ κουβερτάκι της παντού μαζί της;

Το μωράκι θέλει τσάντα με ροδάκια και όχι μόνο, αλλά και ταπεράκι σαν της Νάγιας και χαρτζιλίκι για το κυλικείο;

Και δεν είναι πως δεν ήμουν προετοιμασμένη για το διάβασμα, τα τάπερ και το ντύσιμο των βιβλίων, είναι που δεν μπορώ το μικρό μωρό στο μεγάλο σχολείο να σκεφτώ, σε μια ελεύθερη διασκευή του τραγουδιού της Μαρίζας Ρίζου.

Σοφάκι ετοίμασε την τσάντα σου, πάμε Πρώτη Δημοτικού και ο Θεός Μαζί μας.

Αν είσαι νέα μαμά και θες μια καλή φίλη, θα την βρεις στο mail a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram: https://www.instagram.com/katiepatoulia/

Η Μεγάλη Μέρα: Δείτε περισσότερα άρθρα στο back to school αφιέρωμα του Mothersblog.gr και... καλή αρχή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved