Να πούμε την αλήθεια, ωραία ήταν χωρίς ταπεράκια, προγράμματα, εξωσχολικές δραστηριότητες και στρες

Εγώ γκρίνιαξα, εσύ γκρίνιαξες, εμείς γκρινιάξαμε όλο το καλοκαίρι για τα παιδιά στο σπίτι, για τα σχολεία που κλείνουν νωρίς, για τα camps που δεν κρατάνε όσο θα θέλαμε. Και τώρα; Λίγο πριν την επιστροφή στο σχολείο, γίνεται η γνωστή αναμέτρηση με το σφιχτό πρόγραμμα που έρχεται, σε μια εβδομάδα!

Πατούλια Kατερίνα
Να πούμε την αλήθεια, ωραία ήταν χωρίς ταπεράκια, προγράμματα, εξωσχολικές δραστηριότητες και στρες

To back to school για τη δόλια Ελληνίδα Μάνα, δεν είναι οι χαρωπές βόλτες στο εμπορικό για να πάρουμε τη σάκα της σεζόν. Η δόλια μάνα επιστρέφει στο σχολείο με λίστες, λίστες κι άλλες λίστες και με ένα πρόγραμμα παζλ για να χωρέσουν όλα μα όλα στις επτά ημέρες που έχει η εβδομάδα.

Κι ας το παραδεχτούμε! Πολύ γκρινιάξαμε για το καλοκαίρι και λίγο σκεφτήκαμε τι ωραία που είναι μωρέ να ζεις και λίγο χωρίς λίστες και σφιχτά προγράμματα.

Και δεν στο κρύβω αυτό το διπλό μπαράζ Τρίτης Δημοτικού με ιστορία στο πλάνο και Αγγλικά στο φροντιστήριο καθόλου δεν με πείθει πως θα είναι εύκολη χρονιά, σε βαθμό που θέλω να πω στην πρωτότοκη, «Νάγια γράψτα όλα, πάμε να κάνουμε λίγες βουτιές ακόμα και θα μάθουμε από αύριο την προπαίδεια του 9».

Μάνα λύνει σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες

Στην εξίσωση του φετινού ακόμα πιο σφιχτού προγράμματος μπαίνει δυναμικά και ο βενιαμίν με σπουδές στην Α Δημοτικού -τα είπαμε και στο Γράμμα στο Σοφάκι- και κάπου εκεί σκάνε και κάτι μέιλ από το Δημοτικό που πρέπει για τρίτη φορά μέσα σε τρεις μήνες να πούμε αν θα αφήσουμε τα παιδιά στο ολοήμερο και αν ναι, μέχρι ποια ώρα. Βάλε με λίγα λόγια το μαχαίρι στον λαιμό για να σου απαντήσω σήμερα, για κάτι που θα υλοποιηθεί το νωρίτερο σε έναν μήνα.

Μάνα ψάχνει ενθουσιασμό για το πιο πρωτότυπο ταπεράκι

Να μην στα πολυλογώ, αναζητώ εκείνον τον ενθουσιασμό που είχα την πρώτη μέρα στο προνήπιο όταν έφτιαχνα το ταπεράκι με κουπάτ πεταλούδας και τύλιγα τα τοστάκια σε σχήμα γλειφιτζουριού δεμένα με πολύχρωμο πιαστράκι εννοείται για να το βλέπει η πρωτότοκη και να το τρώει ευκολότερα.

Φέτος νομίζω το ταπεράκι (επί τέσσερα πχια) θα κινηθεί στα πλαίσια της δικής μου μαμάς, με τοστάκι ψημένο πριν φύγει για τη δουλειά, χυμό και ένα μήλο, ολόκληρο και ακαθάριστο αλλά πλυμένο γιατί η φλούδα ως γνωστόν έχει όλες τις βιταμίνες.

Στα time out θα στρώνουμε το παζλ του φετινού προγράμματος με διπλό διάβασμα, κολύμβηση, Αγγλικά, παραδοσιακούς χορούς και τύφλα να έχει ο Ιτούδης μπροστά μου αν καταφέρω να βρω μια ώρα να κάνω και εγώ λίγο τραμπολίνο στο gym.

Νέες μαμάδες, οι ονειροπόλες

Έχω και κάτι νέες μαμάδες που ξεκινάνε με όνειρα το προνήπιο και λένε, εντάξει μωρέ, θα ξεκουραζόμαστε τα weekends. Γλυκιά μου, θέλω να της πω και να κάνω πατ πατ τον ώμο, περίμενε να σου έρθουν οι πρώτες προσκλήσεις από τα παιδικά τα πάρτυ και η κοινωνική ζωή σου στα σ/κ θα χωρέσει μπόλικη Πέπα Πιγκ, Μπείμπι Σαρκ και Σόνικ σε βαθμό που θα θέλεις να γυρίσεις τον χρόνο πίσω, τότε που ξυπνούσες Κυριακή στις 2 το μεσημέρι μετά από ξενύχτι στο σχήμα Πάζης- Τάσιος στις Μούσες κι έπαιζαν ακόμα μπάσα στο αυτί σου τα θαλασσόξυλα.

Εντάξει για να μην στα λέω όλα μαύρα, περιμένουμε πώς και πώς οι γλυκές μανούλες εκείνα τα μισάωρα καφεδάκια έξω από το κολυμβητήριο μέχρι να τελειώσουν τα βλαστάρια και δεν σου κρύβω πως εκείνο το χάλι του 2020 χωρίς προγράμματα και δραστηριότητες με webex και κλεισμένοι στο σπίτι, να μην μας ξαναβρεί κι ας χρειαστεί να φτιάξω 100 λίστες και να φτιάξω σκονάκι με την προπαίδεια από τη Γ' Δημοτικού.

Αν είσαι νέα μαμά και θες μια καλή φίλη, θα την βρεις στο mail a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram: https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved