Εμείς που πήγαμε στην Πρώτη Δημοτικού με τα κλειδιά στην τσάντα

 Εμείς που δεν είχαμε ούτε κινητό, ούτε ρολόι GPS. Εμείς ήμασταν τα πιο χαρούμενα Πρωτάκια!

 

Πατούλια Kατερίνα
Εμείς που πήγαμε στην Πρώτη Δημοτικού με τα κλειδιά στην τσάντα

Εμείς που ξέραμε να κλειδώσουμε την πόρτα το πρωί και να φτάσουμε στο σχολείο πριν χτυπήσει το κουδούνι.

Εμείς που την πλεξίδα στα μαλλιά την έφτιαχνε η μαμά στον ύπνο μας από το ξημέρωμα πριν φύγει για δουλειά και πίναμε το γάλα κοιμισμένες στο κρεβάτι.

Εμείς που δεν είχαμε κουκέτες και κοιμόμασταν στο σαλόνι στο κρεβάτι - καναπέ που άνοιγε και έκλεινε.

Εμείς που παίρναμε το χαρτζιλίκι από το τραπέζι με ένα σημείωμα αγάπης και την ευχή να περάσουμε καλά στο σχολείο και να προσέχουμε γυρνώντας.

Εμείς που δεν είχαμε fancy ρούχα να διαλέξουμε και φορούσαμε την αθλητική φόρμα ασορτί και πάνω και κάτω με σπορτέξ που αγοράσαμε κάθε πρώτη του Σεπτέμβρη.

Εμείς, που περιμέναμε στα κάγκελα να περάσει ο φούρναρης να μας αφήσει την τρίγωνη τυρόπιτα με σφολιάτα και μετρούσαμε τα ρέστα χωρίς να ξέρουμε πόσα ακριβώς πρέπει να πάρουμε.

Εμείς που δεν τρέχαμε από το μελετητήριο στο μπαλέτο και μετά στη Ρομποτική και μετά μπάνιο και μετά στο κρεβάτι και ουφ, αυτό δεν είναι ζωή εξάχρονου...

Εμείς που το μολύβι μας δεν ήταν ΗΒ αλλά το κρατούσαμε γερά.

Εμείς που διαβάζαμε με την αδερφή μας στην περπατούρα να κόβει βόλτες και να τραβάει το βιβλίο και κάναμε την καλύτερη εξάσκηση στο μέτρημα μασουλώντας μουστοκούλουρα.

Εμείς που μας είπαν «γράψε με το δεξί», κι ας κάναμε τα πάντα με το αριστερό και μάθαμε να γράφουμε και με τα δυο!

Εμείς που σηκωνόμασταν να γράψουμε το μάθημα με κιμωλία στον πράσινο πίνακα και τρέχαμε να πλύνουμε τα χέρια μας στο διάλειμμα γιατί όλοι ξέρουν πόση φαγούρα φέρνει αυτή η άτιμη η κιμωλία.

Εμείς που αφού διαβάζαμε δίναμε ραντεβού για κρυφτό και κυνηγητό το απόγευμα στην αυλή και αυτή ήταν η πιο ωραία εξωσχολική δραστηριότητα όλου του κόσμου.

Εμείς γυρίζαμε στο σπίτι με κόκκινα μάγουλα μετά από τόσο τρέξιμο και είχαμε το καλύτερο φαγητό όλου του κόσμου: Πατάτες τηγανητές με αυγά.

Εμείς που βλέπαμε την Candy Candy όταν την είχε στην τιβί και δεν είχαμε ούτε τάμπλετ, ούτε κινητό, ούτε Netflix, ούτε απαιτήσεις.

Εμείς ήμασταν τα πιο χαρούμενα Πρωτάκια!

Αν είσαι νέα μαμά και θες μια καλή φίλη, θα την βρεις στο mail a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram: https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved