Πράγματα που θα συμβούν όταν το αυτοκίνητο θα σε αφήσει με 2 παιδιά στον καύσωνα

Ένα ζεστό απόγευμα Πέμπτης, στην άδεια των διακοπών, με δύο παιδιά στο πίσω κάθισμα και πολλά γιατί.

Πατούλια Kατερίνα
Πράγματα που θα συμβούν όταν το αυτοκίνητο θα σε αφήσει με 2 παιδιά στον καύσωνα

Τα camp του δήμου δεν μας έκαναν φέτος της χάρη και έριξαν αυλαία στα μέσα Ιουλίου. Η δόλια μάνα αποφασίζει να πάρει μια εβδομάδα άδεια, να πάρει και τα βλαστάρια και να κατέβει στο πατρικό της.

Επειδή δεν είναι τεμπέλα και δεν θέλει να χάσουν τα παιδιά το καλοκαίρι και το μπάνιο του, αποφασίζει στις 5 το απόγευμα να φύγει για θάλασσα.

Φοράμε μαγιό, παίρνουμε και μπόλικο νερό γιατί η γιαγιά τονίζει στα εγγόνια ότι έχει καύσωνα και παίρνουμε τον δρόμο για τη θάλασσα. Είμαστε 10 λεπτά μακριά από την δροσερή μας βουτιά και το αυτοκινητάκι μας εγκαταλείπει, έτσι απλά, χωρίς προειδοποίηση. Μπουμ!

Μαμά με δύο κόρες μένουν στον καύσωνα…Τα συμπεράσματα δικά μου!

Το να μένεις με το αμάξι με δύο παιδιά στο πίσω κάθισμα είναι πολύ σημαντικός λόγος για να γλιτώσεις την κρίση πανικού και τα άσκοπα δάκρυα. Βαθιά ανάσα και υπόσχεσαι πως όλα θα πάνε καλά. Λες την αλήθεια βέβαια, πως το μπάνιο πάει περίπατο.

Το να ξέρεις να ανοίγεις το καπό παρότι ξανθιά, θεωρείται σημαντικό προσόν στις μέρες μας.

Το να έχεις κρύο νερό και σνακ στο αμάξι για τα βλαστάρια, ακόμα πιο σημαντικό για την ψυχική ηρεμία και των τριών σας.

Αν πρέπει να έχεις ένα πράγμα στην ασφάλεια αυτοκινήτου είναι η οδική βοήθεια. Αν ο κύριος της οδικής έχει και χιούμορ, και σου λέει με χαμόγελο πως δεν πειράζει, ένα μπάνιο χάσαμε, ακόμα καλύτερο!

Ο γερανός – η πρώτη φορά- θα ενθουσιάσει τα παιδιά, εσένα πάλι καθόλου, γιατί θα σκέφτεσαι εσωτερικά:

1. Γιατί σου συμβαίνει αυτό.

2. Γιατί σε μένα.

3. Τώρα που πάμε;

4. Φτιάχνεται το αμάξι;

5. Θα δώσουμε μια περιουσία;

Οι άγνωστες μέχρι σήμερα λέξεις τρόμπα, αντλία και φίλτρο, θα σου κοστίσουν τις καλοκαιρινές σου διακοπές. Τα παιδιά θα βρουν ενδιαφέρουσα και τη φάση «συνεργείο». Εσύ όχι.

Ο μπαμπάς σου είναι ο μόνος που θα είναι πάντα εκεί, να μαζέψει και σένα και τα παιδιά σου και να σου πει ότι αυτά συμβαίνουν (όχι μόνο σε σένα).

Εκεί που κλαις τη μοίρα σου με τα χαζοπροβλήματά σου, η κολλητή σου θα σε πάρει γιατί χρειάζεται ξανά η μαμά της αίμα και αιμοπετάλια. Θα βγεις από τον μικρόκοσμό σου, θα ξεπεράσεις το σπασμένο σου αμάξι και θα σκεφτείς τι πραγματικά έχει σημασία.

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved