4 πράγματα που δοκίμασα στα παιδιά ως νέα μαμά και ήταν επικές αποτυχίες

Το μαξιλάρι- φωλιά για το μωρό, το σπαστό γιο - γιο και ό,τι αγόρασα χωρίς λόγο ως νέα μαμά.

4 πράγματα που δοκίμασα στα παιδιά ως νέα μαμά και ήταν επικές αποτυχίες

Τι κάνει μια νέα μαμά πάνω στον πανικό της; Αγοράζει μια σειρά από πράγματα που δεν θα της χρησιμεύσουν, ακολουθεί συμβουλές που δεν θα επιτύχουν και μένει μόνιμα άϋπνη. Με χαρά σου παρουσιάζω τις epic fail επιλογές που έκανα ως νέα μαμά, με την ελπίδα εσύ να σταθείς πιο τυχερή.

Μαξιλάρι- φωλιά για το μωρό:

Οι influencers του εξωτερικού το έκαναν να μοιάζει ιδανικό, είχε έρθει για να αντικαταστήσει το ριλάξ, ήταν απίθανο για τις όμορφες φωτογραφίες των πρώτων μηνών αλλά από πρακτικότητα μηδέν.

Ο φόβος να κάνει βαρελάκια το μωρό πάνω από τη φωλιά υπαρκτός και το να κοιμηθείς μαζί με το μωρό δίπλα στη φωλιά, ήταν πραγματικά αδύνατο.

Αντίθετα, μπορείς να επενδύσεις σε ένα αρκετα οικονομικότερο ριλάξ με δόνηση που μπορεί να μην είναι ιδανικό για τις πόζες στο Instagram αλλά εχεις μια σιγουριά να αφήσεις το μωρό όταν πραγματικά θέλεις να κάνεις ένα μπάνιο ή να μαγειρέψεις.

Θερμόμετρο μετώπου:

Το να μετρήσεις τη θερμοκρασία ενός μωρού με θερμόμετρο, είναι από μόνο του γολγοθάς. Αν στην εξίσωση προστεθεί ένα φανταστικό θερμόμετρο μετώπου που σε κάθε γωνία του κεφαλιού, έδειχνε διαφορετική θερμοκρασία, μιλάμε για θεατρικό με πρωταγωνίστρια τη μαμά να αναρωτιέται αν το παιδί έχει τελικά πυρετό ή όχι. Γενικά, εμπιστεύσου το ένστικτο και την παλάμη σου, εσύ ξέρεις πόσο ζεστό είναι το μωρό σου. Επιπρόσθετα, ένα θερμόμετρο αυτιού είναι σίγουρα πιο αξιόπιστο και φυσικά μην ακούσεις κάποια γιαγιά που θα σου μιλήσει για τον υδράργυρο.

To βιβλίο για τον ύπνο του παιδιού:

Προφανέστατα το εγχείρημα «αφήνω το παιδί να κοιμηθεί μόνο του», υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα fails μητρότητας για μένα. Αν σκεφτείς πως ακόμα κοιμίζω την εξάχρονη Σοφία, καταλαβαίνεις πως κάτι πήγε στραβά. Από την άλλη εκείνο το περίφημο βιβλίο ύπνου, υπήρξε η μεγαλύτερη παγίδα που έχω δοκιμάσει. Το να αφήνεις ένα παιδί πια ενός έτους να κοιμηθεί του εν μέσω λυγμών, ούτε πέτυχε, ούτε με έκανε να νιώσω καλύτερα, ούτε να έχω λιγότερες τύψεις ως μαμά.

Αντίθετα, από τον πρώτο μήνα ζωής του μωρού, μπορείς να επενδύσεις σε ένα audiobook ειδικό για τον ύπνο των βρεφών ή ακόμα να συμβουλευτείς μια μαία με ειδίκευση στον ύπνο που θα σε βοηθήσει να αφήσεις το μωρό να κοιμηθεί μόνο του έγκαιρα και προτού να νιώθεις πως το βιβλίο που διαβάζει σε ωθεί να βασανίσεις το παιδί κι εσένα μαζί.

Το φορητό γιο - γιο:

Το φορητό γιο γιο- που σπάει, με τις σακουλίτσες που πάντα ψάχνεις και δεν βρίσκεις και σπάνε μαζί και τα νεύρα σου. Το γιο γιο τούτο, μαζί με τον ειδικό κάδο για τις πάνες που επίσης οι ειδικές σακουλίτσες σε έκαναν ειδικά έξαλλη κάθε φορά που τελείωναν - πολύ συχνά δηλαδή- μπαίνουν στο top of the top των αγορών που περισσότερο σε παίδεψαν παρά είχε κάποιο όφελος, είτε εσύ, είτε το παιδί σου.

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved