Από τη ζωή βγαλμένο: 6 πράγματα που θα πάθεις στο ταξίδι χωρίς τα παιδιά

Τι συμβαίνει όταν πας ταξίδι χωρίς παιδιά και αυτό που περίμενες τόσο καιρό να ζήσεις, γίνεται πραγματικότητα.

Πατούλια Kατερίνα
Από τη ζωή βγαλμένο: 6 πράγματα που θα πάθεις στο ταξίδι χωρίς τα παιδιά

Τι συμβαίνει όταν έχεις να φύγεις επτά χρόνια από το σπίτι και αφήνεις πίσω παιδιά και σύζυγο για 1,5 (ολόκληρη) ημέρα; Πολλά και διάφορα.

Κοιμάσαι πολύ

Εσύ που έλεγες πως στην πρώτη εξόρμηση χωρίς να τα παιδιά σε άλλη πόλη, θα όργωνες τα μαγαζιά και θα έμενες ξύπνια μέχρι αργά. Και όχι μόνο κοιμάσαι. Κοιμάσαι με τις κότες αλλά ανενόχλητη φίλη μαμά, σε ένα υπέρδιπλο κρεβάτι και κανείς μα κανείς δεν σε ξεβολεύει, δεν σε χτυπά, δεν σε ξυπνά πριν την ώρα σου.

Μιλάς για τα παιδιά σου

Ποια εσύ, εσύ που αυτά τα κορόιδευες. Και να σου, η Σοφία κάνει αυτό και να η Νάγια αν ήταν εδώ θα θα χαιρόταν με αυτό και να τα παιδιά μου όταν πάμε διακοπές κάνουν εκείνο.

Όλοι σου λένε ότι κάνεις ζωάρα

Και απορούν ποιος προσέχει τα παιδιά όσο εσύ λείπεις. Και δεν το λένε μόνο σε σένα. Το λένε και στον πατέρα των παιδιών. Να το ξεκαθαρίσουμε όμως αφού έχουμε την ευκαιρία. Τα παιδιά έχουν πατέρα και δεν θυμάμαι κανέναν από τους γνωστούς και φίλους να αναρωτιούνται ποιος προσέχει τα παιδιά όταν αντίστοιχα ο μπαμπάς τους ταξιδεύει. Να ξεκαθαρίσουμε επίσης, πως αν πρέπει να δώσουμε παράσιμο στους μπαμπάδες που ασχολούνται με τα παιδιά τους, αλλάζουν πάνες, τα προσέχουν και δεν τα βλέπουμε κάθε Σ/Κ, τότε συγχαρητήρια, καλώς ορίσαμε πίσω στο 1990!

Σκέφτεσαι πότε θα γυρίσεις

Εσύ που σκεφτόσουν πότε θα φύγεις. Και νιώθεις και λίγο περίεργα και αναρωτιέσαι αν τα βλαστάρια σου σε σκέφτονται ή τους λείπεις. Σε εκείνα πάλι πιθανότατα δεν λείπεις καθόλου. Και είναι αυτά που κάνουν ζωάρα πραγματικά, μιας και λείπει η μαμά με τους πιο αυστηρούς κανόνες.

Θα βγάλεις πολλές φωτογραφίες- δικές σου!

Τι συμβαίνει καθημερινά στο κινητό σου; Βγάζεις φωτογραφίες τα παιδιά, κοιτάζεις φωτογραφίες με τα παιδιά, προσπαθείς να επιλέξεις τις πιο ωραίες φωτογραφίες των παιδιών για να τις εκτυπώσεις. Ποιος δεν έχει φρέσκια πόζα δικιά του; Εσύ Τι αλλάζει στο ταξίδι που θα πας χωρίς παιδιά; Θα ποζάρεις παντού. Από τον Λευκό τον Πύργο μέχρι τον Πύργο του Άιφελ αν είσαι η Χριστίνα Μπόμπα.

Ξεφεύγεις λίγο από τη σκέψη του είμαι μαμά:

Αλλά ταυτόχρονα νιώθεις ένα ανεξήγητο μικρό άγχος και στρες. Τη μια στιγμή κάνεις βόλτες χωρίς να σκέφτεσαι παιδιά, διαβάσματα, προπαίδειες, δασκάλες και ταπεράκια και την άλλη στιγμή αναρωτιέσαι αν τα παιδιά είναι καλά, αν έφαγαν, αν, αν! Παράλληλα βέβαια, σκέφτεσαι και οργανώνεις - τουλάχιστον στο μυαλό σου- το επόμενο ταξίδι μόνο για σένα.

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved