«Μαμά είδα εφιάλτη»! Πώς η αγαπημένη μου ατάκα ως παιδί, με ακολουθεί και ως μαμά

Μετά το «μωρό αρρώστησε», «το μωρό μεγάλωσε», ήρθε η ώρα και για το επεισόδιο «το μωρό είδε εφιάλτη» στο ριάλιτι Νέα μαμά με δύο παιδιά δεν κοιμάται πια τα βράδια!

Πατούλια Kατερίνα
«Μαμά είδα εφιάλτη»! Πώς η αγαπημένη μου ατάκα ως παιδί, με ακολουθεί και ως μαμά

Την αΰπνία με ένα μωρό ή με δύο παιδιά την βιώσαμε και την ξεπεράσαμε, ευτυχώς. Είχαμε έτσι κι αλλιώς την τύχη (!) να αποκτήσουμε δύο αξιολάτρευτα κορίτσια που σταμάτησαν να κάνουν τη νύχτα μέρα μετά το δεύτερο έτος της ζωής τους.

Κι ύστερα ήρθε ένα νέο είδος ξυπνήματος μέσα στη νύχτα που έφερε αναμνήσεις στο κεφάλι μου και μπήκα για μια ακόμα φορά στη θέση της μητέρας μου. Και, ναι, είχε πάλι δίκιο σε όλα.

«Μαμά είδα έναν εφιάλτη», η ατάκα - φωτιά που θα σε ξυπνήσει τυχερή μανούλα, στη μέση της νύχτας, με ένα παιδί φαντασματάκι πάνω ακριβώς από το κεφάλι σου. Τι θρίλερ μου λες μετά!

Kι όμως αυτό είναι πλέον το αγαπημένο μου ξύπνημα μέσα στη νύχτα.

Έχουμε ξεπεράσει εκείνο το γοερό κλάμα των πρώτων μηνών ζωής των παιδιών που ισοδυναμούσε με το «μαμά πεινάω» και ακολουθούνταν με μαραθώνιους θηλασμούς στα 3 τα ξημερώματα.

Πόσο συχνά κοιτάζεις παλιές φωτογραφίες με τα μωρά σου; Εγώ πολλές!

Ύστερα ήρθε εκείνο το «μαμά κλαίω γιατί βγάζω δόντια», που δεν το εύχομαι ούτε στον εχθρό μου. Ο τρόπος του να μην μπορείς να βρεις τρόπο να ηρεμήσεις ένα μωρό που βγάζει δόντια, μπορεί να σε τσακίσει, πίστεψέ με και όλα τα γιατροσόφια του κόσμου δεν θα κάνουν την κατάσταση καλύτερη για το μωρό και για εσένα κατ’ επέκταση που για κάποιο διάστημα θα περιφέρεσαι με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και διάθεση μηδενική.

Μάνα, μανούλα, μαμά

Θα ακολουθήσει το «μαμά έχω πυρετό, πονάει το αυτί μου, πονάω γενικά», το οποίο θα το καταλάβεις και πάλι από το αιφνίδιο ξύπνημα στη μέση της νύχτας κι ένα μωρό που τσουρουφλάει. Και δεν έχω χειρότερο από το ξύπνημα τούτο και πόσο πολύ το μισώ κάθε φορά που έρχεται. Ειδικά το 2 στα 2, με δύο παιδιά να καίνε από τον πυρετό μέσα στην άγρια νύχτα κι εσένα ηρωίδα να προσπαθείς να τους δώσεις κάτι για να τα ανακουφίσει, κατατάσσει το ξύπνημα αυτό στα χειρότερα και πιο δύσκολα ως μαμά.

«Μαμά έλα να παίξουμε», στις 4 τα χαράματα. Αν το ξύπνημα αυτό σου λάχει ενώ έχεις πάρει την απόφαση να βγεις επιτέλους για ποτό μετά από χρόνια κι έχεις κοιμηθεί δύο ώρες, θα βρεις δυσνόητο έως εξωφρενικό το κέφι που έχει το βλαστάρι σου για παιχνίδι μέσα στην άγρια νύχτα.

Θα ακολουθήσει το επικό «Μαμά θέλω τουαλέτα» που ευτυχώς θα κρατήσει για λίγο, τότε που θα έχετε ξεκινήσει την προπόνηση για να βγάλετε την πάνα. Προφανώς και μέσα στο πλάνο είναι κάποια βρεγμένα σεντόνια, ένα παιδί που θέλει μπάνιο, εσύ που μέσα στη νύχτα ψάχνεις καθαρά εσώρουχα και πετσέτες – και ζεστό νερό- και λογικά μέσα σε λίγους μήνες, το ξύπνημα αυτό θα ανήκει στο παρελθόν.

Μα βλέπω κάτι όνειρα!

mora

Κι εκεί που θα έχεις ξεκινήσει να θυμάσαι τι σημαίνει ο ύπνος δίχως ξυπνήματα για επτά ώρες σερί, εκεί θα ξεκινήσουν οι εφιάλτες. Αλλά δεν θα σε νοιάζει, γιατί η δική σου αγκαλιά είναι εκείνη που κάνει πάντα τα όνειρα γλυκά, που διώχνει τα κακά όνειρα, που ηρεμεί ακόμα και το πιο αναστατωμένο παιδί. Και μπορεί να ξυπνάς πιασμένη, να τρως κλωτσιές και μπουνιές από το βλαστάρι μέσα στη νύχτα αλλά κακά τα ψέματα, περιμένεις πώς και πώς το παιδί να έρθει στις μύτες των ποδιών, να σου δείξει πως σε έχει ανάγκη γιατί τελευταία δείχνει να είναι πιο ανεξάρτητο από ποτέ και είναι επίσης αλήθεια, πως σε λίγο που θα φύγουν οι εφιάλτες, θα σταματήσουν αυτές οι γεμάτες, ζουμερές αγκαλιές που μαμά και κόρη μοιραζόσασταν το ίδιο κρεβάτι και την ίδια αναπνοή.

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved