Και τώρα προπαίδεια: Οι βασικές απορίες της άσχετης μάνας που διαβάζει η ίδια τα παιδιά της

Το να είσαι εργαζόμενη (και όχι μόνο) μαμά με παιδί στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, μπορεί να γίνει γρίφος για δυνατούς λύτες. 

Πατούλια Kατερίνα
Και τώρα προπαίδεια: Οι βασικές απορίες της άσχετης μάνας που διαβάζει η ίδια τα παιδιά της

Όχι σήμερα δεν θα σου παραπονεθώ για την τηλε- εκπαίδευση. Καλά να είμαστε και να είναι τα σχολεία μας ανοιχτά για να μην χρειαστεί να παλεύουμε με οθόνες και με lockdowns ποτέ ξανά στη ζωή μας.

Σήμερα κι ενώ ετοιμάζω τις τσάντες και τα ταπεράκια των κοριτσιών για την αυριανή ημέρα, θα σου μιλήσω για την προπαίδεια.

Kατερίνα - Προπαίδεια σημειώσατε Χ

Ως μαθήτρια ήμουν πολύ δυνατή στην έκθεση, αγαπούσα τη γλώσσα, πέταγα τη σκούφια μου για το ανθολόγιο αλλά στα ρημάδια τα Μαθηματικά, η καψερή η μαμά μου πετούσε το βιβλίο στον ουρανό από αγανάκτηση.

Ποτέ δεν κατάλαβα πόση αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει στην έρμη τη μάνα μου η πλήρης αντίθεσή μου να μάθω την προπαίδεια του τέσσερα στην Τρίτη Δημοτικού. Για να μην μιλήσουμε για την προπαίδεια του οκτώ και σκίσω τα πτυχία μου εδώ και τώρα. Το κάρμα όμως είναι εκδικητικό και η προπαίδεια έχει προωθηθεί όμορφα στην Δευτέρα Δημοτικού κι εγώ λούζομαι ήδη αυτά που κάποτε κορόιδεψα.

Αν δεν είσαι ο Yoda, αλλά η εργαζόμενη μάνα που έχει φύγει άρον άρον από το γραφείο, έχει συναντήσει όλη την κίνηση του Κηφισού και έχει πετάξει για να πάρει τα παιδιά από το σχολείο, δεν ξέρεις τι σημαίνει υπομονή για να μην φρικάρεις στο πόσο κάνει 4 φορές 8!

Μαμά Yoda μισεί την προπαίδεια

Δεν σου λέω πως είχα ελπίδες να είναι η θυγατέρα μου μέλος της ομάδας που κατεβάζει το σχολείο της στους διαγωνισμούς μαθηματικών αλλά ήλπιζα να μην χρειαστεί να της πω να βγει από το γραφείο μόλις μάθει πόσο κάνει το 4 φορές το 9! Εκεί καταλάβα και τον αγώνα της δικής μου μαμάς που έπρεπε να πλάσει το κεφτεδάκι για την επόμενη μέρα, να νταντέψει ταυτόχρονα την μικρή μου αδερφή που μόλις περπατούσε και να διατηρήσει την ψυχραιμία της ακούγοντάς με να ψελίζω 8 φορές το 7 κάνει…..εεεεεεε…..εεεεεεεεε….μμμμμ….μμμμμμμ.


via GIPHY


Έλα μωρέ εμείς έχουμε τα μελετητήρια, είπε μια συνάδελφος μαμά τις προάλλες, λίγο πριν το σχόλασμα. Προσωρινά μέσα μου, μετάνιωσα εκείνη τη στιγμή που δήλωσα πολύ δυναμικά πως εγώ δεν θα παρκάρω το παιδί μου μέσα στο μεσημέρι και θα φροντίσω να το βοηθάω μόνη μου με το διάβασμα. Μετά σκέφτηκα πως δεν γίνεται ένα παιδί στα εφτά του να περιπλανιέται από μελετητήρια σε δραστηριότητες και να το βλέπω κατάκοπο το βράδυ.



Κατόπιν έψαξα κόλπα για τη ρημάδα την προπαίδεια, που δεν είχε η δική μου εργαζόμενη μάνα, όπως το pop it που βοηθάει στην εξάσκηση και στο τέλος πήρα απόφαση πως δεν θα αρρωστήσουμε κιόλας για την προπαίδεια. Ας μου απαντήσει κάποιος παράλληλα γιατί έπρεπε να μάθουμε τα Αγγλικά από το νηπιαγωγείο, την προπαίδεια από τη Δευτέρα Δημοτικού αλλά ταυτόχρονα φτάσαμε στο 2022 για να μπει στην ευέλικτη ζώνη η έννοια της ενσυναίσθησης στα σχολεία.

Α ρε μάνα, σου χρωστάω το Καλοκαίρι Εκείνο



Όταν η θυγατέρα κοιμήθηκε, βρήκα την αγαπημένη ταινία της μαμάς μου , εκείνη που δεν την άφησα να δει όσο κι αν το προσπάθησε τη μέρα που μάθαινα την προπαίδεια (επί τρεις ώρες). Κι όσα έβλεπα τον Λάκη Κομνηνό με την Έλενα Ναθαναήλ στο Καλοκαίρι Εκείνο ενώ έξω ζούσαμε τον απόλυτο χιονιά, θυμήθηκα ότι η μικρή θα κάνει ντεμπούτο του χρόνου στην Ά Δημοτικού και ψάχνω από τώρα τον τρόπο για να διαβάζω και τα δύο κορίτσια μαζί.

Για σένα που τα βλαστάρια σου -θα βιαστείς να πεις-διαβάζουν μόνα τους και γιατί διαμαρτύρεσαι τώρα, σου στέλνω διαδικτυακά συγχαρητήρια και σε προσκαλώ να κάνεις ένα μάθημα ενσυναίσθησης γιατί σου λείπει!

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved